Egy császár után alapból császár lesz a következő is, vagy van esély a természetes szülésre?
nem feltétlen de nagy rá az esély.
Nekem a 2.is császár lett,de nem rögtön hanem hagytak időt hogy természetesen szülessen,de nem jött össze.
De arra is sok példa van hogy sikerült természetes úton szülnie az anyának
A legtöbb doki fél a műhiba pertől, ha véletlen valami komplikáció lenne, ezért választják sokan helyből a császárt (orvos), mert nem akarnak kockáztatni.
Ha vbac-ot akarsz, keress egy orvost, aki támogat abban, hogy megpróbálhasd.
Van esély, de már nagyobb a császárra, mintha nem szültél még volna. Egyrészt közrejátszik, hogy sok kismama kéri (azt már ismerik, félnek a másiktól, minek rongálni az ajtót, ha már van ablak... és hasonlók:)) és a dokik másodszorra jobban belemennek, mert van mit írni a papírra ("a méhtesten előzetesen végzett műtét miatt"), másrészt ugye sokszor ugyanaz az ok fennáll másodszorra is (pl. téraránytalanság, anyai krónikus betegség/állapot), harmadrészt a hegszétválás veszélye miatt nem is hagyják sokáig vajúdni az anyát. De meg lehet, érdemes beszélni és szerintem ma már a legtöbb doki partner, mert mindig szidják a kórházakat, hogy túl sok a császár (és az többe kerül az államnak). Tehát ha nincs ezúttal akadálya és szépen halad a szülés, akkor meg lehet próbálni, sokaknak sikerül.
Én úgy voltam vele, hogy szerettem volna, de persze féltem is, melyik a jó döntés, mert bár szükséges olt az elsőnél, komoly következményei lettek. Megbeszéltük a dokival, hogy a 40. hétnél tovább nem várunk (kaptam programra időpontot), de ha előbb elindul és szépen halad, kap egy esélyt. Előbb indult, elfolyt a magzatvíz, de 8 óra múlva sem tágultam semmit, így újra császár lett - de ezúttal szövődmények nélkül, úgyhogy minden jó, ha vége jó :)
Leginkább orvosfüggő. Van a Facebookon VBAC csoport, ott sok infót lehet találni, sokat segíthet.
Én is a másodikat szeretném most természetes úton. Nekem farfekvés miatt lett programcsászár az első, nem volt belőle semmi bajom, de kihagynám a hetekig tartó nyomi mozgást meg hasonlókat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!