Lányomnak 8. -án volt a terminusa, a baba leereszkedett, de nem nyillik és kontrakciók sincsenek, vasárnap befekszik a kórházba. Nem szeretne császármetszéssel szülni, van erre esély?
Még csak péntek van, vasárnapig még bármi lehet. Nekem szombaton kellett volna befeküdnöm, és indítottak volna, előtte pénteken elfolyt a magzatvíz.
Az indítás nem feltétlenül császár, lehet burkot repesztenek, vagy kap méhszájérlelő zselét, esetleg oxit.
Orvostól is függ. 10 nappal hordtam túl az elsőt. Akkor engem is befektettek. Reggel-este nst, rendszeres uh, néztek magzatvizet is. Nem indítottak, mert a baba jól érzete magát odabent. Azt mondta az orvos, hogy lehet, hogy nem tankönyvi a ciklus, később fogant, vagy csak elszámoltàk, és a legtöbb baba nem a terminus napján születik.
Egyszer csak elfolyt a magzatvíz, minden előjel nélkül (se nyákdugó, se semmi), 3,5 óra múlva természetes úton megszületett a kisfiunk.
A kórházba csak azért fektettek be, hogy követni tudjàk, mikortól van tényleges túlhordás.
Az orvosával konzultáljon..
Én meg tudtam beszélni a dokival, hogy ne kelljen befeküdni. 2 naponta megjelentem az nst-n, hogy megnézzék minden ok-e a baba szívhangjával.
4. Nap szeretett volna indítani a doki ( a kórházi protokoll szerint)
Viszont korrektül elmondta, hogy az indítások 50%-a császárral végződik.
Várt velem.
Terminus utáni 11. Nap indított volna.( ennél tovább nem nagxon várnak Magyarországon csak saját felelősségünk terhére nem indítansk)
8. Nap elindult a lányom..
Hüvelyi szülés lett, de nem természetes..
Extra rövid köldökzsinórja volt, aminek semmi köze nem volt a túlhordásnak.
Ui.
Még 2 nappal korábban sem nyíltam, jóslóim sem voltak...
Semmi jele nem volt a szülésnek...
Sőt még este sem, hajnali 4 kor 10 percesekkrl indult..
Le sem ereszkedett a szülésig
Indiatas oxy turelmetlenseg ctg hatonfekves 50% csaszar.
Tulhordas 42 het
41 het terminus atlepes
2. babámmal terminus utáni 8.napon akartak volna indítani, de előtte levő nap (kerek 41 hétre) megszületett magától.
Egyedül a burkot kellett repeszteni, mert a víz nem akart elfolyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!