Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megtagadhatom a szülésindítást?

Megtagadhatom a szülésindítást?

Figyelt kérdés
41 hetes vagyok mèhszàj zàrt, nem szeretnèm ha tàgitòt raknànak fel, gondolom nincs felkèszülve a testem a szülèsre
2015. márc. 14. 11:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
40%
Ha a szülés nem tud beindulni annak több oka lehet. Nem csak az, hogy még nincs itt az ideje. A túlhordás nem kis veszélyekkel járhat amúgy a babára nézve. Ha vállalod, hogy a babád oxigénhiányos lesz, akkor megtagadhatos.
2015. márc. 14. 15:18
 12/23 anonim ***** válasza:
68%
Van akinek egyszerűen nem indul meg a szülés, szobatársamnak napokig próbálták, oxitocin, tabletta 4edszerre sikerült. Nekem egyik gyerekem sem akart megszületni, 40ik hétbe léptem, vizsgálatok után azt mondta az orvos,hogy megindítjuk, nagyon jól tette,mert már meconiumos volt a magzatvíz,de nem indult meg a szülés, nagy baj is lehetett volna .
2015. márc. 14. 15:32
 13/23 anonim ***** válasza:
47%

Persze. Be se kell menned a kórházba. Nem kapnak el kommandósok az utcán, hogy oxitocinos infúziót szúrjanak a karodba.

Csak az a nehéz, ha te naponta szeretnél meggyőződni róla, hogy a babával minden rendben, a lepény keringése jó, a véredben nincs túl sok cukor, a vizeletedben fehérje, a vérnyomásod nem magas, stb. Mert ehhez meg ugye orvos kell... Kockázata mindennek van. A túlhordásnak, a természetes szülésnek, a császármetszésnek

2015. márc. 14. 17:30
 14/23 anonim ***** válasza:
19%
igen meg tagadhatod,de t is otthon be indithatod a szülésedet.A túlhordás és a nem inditás is veszélyes nagyon
2015. márc. 14. 17:37
 15/23 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudom, de azt igen, amikor anyukám szülte az öcsémet, neki is meg kellett indítani, mert már a méhlepényt kezdte el felemészteni. Ők fel voltak készülve a szülésre, mert több mint 4 kilós lett a baba! :D

Szóval biztos okkal tanácsolták a szülésindítást. :)

2015. márc. 14. 18:10
 16/23 anonim ***** válasza:
73%
Általában a 42.hétig várnak,utána indítják azért,hogy a babának ne legyen semmi baja. Nekem az első terhességnél volt az,hogy a 40.héten elkezdtem tágulni,de nem voltak fájásaim,csak jóslók. Beküldtek a kórházba,ahol haza akartak engedni,csak jött a váltás,és ott mondta az egyik orvos,hogy megvizsgál és utána haza enged. Megvizsgált,és közölte,hogy én innen már csak szülni mehetek. Nem értettem semmit,és közben burkot repesztett,zöld volt a magzatvíz. 2 órával később már nagy adag oxit adtak,és romlott a fiamnak a szívhangja. Tény utána sokáig tartott a vajúdás,de ott még a nyomások közben is a fiam szívhangját nézték. nyomni nem volt erőm addigra,és az egyik orvos nyomta a hasamat,mert leesett a szívhang. A végén elárulták,hogy ha haza engednek,akkor nagyobb baj lett volna. Így örökké hálás leszek az orvosnak,hogy nem engedett haza,és megindította
2015. márc. 14. 21:11
 17/23 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem megtagadhatod, de jól gondold meg. A túlhordásnak ezer veszélye van. Én nyugodtabb lennék ha indítanának ilyen esetben. Így is - úgy is túl kell esni rajta, de nem mindegy hogy egy egészséges baba jön a világra vagy sem.
2015. márc. 15. 01:31
 18/23 anonim ***** válasza:
56%

10es vagyok

nekem is 3700-al született,hidd el fel volt készülve a szülésre.gondolom te nem vagy,ezért aggódsz,nekem is hirtelen jött az inditás,de a tested tudja a dolgát onnantól,hogy inditják. a babának sem lesz baja,ilyenkor szép fejlettek már

2015. márc. 15. 09:10
 19/23 anonim ***** válasza:

[link]

A topik indító utána viszonylag hamar újra teherbe esett és született egy egészséges gyermeke. De ha megnézed, akkor ő lehet, hogy örült volna, ha megindítják és nem csak várnak, hogy 42. hétig ráérünk. Meg írnak ott egy páran, hogy 40-41. héten vesztették el a babát. Én nem tudom, hogy mikor már 41. hetes vagy, akkor mit kell félni az indítástól. És nem is értem mit várnak már vele. Az a baba már rég érett, én ennyi idősen már követelném, hogy indítsák meg, nem mernék kockáztatni!

2015. márc. 16. 22:46
 20/23 anonim ***** válasza:
nagyon szomorú az a topic :-( hát igen ha neki is inditottak volna előbb nem lett volna ez
2015. márc. 17. 07:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!