Császármetszés után miért kellett annyi vért kinyomnia kézzel az orvosnak a hasamból?
Hát hallod:)
Nekem császárom van ,de egyszer se jött be a doki nyomkodni a hasam.Elég fura ,hogy te az ő lelkét óvva meg se kérdezted mit csinál veled..
Nyilván szükség volt rá, talán nem tettek be draint (vagy hogy hívják azt a kis csövet ami pld nekem bent volt a sebbe fél napig, azon keresztül jött ki a ,,trutymák" a sebemből).Viszont én biztos megkérdeztem volna mit is csinál voltaképp.
Elmondta. Leirtad!:)
Felgyulemlett a vér
Nekem még a műtőasztalon nyomtak hármat a hasamon.
A méhbe felgyülemlett vért nyomta ki a doki, mivel fekve nem folyik ki!
Atoniás vérzés simán lehet császármetszés után is, nem csak hüvelyi szülés után.
Miután a lepény leválik, a méh felszínén egy bazi nagy seb van. Ahhoz, hogy ne vérezzen az kell, hogy a méh rendesen összehúzódjon. Előfordul, hogy ez valami miatt nem következik be, ilyenkor kell közbeavatkozni.Enyhébb esetben elég a méh masszírozása (amit az orvos is csinált), mert az kontrakcióba hozza a méhet. Ha az nem használ, akkor gyógyszer, majd másik gyógyszer, de előfordulhat olyan súlyos vérzés is, hogy műtétre van szükség.
Egyébként számomra elég meglepő, hogy valakinek hozzá se nyúltak a hasához, mivel mind császár, mind hüvelyi szülés után bizonyos időközönként ellenőrizni kell, hogy rendesen össze van-e húzódva a méh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!