Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés után miért...

Császármetszés után miért kellett annyi vért kinyomnia kézzel az orvosnak a hasamból?

Figyelt kérdés
Cászármetszésem után a klinika őrzőjében iszonyat fájdalmaim lettek és olyan púpos szerű volt a hasam. Az orvosom konkrétan többször belekönyökölt, nyomott a hasamba, mindig mondta, hogy fájni fog, de ki kell nyomni a felgyülemlett vért.... a vér többször, nagy sugárral spriccelt belőlem a lepedőre. Utána még méhszájból is eltávolított kézzel valamit és ezután is csak jött, jött a vér... ha majdnem transzfúzió lett, akkor gondolom sok vért veszíthettem...de miért kellett ezt? Mi nem volt jó a szervezetemben? Mindenki azt mondja a császármetszés miyen könnyű műtét és utána alábadozás nehéz, na de nekem a császár műtét és ezek a nyomkodások utána több órán át....azt hittem az ágyat kettétöröm, a plafont lekaparom, annyira fájt.. orvos nem kérdeztem, nyilván szükség volt rá, azért csinálta, nem akartam, hogy bizalmatlannak gondoljon, inkább megkérdzeem itt, hogy hátha valakinek volt hasonló és miért volt.

2018. aug. 1. 15:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Nekem homokzsákot raktak rá és kaptam oxitocint az őrzőben órákig. Nyomkodni nem nyomkodtak, csak néha ellenőrizték, hogy hogyan húzódik össze a mehem, de érősen nem nyomkodták. Huvelyi után volt brutális nyomkodás, azt a szülésznő csinálta. De ott se volt brutális mennyiségű vérzés.

De egyébként kérdezz az orvostól. Nem veszik bizalmatlansagnak. Én állandóan kérdezek az orvosomtól, nem vette soha a bizalmatlanság jelének. Miert tenné? A mi testünk, szerinte abszolút termesztés, hogy érdekel minket, hogy mi miért történik.

2018. aug. 1. 19:28
 12/16 anonim ***** válasza:
24%

Sürgős császár, homokzsák, oxitocin infúzióban és óránkénti hasnyomkodás sok-sok vérrel.

Ez nálunk rutin (volt -legalábbis pár éve, amikor szültem).

Az okot leírtad: felgyülemlett a vér, és ott nem maradhat. Rásegítenek a méhösszehúzódásokra, hogy minél előbb visszaálljon az eredetihez közeli állapot.

2018. aug. 2. 08:10
 13/16 A kérdező kommentje:
Császármetszés nekem is sürgősségi volt...de ahogy olvasom sima császárnál és hüvelyi szülésnél is előfordul ez...
2018. aug. 2. 11:15
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem fugg a szulesz módjától
2018. aug. 2. 11:26
 15/16 anonim ***** válasza:
Szülés*
2018. aug. 2. 11:26
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
3 hete volt császárom. A műtőben is kinyomkodták a vért, az őrzőben is, lefolyt 3 palck oxitocinos infúzió + végig homokzsák volt a hasamon. Atóniás voltam + egész terhesség alatt vérhigítóztam. Nekem ezért volt nagyobb vérzés. A vérképem 'határeset' volt, figyelgették, hogy tovább csökkenek-e az értékek. Szerencsére nem kellett végül vért kapnom.
2018. aug. 3. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!