Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 70 ezer kevés az orvosnak?

70 ezer kevés az orvosnak?

Figyelt kérdés

Első szülésem, 13 hetes terhességem óta járok hozzá,havi 1* magánrendelésre. (12.000 ft/alkalom)

Szülésre rákérdeztem, azt mondta, amennyit gondolunk,nem mondott semmi konkrétat. Más kismamáit nem ismerem, hogy megkérdezzem tőlük :(

Mondjuk úgy gondoltam hogy 70.000 + egy drágább ital.

Vagy kevés lesz?

Akinek nem mondott a doki konkrétumot mi alapján határozta meg?

Ja, és Budapest. (De persze bárhonnan máshonnan érdekelnek tanácsok)

2018. okt. 21. 15:51
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
A hálapénzről nem kell számlát adni, azt pedig nem tudhatod, hogy adózik-e utána.
2018. okt. 22. 14:58
 32/39 anonim ***** válasza:

Mintha nem tudtad volna előre hogy a terhesgondozás nem 1 órás procedúra. Úgy felhánytorgatod, mintha ezen felül tudott volna tenni érted még mást. Gondolom kérdésed volt megbeszéltétek, nem?

Az meg nem valami szép, hogy ismeretlen nők bajait piszlicsárénak nevezed. Honnan tudod te azt, ha valaki felhívja az orvosát hogy baj van, akkor mekkora a baj? Te ott vagy velük, talán értesz hozzá?

Én nem tudom jobban mi a normális összeg, csak elég dühítőnek tartom azt, hogy valakinek igénye van a jóra, a pluszra, ami érte van, de mikor fizetésre kerül a sor akkor hirtelen minden baja van, amiért a lehető legkevesebbet akarja adni.

Nincs baj azzal ha valakinek nem telik magánorvosra, vagy van jobb helye a pénznek, de akkor ne utólag hápogjon már elnézést, hanem menjen sztk-ba meg szüljön ügyeletesnél.

2018. okt. 22. 15:01
 33/39 A kérdező kommentje:

Nem vitának szántam a kérdést.

De már engem is összezavartok,előbb azt írta valaki ez nem hálapénz, most meg azt írjátok, hogy hálapénz után nem kell adózni. Most akkor ez mi amit én adni készülök? :D Én hálapénznek tartom, de a számla része nem izgat.

De akkor tényleg inkább mondana valamit, ne én találgatózzak. :/

Egyetlen kismamájával tudtam beszélni, ő azt mondta annyit adott szülésre, amennyit a terhesgondozásra is kifizetett. 6*12.000=70.000 Ft, neki ezt tanácsolták. Ezért gondoltam én is ennyit.

Mellesleg: a tel számát én se tudom, nem adta meg. Kérnem kellene?? Szerdán megyek még hozzá. Elkérjem? Ez szokás? Nekem eddig eszembe se jutott.

2018. okt. 22. 15:07
 34/39 anonim ***** válasza:
50%

Ez hálapénz. Ő nem kérhet konkrét összeget, de elfogadhatja azt, amit adsz (ha a kórház vezetése ezt nem tiltja). Nem kell számlát adnia, de adózni kell utána.

Az más kérdés, hogy ha szóban felkéred a szülésre, akkor nyilván számít rá, hogy kap érte pénzt. Olyan szokás pedig nincs, hogy annyit adnak, amennyit a magánrendelésén összesen.

2018. okt. 22. 15:15
 35/39 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, a hálapénz az, mikor bemész az ügyeletes dokihoz szülni. Viszont annyira meg vagy vele elégedve, hogy adsz neki pénzt később.

Az nem hálapénz, hogy felfogadod az orvost, és bemegy akár a szabadnapján/éjszaka/hétvégén. Mert nyilván nem a két szép szemedért megy be, hanem fizetséget vár. Ugyanis neki nem kötelessége ez attól függetlenül, hogy terhesgondozásra hozzá jártál. Mindegy, hogy másfél órás, komplikációmentes szülésed lesz, ahol az ügyeletesnek sem lenne dolga. Vagy olyan, ahol igenis szükség van az orvos jelenlétére. Mindkét esetben kell/illik fizetni, hiszen miattad ment be.

Egy drágább ital is 15-20 ezer forint, én azt nem vennék, hanem kiegészíteném az összeget egy százasra.

2018. okt. 22. 15:18
 36/39 anonim ***** válasza:
55%
A szülésért adott pénz (állami kórházban) hálapénz. Ugyanolyan, mint amikor bármilyen más eü problémával elmész egy orvoshoz és megműtenek. Általában adnak a műtétet végző orvosnak. Egy sérvműtétnél, vagy mandulaműtétnél az nem hálapénz? Ott sem feltétlenül az épp ügyelő orvoshoz esünk be.
2018. okt. 22. 15:22
 37/39 A kérdező kommentje:
Én is hálapénznek tartom, ha valaki magánkórházban szül fix tarifáért az nem hálapénz, ez meg az, ami azért jár, hogy bejön az orvos akkor is a közkórházba, ha nem épp ő van ott akkor (jobb esetben remélem bejön és nem pont síelni lesz,bár gondolom arról csak szólna :D) de igazából mindegy is mi a neve,engem nem érdekel.
2018. okt. 22. 16:12
 38/39 anonim ***** válasza:

16-os vagyok.

Nekem egy kis matricát ragasztott a doki a kiskönyvembe amin rajta van az ő száma (meg az asszisztensé, a szülőszobáé és az ő általa ajánlott szülésznőé).

Egyébként arról majd érdemes beszélni a végefelé az adott kórházban mi szokás, pl én a szülésznőt kellett hívjam (szintén fogadott) aztán mikor beértünk ő már ott volt megvizsgált majd akkor szólt a dokinak mikor aktuális volt, hogy bejöjjön (sajna szinte azonnal olyan rossz lett az nst). De ha nincs fogadott szülésznő akkor sem kell a dokit értesíteni, csak bemenni a szülészetre majd megvizsgálnak és ha kell értesítik a dokit. (Pl ha mégsem szülés csak vaklárma akkor nyilván nem hívják fel feleslegesen)

De biztos vagyok benne ez is kórházfüggő, kérdezz rá. Amúgy ha nem mondott semmi konkrétat akkor nem rossz a 70 ezer, esetleg 100, annál pl én biztos nem adnék többet. Írtam az én dokimnál 100 a szülés és 20 ezer a rendelés. Így maga a szülés csak 5x a rendelésnek.

2018. okt. 22. 16:17
 39/39 anonim ***** válasza:
Teljesen jó a 70.000 😊. Vidéki nagyvárosban 40.000 - 80.000 között szoktak adni. Árat nem mondhat, nem kérhet. Csak elfogadhatja.
2018. okt. 25. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!