Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megtagadhatom az Oxitocin...

Megtagadhatom az Oxitocin hasznalatat?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 3. babammal vagyok kiirva Januar 1.re. O az elso babam aki Magyarorszagon fog szuletni, az elso ket gyermekem Angliaban szuletett. Elso babamnal belemeroltettek az Oxitocint ( Londonba..) es leszijjaztak orakon at mint egy kivert kutyat kb.. Eletemben nem eltem at olyan fajdalmat mint akkor.. Masodik babamnal meg hagytak az orvosok hogy vajudjak termeszetes modon mindenfele szijjazas es mesterseges szulesfelgyorsito nelkul ( Liverpoolban) .. Az lenne a kerdesem , hogy Magyarorszagon van ra mod esetleg lehet kerni hogy hagyjanak beken az Oxitocinnal? elso babam szuletese utan hetekig nem voltam onmagam.. szules elott hanytam ..kiteptem a kezembol a tuket.. nem akarom ujra atelni az oxitocin hatasat :( inkabb vajudok halkan csendben magamban mint hogy kikossenek mint egy pszihopatat :(

2018. dec. 27. 11:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Hát szerintem ennek nem most kellene eszedbe jutnia, mert nagyon kórház függő itthon, hogy milyenek a körülmények, a szokások, a személyzet. Vannak (állami) kórházak, akik erről és vannak, akik amarról "híresek". És szerintem már mindenhol szokott lenni ingyenes szülésfelkészítő tanfolyam kb. havonta, ahol meg lehet ismerni a körülményeket. Gyanítom, hogy mint minden mást, megtagadhatod, de ha úgy ítélik meg, hogy kell, mert a baba lassan halad és ez az érdeke, akkor találnak rá módot, hogy rábeszéljenek. És szülés előtt egyébként aláíratnak egy papírt, de kérdés, ki az, aki vajúdva értelmesen végig tudja böngészni, mibe egyezett bele és mondjuk elkezd vitatkozni, hogy azt a pontot húzzák ki, de a többi maradhat... Többedik természetes szülésnél azért mindig több bizalmat helyeznek mindenhol az anyába és abba, hogy könnyebb és gyorsabb lesz magától is.
2018. dec. 27. 11:43
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hol fogsz szülni, mert kórház válogatja ezt is, de ha nem kimondottan indokolt, akkor szerintem nem fogják erőltetni.

Én mind a hármat máshol szültem, és mindhárom teljesen más volt.

2018. dec. 27. 11:44
 3/19 anonim ***** válasza:
Fogadott orvossal vagy szülésznővel nagyobb esély van rá. Én pl. kaptam oxis rásegítést pedig ott hirtelen pánikrohamot kaptam és kb. tiltakoztam, hogy ne. Nade nekem ez csak hiszti volt, abszolút nem volt tőle dúrvább fájásom, persze amit te leírtál az más.
2018. dec. 27. 11:45
 4/19 A kérdező kommentje:
Nyiregyhazan a Josa Andras korhazba.. rettegek hogy kapni fogok oxit :(
2018. dec. 27. 11:47
 5/19 anonim ***** válasza:
73%
Gyakran alkalmazzák az oxit de mindent vissza lehet utasítani, max megnő a császár esélye. De szerintem nem kötnek ki csak simán egy infúzió.
2018. dec. 27. 12:20
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is Nyíregyházán szültem és egyáltalán nrm tudok semmi nyugtatót mondani. 1. gyereknél fogadott orvosom volt és 7 centinél képes volt adni, tiltakozni nem bírtam, előre nem volt szó róla és mivel fogalmam se volt mire számítsak kicsit örültem, hogy gyorsabban megúszom. 2. gyereknél nem volt dokim, vajúdás közben elfolyt a magzatvíz, felvételnél 8 cm volt a méhszáj és képesek voltak hozni az oxit! Kérdeztem én, hogy ennyire a végén biztosan kell az? Azt mondták elfolyt magzatvíznél protokoll. Nem úsztam meg.. adják szinte mindenkinek :( ne siess be ha nem voltak túl gyors szüléseid és ha elég gyorsan halad bent minden, hátha te megúszod.
2018. dec. 27. 12:31
 7/19 anonim ***** válasza:
93%
Természetesen megtagadhatod. Légy erős, ne hagyd magad!
2018. dec. 27. 12:44
 8/19 anonim ***** válasza:
95%
Semmilyem beavatkozást nem végezhetned rajtad a beleegyezésed nélkül, hacsak nem életmentésről van szó. Max. az orrod alá dugnak egy papírt, hogy írd alá, hogy megtagadtad, hogy ha bármi hátrány származna ebből, akkor ne terhelje ezért őket a felelősség.
2018. dec. 27. 12:50
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Bpesten szültem, fogadott doki, fogadott szülésznő. Kértem hogy ha csak lehet, hagyjuk az oxit. Állítólag a végén mégis kaptam, hogy segítsen. Nem tudom, miért, szerintem nem lett volna szükség rá, de nem vagyok szakember. De szerintem ezt kb. mindenhol meg lehet előtte beszélni, de a végén úgyis a protokoll győz.
2018. dec. 27. 12:56
 10/19 A kérdező kommentje:
remeg a gyomrom a kezem a labam ha arra gondolok hogy belem fogjak nyomni akaratom ellenere az oxitocint :( emlekszem amikor kiteptem magambol az oxit parom hosszas konyorges ellenere kicsatolta a lekotozo oveket mert mar o nem birta nezni amit velem muvelnek... felkeltem az agyrol a kezembol omlott a ver.. amint felkeltem sugarba hanytam es becsusztam az agy ala :( nemakarok ra gondolni megegyszer :( azota is elkap a siras ha visszagondolok hogy mit muveltek velem... masodjara meg annyira siman ment minden.. oxitocin nelkul setalgattam megtalaltam a nekem megfelelo poziciot ha jottek a fajasok... de en nem birnam elviselni ha megegyszer ugy jarnek mint legelso alkalomkor :(
2018. dec. 27. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!