Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megtagadhatom az Oxitocin...

Megtagadhatom az Oxitocin hasznalatat?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 3. babammal vagyok kiirva Januar 1.re. O az elso babam aki Magyarorszagon fog szuletni, az elso ket gyermekem Angliaban szuletett. Elso babamnal belemeroltettek az Oxitocint ( Londonba..) es leszijjaztak orakon at mint egy kivert kutyat kb.. Eletemben nem eltem at olyan fajdalmat mint akkor.. Masodik babamnal meg hagytak az orvosok hogy vajudjak termeszetes modon mindenfele szijjazas es mesterseges szulesfelgyorsito nelkul ( Liverpoolban) .. Az lenne a kerdesem , hogy Magyarorszagon van ra mod esetleg lehet kerni hogy hagyjanak beken az Oxitocinnal? elso babam szuletese utan hetekig nem voltam onmagam.. szules elott hanytam ..kiteptem a kezembol a tuket.. nem akarom ujra atelni az oxitocin hatasat :( inkabb vajudok halkan csendben magamban mint hogy kikossenek mint egy pszihopatat :(

2018. dec. 27. 11:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én egy éve szültem Nyíregyházán, indított szülésem volt, így kaptam oxitocint, de szó sem volt lekötözésről, labdát is kaptam a vajúdáshoz.
2018. dec. 27. 13:12
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is indított szülésem volt oxyval, de nem kötöztek le, meg semmi. Jàrkáltam, guggoltam, pisiltem, ittam. Csak a férjem tolta utánam az infútiós állványt.
2018. dec. 27. 13:24
 13/19 A kérdező kommentje:
elhiszem nektek hogy itthon Magyarba nem kotnek ki.. de engem konkretan az erdekelne hogy megtagadhatom e az oxitocint vagy sem...
2018. dec. 27. 13:26
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Indított szülésem volt, végig ment az oxi. Nem kelhettem fel, mert az nst is végig rajtam volt, de senki sem kötözött le ez miatt. Forgolódtam, és felülhettem az ágyban.

Nekem gyorsan emelték az oxit, mert nem igazán akart az elején beindulni tőle, de amikor beindult, akkor viszont brutál fájásokat csinált. Én is hánytam a fájásoknál -de az oxi nélkül ugyanúgy előfordulhat-, levegőt sem kaptam a fájáscsúcsoknál, ezért oxigént is adtak már a végén, de mindezek ellenére eszembe sem jutott ezért kitépni magamból a tűt, hiszen tudtam, hogy azért kapom, hogy előrevigye a szülést. Szóval így is végig lehet önuralommal csinálni. Hozzáállás kérdése...

Ettől függetlenül igen, meg lehet tagadni, de ha a babát hátrányosan érintené az elhúzódó szülés, akkor az ő érdekében alkalmazni fogják -de gondolom ilyen esetben te is inkább azt választod, minthogy baja legyen...

Egyébként minden szülés más. Van amelyik megy oxi nélkül, van amelyik nem...

2018. dec. 27. 13:47
 15/19 anonim ***** válasza:

#2 vagyok.

Értjük a kérdésed, de erre konkrét választ az adott kórház tudna adni, valamint azt is vedd figyelembe, hogy szituációtól függ.

Nekem a 2.gyereknél a legvégén adtak csak, a fájásaim nem befolyásolta, amúgy is ordítottam a fájdalomtól, de egyébként teljesen komplikációmentes, természetes, sima szülésem volt (annyi, hogy burkot repeszteni kellett), ráadásul ügyeletesnél szültem.

Első és harmadik gyereknél fogadott orvosom volt, oxi ment végig, mivel az elsőnél nem akartam tágulni, hiába folyt el a magzatvíz, a harmadik meg alapból indított volt, és nagyon nehezen akart kijönni (extra rövid köldökzsinór, folyton visszarántotta), nem sok választott el a sürgősségi császártól.

2018. dec. 27. 14:00
 16/19 anonim ***** válasza:
Lekötöztek??? Ezt nem is értem, miért? 2.szülésem inditott volt kaptam oxit, és járkáltam közben. Első szülésem oximentes volt, és azt kell mondjam jobban fájt. Oxival ráadásul gyorsabban is tágultam, 3 óra volt az egész. Sztem ha a szülésed magától beindul kérheted hogy ne adjanak oxit, de ha bármi lesz, elfáradsz, nem úgy jönnek a fájások, úgy is bekötik saját érdeketekben.
2018. dec. 27. 14:41
 17/19 A kérdező kommentje:
raadasul Angliaban szules utan 12 ora elteltevel mehettem haza a frissen szuletett csecsemovel :/ ezekszerint vannak kulonbsegek a ket orszag szulesi praktikai kozott :) elhiszem hogy nem fognak lekotozni. megkerdezem majd ha arra kerul a sor hogy muszaly e.. ha nem muszaly akkor kihagynam de persze ha eletmento beavatkozas miatt kell a baba erdekeben akkor nyilvanvaloan nem fogom elutasitani. koszonom a valaszokat mindenkinek! szep napot nektek.
2018. dec. 27. 14:48
 18/19 anonim ***** válasza:
15%

a kezembol omlott a ver

édesem, nincs olyan vénás vérzés infúzió után, aminek a szúrásából ömleni tud.

2018. dec. 27. 19:36
 19/19 anonim ***** válasza:

Korábban már válaszoltam, de akkor részletezem, hátha megnyugtat. Szóval velem is aláíratták a papírt a beavatkozásokról, és indított szülés ellenére sem kaptam az elején oxit, mert ezt kértem. A doki azt mondta, ha a burokrepesztés után elkezdek tágulni, nem adnak, ha nem, akkor előbb-utóbb muszáj lesz. Végül nem volt rá szükség, a legvégén mégis kaptam.

Egyébként meg saját felelősségre gyakorlatilag bármit megtagadhatsz, más kérdés hogy mi a gyerek érdeke. De olyan horror, mint amiről beszámoltál, sztem nálunk nincs. Itt csak simán bunkó a szülésznők többsége. (Nagy tisztelet a ritka kivételnek.)

2018. dec. 27. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!