Terhesség vagy szoptatás alatt lehet vért adni?
Terhesség és szoptatás ideje alatt nem lehet vért adni. A terhesség és szoptatás időtartamának megegyező idő elteltével lehet újra vért adni.
(Magyar Vöröskerszt [link]
Koszonom a valaszokat, holnap felhivom a helyi veradokozpontot is.
(nem tudom ki volt a lepontozo, sajnalom... En felpontozok...)
Kérdező! Én rendszeres véradó vagyok, innen vannak az infóim. Komolyabb műtét után fél évig, kisebb műtét után három hónapig nem lehet vért adni. Nem tudom a császár melyik kategória, de szerintem inkább kisebbnek számít.
A szoptatás alatti véradással kapcsolatban nemrég írtam dr Boros Juditnak (szülész-nőgyógyász és szoptatási tanácsadó). Én akkor a szoptatás vége fele voltam, a három éves lányom már alig szopott. Ő ezt írta vissza:
"Kedves ..., bármikor, elmegy és lesz egy előzetes vérvétel, megcsinálják a kötelező vizsgálatokat, és ha rendben van, akkor már vérét is veszik...Azért most a szoptatás végén felturbózhatja magát egy kis vitaminnal
. mondjuk bármelyik kismama vitaminnal."
De tényleg az a biztos, hogy felhívod a véradót, mert itt a gyakorin elég érdekes dolgokat írogatnak időnként.
A legjobb valóban az lesz, ha felhívod :)
(a császár nyílt hasi műtét, valószínűleg inkább nagyműtétnek számít...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!