Ha az anyatermeszet ugy talalta ki a noket, hogy egy bizonyos lyukon csusszan ki a baba akkor miert nem csinalta nagyobbra, hogy ne legyen repedes es gatmetszes?
Figyelt kérdés
Nem hallottam meg vagyis..ALIG... olyan szulesrol ahol nd repedt vagy vagtak volna a kismamat.
Ez valami evolucios mutacio, hogy ennelkul meg sem tud szuletni a gyerekek nagy resze?
2018. júl. 7. 11:33
1/16 anonim válasza:
Tudósok azt gondolják, hogy a felegyenesedéskor történt változások miatt lett ilyen a szülés folyamata, ugyanis a két lábon járással együtt jött a szűk medence és így a nyomottabb szülőcsatorna is, ráadásul közben az agytérfogat is sokat nőtt, míg a medence mérete alig változott. Lehetséges.
2/16 anonim válasza:
Ez a felegyenesedés miatt van. Hogy 2 lábon járunk. Valamint megnőtt közben a magzat mérete, és még így is "koraszülötten" születik az emlősállatok kölykeihez képest. Azért kicsi a csípőnk,mert 2 lábon járunk. Valami ilyesmit olvastam.
3/16 anonim válasza:
Úgy látom,más is leírta. Szóval valami ilyesmi :)
4/16 anonim válasza:
Még azt tenném hozzá, hogy egy nagy nyílást védeni nehezebb, mint egy kicsit. Ha nagy lenne, nagyobb a fertőzések támadófelülete is, több védekező folyamat kell, nagyobb teher a szervezetre. Az emberi testi is úgy épül fel, hogy minél nagyobb hatékonyság legyen minél kisebb energiabefektetéssel.
5/16 A kérdező kommentje:
Ez erdekes! Koszike a valaszokat!
2018. júl. 7. 12:34
6/16 anonim válasza:
Mert szülni 1-szer,kétszer,háromszor szülsz az életben de a pároddal ennél sokkal többször együtt vagy.Ha olyan lenne a lyuk mint az ólom ajtó akkor lehetetlen lenne a szex.Fertőzésekről nem is beszélve.
Amúgy ha jó doki van nincs repedés...nekem volt gátmetszésem,és egy semmiség.Pláne,hogy sokan akik tudatosan akarják megszülnek gátmetszés nélkül.Mondjuk én erről hallottam rosszat is,úgyhogy én kihagyom.
7/16 anonim válasza:
Ha nem hatonfekve, konyoklessel, oxitocinnal preselnek ki a legtöbb gyereket, jóval kevesebb vágás és szakadás lenne...
8/16 anonim válasza:
Ki van ma ennyire rápörögve a gátmetszésre? :D
9/16 anonim válasza:
Ahogy a 7-es irja. Ha erdekel a tema bovebben, ajanlom Noll Andrea Vajudastamogatas mindenkinek c. konyvet, kulon resz szol rola, hogy milyen esetben indokolt a gatmetszes, es hogyan lehet mind a gatmetszest, mind a repedest meguszni.
10/16 anonim válasza:
Háton fekve, oxitocinnal szültem (indított így muszáj volt, nem sürgetésnek kaptam) ja és sikeres gátvédelemmel. Így amit a 7-es ír azt cáfolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!