Császármetszés heg felett végigfutó dudor normális?
Figyelt kérdés
Császármetszés utáni 12. napon vagyok, már nem szoktam sokat feküdni, és az elején sem tettem, elég aktívan élek, de a hegre vigyázok. CSak azt vettem észre, ott olyan nagy dudor van, nem is látom tőle a heget. Eredeti kérdésem mellett szívesen fogadok praktikákat, hogyan lesz szép a heg, mivel kell kenni stb.2018. júl. 29. 13:19
1/11 anonim válasza:
Nekem azt mondta a nőgyógyász, hogy az a belső varrat és az sokkal lassabban szívódik fel.
De ha bizonytalan vagy, illetve gennyes, érzékeny stb. mindenképpen menj orvoshoz. Most akár a gyerekorvostól vagy a házi orvostól is megkérdezheted.
2/11 anonim válasza:
Hegkezelésre nekem a dermatix ultra vált be, drága, de hatásos.
3/11 A kérdező kommentje:
CSak ha megnyomom, akkor fáj (ne nyomkodjam ugye) egyébként inkább érzéketlen az a terület. Köszönöm a javaslatot!!
2018. júl. 29. 20:41
4/11 anonim válasza:
A súrgősségi császárom után volt ilyen nekem is, én nem csináltam vele semmit, szép lassan de elmúlt magától. 1 5 évvel később volt aztán egy programozott császárom, akkor szebben is sikerült a vágás/varrás és nagyon minimális duzzanat alakult ki felette, ami újra magától elmúlt kb 2 hét alatt.
5/11 anonim válasza:
el fog múlni, de ha bizonytalan vagy, menj dokihoz. Nekem is volt, az egyik szélén sokkal tovább éreztem egy kis puklit, dudort, az talán egy év is volt, mire elmúlt.
6/11 A kérdező kommentje:
Mivel érdemes kenni a heget? Orvosom azt mondta, hogy nagyon semmivel...
2018. aug. 1. 10:15
7/11 anonim válasza:
én nem kentem semmivel, alig látszik. Ha hajlamos vagy a hegesedésre, akkor esetleg contratubex, azt nagyon dicsérik
8/11 Adrienn 1983 válasza:
Üdv mindenkinek! Nekem is hasonló kérdésem lenne,a császár heg felett húzódik dudor,az egyik oldalon nagyobb, közepén több kisebb,és a másik felén is egy nagyobb, persze be kell vallanom túl súlyos is vagyok, gondolom a lelógó bőr (megnyúlt) sem segít a dolgon,mert talán húzza is lefelé,de érdekelne több vélemény a témában,hogy másnak is volt e ilyen dudor,és hogy elmúlik e??? Illetve hogy meddig fáj a seb,vagy a szövetek, illetve a bőr? 2 hetes kisfiú mamija 💗
9/11 anonim válasza:
nekem 2 hetesen már nem fájt a hegem. Én is túlsúllyal szültem (160/88). A dudor nem tudom, mikor múlt el, de elmúlt :)
10/11 Adrienn 1983 válasza:
Köszönöm a választ,nem feltétlenül a sebem fáj, inkább talán a szervek regenerálódása😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!