"A túlhordás leginkább a babára nézve kockázatos, a méhlepény ugyanis csak adott ideig képes ellátni feladatait, aztán elöregszik. A gyenge keringésű méhlepényből kevesebb tápanyagot és oxigént kap a baba szervezete, ami a szülés megpróbáltatásai alatt – amikor amúgy is romlik a méhlepény vérkeringése – kritikus lehet. Továbbá az idő előrehaladtával fogy a magzatvíz mennyisége, ritkán, de előfordulhat, hogy a köldökzsinór a baba és a méhfal közé szorul – az oxigénhiány miatt bélgörcs léphet fel, és mekónium (magzati ürülék) kerülhet a magzatvízbe. Ha tartósan rossz a baba méhen belüli ellátása, az agykárosodáshoz, sorvadáshoz és elhalálozáshoz is vezethet."
2015. márc. 14. 11:29
2/23 anonim válasza:
41 hetes vagy ..42 hétig varnak alapból..ha nem indul meg jobb lesz neked és a babának is ha megindítják..semmilyen tágítót nem raknak fel!oxitocinnal mesterséges fajások lesznek..miből gondolod,h nincs felkeszülve a tested a szülésre?igazából csak nagyon félsz a szüléstől de ezen sajnos túl kell lenni!de hidd el nagyon jó élmény:))
2015. márc. 14. 11:30
3/23 anonim válasza:
Jogilag igen, de utána nem reklamálhatsz, ha a gyereked sérülten jön a világra túlhordás miatt.
Ez pedig igen gyakori, a tested nem "nincs felkészülve a szülésre", hanem valami miatt tévesen szabályoz - pl nem megfeleöen müködik a hormonszabályzás - és nem indul be a szülés.
A túlhordás miatt lehet a gyereknek agykárosodása is, söt akár meg is halhat emiatt.
De a döntés a tied.
2015. márc. 14. 11:30
4/23 anonim válasza:
Én csak azt nem értem, miért nem bízol abban, aki ért hozzá. Ha meg szerinted nem ért hozzá, miért őt választottad...
Szörnyű, amikor mindenki jobban tudja, mi a jó, mint a szakember, aztán ha gond van, mégis rá hárítják a felelősséget a szülők.
2015. márc. 14. 11:34
5/23 anonim válasza:
Megtagadhatod. De ha emiatt a banának bármi baja lesz, az egyedül a TE hibád lesz. Együtt tudnál élni ezzel a tudattal?
2015. márc. 14. 11:54
6/23 anonim válasza:
Miért nem bízol az orvosodban? Ő ismeri a kórelőzményt, a baba és a teállapotodat. Én leülnék vele és megbeszelnem, hogy miért gondolja, hogy szükség van rá. A test nem működik mindig tökéletesen, lehet nálad is zavar, ami miatt nem indul meg a szülés, pedig a babának már jobb lenne kint, ahogy valakinél meg túl hamar megindul a szülés. Én minden kérdést átbeszélek a dokimmal alaposan és bízom benne. Mondjuk a te dokidat nem ismerem, nem tudom, hogy milyen beállítottságú, de az én orvosom nemrég sokáig gyötrődött azon, hogy egy egyszerű rutin műtétetmegcsináljunk vagy sem, többször átbeszéltük, hogy mik a lehetőségek stb. A terhesség és szülés alatt is így voltam minden kérdéssel, átbeszéltük, pro-kontra és döntöttünk.
2015. márc. 14. 11:54
7/23 anonim válasza:
sajnos most nem találom, egy nő írt cikket erről, vagyis inkább naplót. neki is indítani akarták, de elutasította. részletesen leír minden, a baba sajnos halva született :(
hátha belinkeli valaki, elég tanulságos :(
2015. márc. 14. 12:18
8/23 anonim válasza:
Nem megijeszteni akarlak, de az előttem szólóknak teljesen igaza van.Ne kockáztasd a babád egészségét, mert te a fejedbe veszel valamit.
2015. márc. 14. 12:22
9/23 anonim válasza:
Megtagadhatod. A hiedelmekkel és a szokással ellentétben NEM veszélyes a túlhordás. Ha a baba szívhangja, köldökzsinórban az áramlás, lepény rendben vannak, akkor az indítás több kárt csinál mint hasznot. Arra vigyázz, hogy ne tegyék meg egy vizsgálattal az indítást a hozzájárulásod nélkül. Ha jól hallottam Magyarországon ebben irtózatosan sunyik.
Ha a ciklusaid 28 napnál hosszabbak voltak, akkor valószínűleg a baba fiatalabb annyival, mint az utolsó vérzés által mutatott kor. Számoltasd újra a dokiddal, ha nálatok ez a helyzet.
2015. márc. 14. 12:34
10/23 anonim válasza:
engem pl. megkérdeztek. de nekm 40+1 volt,csak nyitott méhszáj. megkérdeztem mi a jobb a babának,és miért. ha nincs baj,szerintem te is dönthetsz,de jobb ha te is kéárdezel,mi miért lenne
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!