70 ezer kevés az orvosnak?
Első szülésem, 13 hetes terhességem óta járok hozzá,havi 1* magánrendelésre. (12.000 ft/alkalom)
Szülésre rákérdeztem, azt mondta, amennyit gondolunk,nem mondott semmi konkrétat. Más kismamáit nem ismerem, hogy megkérdezzem tőlük :(
Mondjuk úgy gondoltam hogy 70.000 + egy drágább ital.
Vagy kevés lesz?
Akinek nem mondott a doki konkrétumot mi alapján határozta meg?
Ja, és Budapest. (De persze bárhonnan máshonnan érdekelnek tanácsok)
De én kérdeztem - nem mondott semmit.
Magánrendelése 12 ezer, ez ki és le van írva, nyilván ennyit fizetek neki mindig, nem alkudoztam :D
Szülést is kérdeztem, ha azt mondja 120, akkor annyit adnánk, még ha nehezebben is.
De mivel nem mondta így jelen helyzetben inkább megspórolnék mondjuk 50 ezret.
Fodásznál ki vannak írva az árak, ne hasonlítsuk egy borítékos hálapénzhez azért.
De ha nagyon meg leszünk vele elégedve, akkor nem kizárt, hogy még hozzá teszünk egy kicsit.
Én három hete szültem 100ezret adtunk a dokinak, de ez előre meg volt beszélve. A terhesgondozás alkalmaként 20 ezer volt.
Szerintem a 70 is korrekt összeg egyébként.
Nekem rendes volt a dokim, 20 perc alatt bent volt, majd több probléma miatt császár lett, gyorsan összerántotta a csapatot és megműtött. Aranyóra után bejött és elmondta mi volt a műtét alatt, mit látott ő. Ő vizsgált meg, két nap múlva is illetve többször meglátogatott mert egy hétig voltunk bent. Nekem megért ennyit.
"ne hasonlítsuk egy borítékos hálapénzhez azért."
A fogadott orvosodnak szánt pénz nem hálapénz. Az az orvos aki éjszaka, vagy ünnepekkor, vagy a nyaralása alatt is bemegy hozzád.
Ha ügyeletesnél szülsz és neki adsz pénzt na azt nevezik hálapénznek, csak hogy tisztába tegyük a fogalmakat.
Amúgy nincs baj a 70-el de az alkoholt én mellőzném.
Így így, ahogy utolsó írja. Az nem hálapénz. Hálapénz amit adsz az épp ügyelő orvosnak, de ha felkéred a szülésre és berángatod egy baráti szülinapozásról akkor nem mondhatod hogy "bocsesz most építkezek szóval csak ennyit adok".
A 70 szerintem manapság egy felkért szülésznek igenis kevés! Akkor nem, ha valaki valóban kispénzű. De aki házat építtet, az nyilvánvalóan nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!