Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nehezebb és fájdalmasabb nagy...

Nehezebb és fájdalmasabb nagy babát szülni?

Figyelt kérdés

Ma azt mondta a dr.nőm, hogy nagy lesz a babám, minimum 3800gramm.

35.hétben vagyunk most, és már 2500gramm. Kicsit megijedtem, mert az alacsony termetemhez (162cm) elég nagy lesz

Én 3200 grammal születtem, párom 3150grammal. Nem értem, h h lehet ilyen nagy a babánk?!

Azt hallottam, h sokkal nehezebb egy nagy babát világra hozni, ami ugye logikus is... De tényleg sokkal jobban fáj? Félek, h szanaszét repedek majd a vágás ellenére is :(

2016. okt. 19. 22:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
26%

Nehezebb nagy babát szülni de az a 3800gram még nem olyan sok.

Van olyan,aki 6200 grammal születik.

2016. okt. 19. 22:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én orvosom szerint nem. Sőt. Gyakran probléma a kistestű, kis súlyú babák csúszkálása a szülőcsatornában, nekem ezt mesélte. Egy normális, szép súlyú baba utat tör magának és nem kell olyan sokáig küzdeni vele. Na, persze 5kg-nál gondolom nem ezt mondta volna nekem. De 3800 volt a lányom, nem 5000g.
2016. okt. 19. 22:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez becslés...

Párom kollégájának a feleségét is traktálta a doki. Lenn a baba feje,feküdjön,hogy benn maradjon a 37hét betöltésig. Utána azon a héten,ooo már 3600gramm a baba,lehet császár lesz.

Kerek 38héten végül császárral-elfolyt a víz és nem volt fájás oxical se-megszületett éppen 3kiloval nekik.

Szóval nem bíznék én annyira a becslésbe.

2016. okt. 20. 04:41
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem a legnagyobb gyermekem született a legkönnyebben, ő 4.30 volt. A legkisebb volt a legnehezebb.
2016. okt. 20. 05:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a becslés pontos volt. 3800 gramm lett a fiam. Azt mondjàk a vajúdàst könnyíti, ha nagyobb. Jó én lepkefing vagyok, nem éreztem könnyűnek. Maga a kitolás nem rossz nem volt vészes, vàgtak, nem repedtem. Mondjuk a végén nekem komplikàció lett, de köze se volt a súlyàhoz.
2016. okt. 20. 05:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem a súllyal volt gondom (180g különbség volt a 2 gyerek között), hanem a fej körfogattal, azt a 2 cm különbséget megszenvedtem. Egyébként a becslést el kell engedni a füled mellett, az csak egy a gép által becsült kikalkulált súly a baba méretei alapján. Akkora bődületes különbségek vannak a becsült és a valós súly között hogy én nem foglalkoznék vele. Ha meg akkora a téraránytalanság, császározni szoktak.
2016. okt. 20. 06:34
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét kisfiam nagyobb súlyú volt.

1. 3900 gr-mal született, ennyinek is becsülték. Nehéz szülés volt, de nem a súlya miatt.

2. 4000 gr-mal született, 3300 gr-ra becsülte az uh. Kitolás közben már éreztem, hogy vagy nagyobb, mint amekkorára az uh becsülte, vagy én vagyok gyenge, de végül max. 15 perc volt a kitolás.

Mindkét szülésnél volt gátmetszés (mindkét fiamnak nagy feje volt). Az elsőnél indított szülés volt, tele komplikációkkal, belül repedtem is. A második szülésnél pedig minden ment gyorsan, ahogy a nagykönyvben meg van írva, és nem repedtem.

2016. okt. 20. 08:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a doki h kb 3500 gramm lesz a babánk erre megszületett 3050 grammal... Nem feltétlenül válik be amit mondanak.
2016. okt. 21. 18:34
 9/11 Kikyo1997 ***** válasza:
Én is alacsony vagyok és 3810grammal születet a lányom nem volt nehéz szülés minden jol ment
2016. okt. 31. 13:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem nehezebb nagy babàt szülni, sőt. Persze extrém súlyú babàt 5,5 kg felett nyilvàn az. De egy 4kg s baba az sokkal erősebb, többet segìt szülés közben, jobban forog stb. A súlya pedig segìti a tàgulàst. Azt hogy mennyire repedsz vagy nem repedsz, azt nem a baba súlya, hanem a te szöveteid hatàrozzàk meg. Én a 4 kg-s gyerekkel sem repedtem, volt egy 1,5 cms gàtmetszésem, mìg a baràtnőm a 2,8kg-s fiàval sajnos elég csúnyàn repedt kìvül belül, pedig jóval magasabb szélesebb nàlam.

A becslés meg becslés nem érdemes vele foglalkozni. Hosszméretből meg kerületből nem lehet pontosan súlyt becsülni.

Hogy vagytok?

2016. nov. 12. 05:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!