Nehezebb és fájdalmasabb nagy babát szülni?
Ma azt mondta a dr.nőm, hogy nagy lesz a babám, minimum 3800gramm.
35.hétben vagyunk most, és már 2500gramm. Kicsit megijedtem, mert az alacsony termetemhez (162cm) elég nagy lesz
Én 3200 grammal születtem, párom 3150grammal. Nem értem, h h lehet ilyen nagy a babánk?!
Azt hallottam, h sokkal nehezebb egy nagy babát világra hozni, ami ugye logikus is... De tényleg sokkal jobban fáj? Félek, h szanaszét repedek majd a vágás ellenére is :(
Nehezebb nagy babát szülni de az a 3800gram még nem olyan sok.
Van olyan,aki 6200 grammal születik.
Ez becslés...
Párom kollégájának a feleségét is traktálta a doki. Lenn a baba feje,feküdjön,hogy benn maradjon a 37hét betöltésig. Utána azon a héten,ooo már 3600gramm a baba,lehet császár lesz.
Kerek 38héten végül császárral-elfolyt a víz és nem volt fájás oxical se-megszületett éppen 3kiloval nekik.
Szóval nem bíznék én annyira a becslésbe.
Nekem mindkét kisfiam nagyobb súlyú volt.
1. 3900 gr-mal született, ennyinek is becsülték. Nehéz szülés volt, de nem a súlya miatt.
2. 4000 gr-mal született, 3300 gr-ra becsülte az uh. Kitolás közben már éreztem, hogy vagy nagyobb, mint amekkorára az uh becsülte, vagy én vagyok gyenge, de végül max. 15 perc volt a kitolás.
Mindkét szülésnél volt gátmetszés (mindkét fiamnak nagy feje volt). Az elsőnél indított szülés volt, tele komplikációkkal, belül repedtem is. A második szülésnél pedig minden ment gyorsan, ahogy a nagykönyvben meg van írva, és nem repedtem.
Nem nehezebb nagy babàt szülni, sőt. Persze extrém súlyú babàt 5,5 kg felett nyilvàn az. De egy 4kg s baba az sokkal erősebb, többet segìt szülés közben, jobban forog stb. A súlya pedig segìti a tàgulàst. Azt hogy mennyire repedsz vagy nem repedsz, azt nem a baba súlya, hanem a te szöveteid hatàrozzàk meg. Én a 4 kg-s gyerekkel sem repedtem, volt egy 1,5 cms gàtmetszésem, mìg a baràtnőm a 2,8kg-s fiàval sajnos elég csúnyàn repedt kìvül belül, pedig jóval magasabb szélesebb nàlam.
A becslés meg becslés nem érdemes vele foglalkozni. Hosszméretből meg kerületből nem lehet pontosan súlyt becsülni.
Hogy vagytok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!