Megtagadhatom hogy egy bizonyos orvos vezesse le a szülést, ha ő van ügyeletben?
Nem szeretnék orvost fogadni, de egyetlen orvossal komoly gondom van. Majdnem meghaltam miatta.
Ha mégis ő lenne akkor a szülészeten ügyeletben, megtagadhatom , hogy akár csak a közelembe jöjjön?
Elméletben megtagadhatod, de ha valami komplikáció merül fel és nincs más elérhető orvos, akkor nem. És ilyenkor tud kellemetlen lenni ha előre szólsz, hogy őt nem akarod.
Várd ki a szülést, jó eséllyel úgysem őt fogod kifogni.
Ahogy az első írja, hiába kéred, ha nincs más és máshová sem tudnak átvinni. Ez ellen a fogdott doki sem véd, mert ő sem biztos, hogy télen, 60 km-ről be tud menni, a havas úton.
Tervezett/időzített szülés nem játszik? Meghajtják gyógyszerrel és ha kell kivágják amikor lehet/kéred.
Esetleg másik kórhàz?
Ha beindult valóban a szülésed, ès 2 perces fájásokkal bemész bármelyik kórház szülészetère, akkor már nem szállítanak sehovà, hanem megszülsz ott.
De ehhez tényleg az kell, hogy 2 percesekkel menjél.
Ha abba a kórházba mész be szülni és pont ő lesz ügyeletben akkor nyilván nem tagadhatod meg. És ha bármi van és mondjuk császározni kell? Szülés elején is alá kell írni egy papírt h hozzájárulsz a lehetséges komplikációk által indokolt beavatkozásokhoz, itt nem írhatod oda, hogy igen, kivéve Dr. Xy-t, főleg ha ő lesz aznap az egyedüli orvos.
Ha ennyire nem akarsz hozzád kerülni akkor szerintem másik kórházba menj szülni inkább.
Szulj szulesznovel menj be utolso pillantban problema megoldva
A majdnem meghaltam minden 2. No ez szajkozza
Dramakiralyno
Köszönöm a válaszokat.
Másik kórház messze lenne, úgyhogy akkor marad az hogy fogadok orvost.
A kedves negatív megnyilvánulónak: tudta jól hogy hiányos a méhlepény, mégis otthagyott mert mint mondta, fontos dolga van, nagyon sietett. Pár hét múlva életmentő műtétem volt...
És ez csak az egyik "botlása"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!