Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg semmi esély így a...

Tényleg semmi esély így a zermészetes szülésre?

Figyelt kérdés

Tegnap beszéltünk az orvosommal a szülésről, és azt mondta semmilyen körülmények között nem szülhetek természetes úton.

Az előzmények:

1 császár

4 vetésél

Magas vérnyomás, ir

Szívműtét

2019. márc. 1. 06:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Utolsóval szóról-szóra egyetértek, utolsó előttinek pedig részvétem...Annyira fáj ilyen történeteket hallani, hát még átélni :-( Ezerszer is inkább császár, mint egy előre látható,megalapozott rizikó felvállalása...
2019. márc. 1. 09:21
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy minek vállalnál ilyen kockázatot. Én alapvetően mérges vagyok a magyar szülészeti gyakorlatokra, hogy rutinszerűen szúrnak, vágnak, kaszabolnak, de te pont azok közé tartozol, akinek ez indokolt lenne. Szerintem próbáld elengedni. A szülés egy fizikai teljesítmény. Az nem csak történik és ki kell bírni hogy fáj, hanem részt kell venni benne. Egyáltalán neked szabad megkötések nélkül sportolni pl? Ha tilos lenne edzened arra, hogy fuss 10 kmt (mondjuk akkor amikor nem vagy terhes) akkor szerintem fogadd el ezt is.
2019. márc. 1. 09:30
 13/21 babyboom567 ***** válasza:
100%
Szerintem meg ülj le a FÉRJEDDEL,és mondd el neki, hogy te életed ,és a baba élete árán is természetes úton akarsz szülni,és kérd ki a véleményét.Mert ez nagyban rá is tartozik, hiszen ha meghalsz vagy lebénulsz,neki kell 2 helyett is helytállni,anyagilag és érzelmileg is.
2019. márc. 1. 10:09
 14/21 anonim ***** válasza:
Én se vagyok császárpárti, ennek ellenére nekem kettő volt, bár mindkettőnél természetesre készültem. Elsőnél farfekvés és terhességi magasvérnyomás miatt. Másodiknál vbac volt terv, de szintén előjött a 3. trimeszterben a magasvérnyomás, egyszercsak szinte elfogyott a magzatvizem, és alig nőtt a babám, ekkor mondta az orvosom, hogy sajnálja, de nem biztonságos továbbvinni a terhességet, vegyük ki a babát. 37+5 hetes voltam már szerencsére. Szóval értem én, hogy nem akarsz császárt, én se akartam, de a baba és te egészséged fontosabb kéne, hogy legyen.
2019. márc. 1. 10:12
 15/21 A kérdező kommentje:

Egy szóval nem írtam, hogy mindeáron természetesen szeretnék szülni, nem értem, miért kell egyből felelőtlennek nevezni...

Csak saját tapasztalatot, vélemányt kértem. Nekem ezt akkor is nehéz megélni, vagy elfogadni. Nem hiszem, hogy ezért felelőtlen lennék. Persze, hogy nem szeretnék meghalni, meg azt se, ha a babának bármi baja lenne, de az nem azt jelenti, hogy mint egy szemellenzős ló elfogadom, amit az orvos mond, hanem, hogy az információk alapján, közösen megbeszélve hozunk egy döntést.

2019. márc. 1. 14:06
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Laikusként írom, ha anélkül hogy arra gondolnál mennyire nem akarsz császárt végig gondolnád mennyi minden történhet veletek akkor ki sem írod a kérdést.Azért nem megbeszélés tárgya ez, mert te és a baba is rámehettek és szerintem ilyen kórtörténettel bármelyik orvos ugyanezt mondaná, teljesen jogosan.Volt már egy császárod tudod mire számíts, nem fog semmi váratlanul érni és bármennyire nem természetes szülés lesz egy csodaszép kisbabád, kárpótoljon ez azért hogy a szülés mint olyan kimarad az életedből.
2019. márc. 1. 15:59
 17/21 anonim ***** válasza:
Ezek közül csak a szívműtét az, ami kizáró tényező LEHET. De ezt meg kardiológussal kellene megbeszélni, hogy pontosan milyen műtéted volt. A 4 vetélés, az IR semmit nem befolyásol, a magasvérnyomás sem, ha kezelve van és gyógyszerrel normálisak az értékek. A császár jelentősen csökkenti a hüvelyi szülés esélyét, de az sem kizáró ok.
2019. márc. 1. 18:04
 18/21 anonim ***** válasza:

" ... nem azt jelenti, hogy mint egy szemellenzős ló elfogadom, amit az orvos mond"

Akkor ne más anyukák/emberek véleményét kérd ki,hanem más nőgyógyászokét.

2019. márc. 1. 19:06
 19/21 anonim ***** válasza:

27hetes terhes vagyok! Volt egy keresztcsont törésem, közölték velem,hogy ez miatt nem biztos,hogy alkalmas vagyok a hüvelyi szülésre (menet közben fog eldőlni)

Elgondolkodtam mit szeretnék! Egészséges babát,hogy hogy történik? Nem érdekel,mert a legfontosabb, hogy mi jól legyünk

Ja pluszban van esélyem terhességi mergezésre is!

Nyilván szerteném átélni a hüvelyi szülést meg hát ugye úgy vagyunk kitalálva.... De amit semmiképpen nem szeretnék az az hogy sérüljünk

Ne haragudj kérdező,de nem értem mit kell ezen így kikészülni. A gyerek teljes életet fog élni,senkit nem érdekel,hogy hogy született

Sok dolog van az életben amit el kell fogadnunk ez is ilyen dolog

2019. márc. 3. 15:45
 20/21 anonim ***** válasza:
#17-tel ertek egyet.
2019. márc. 3. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!