Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 70 ezer kevés az orvosnak?

70 ezer kevés az orvosnak?

Figyelt kérdés

Első szülésem, 13 hetes terhességem óta járok hozzá,havi 1* magánrendelésre. (12.000 ft/alkalom)

Szülésre rákérdeztem, azt mondta, amennyit gondolunk,nem mondott semmi konkrétat. Más kismamáit nem ismerem, hogy megkérdezzem tőlük :(

Mondjuk úgy gondoltam hogy 70.000 + egy drágább ital.

Vagy kevés lesz?

Akinek nem mondott a doki konkrétumot mi alapján határozta meg?

Ja, és Budapest. (De persze bárhonnan máshonnan érdekelnek tanácsok)

2018. okt. 21. 15:51
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
40%
Nekünk azt mondta, nincs fix ár de a magánrendelés 10X-esét szokták adni, és az összes barátnőm is így adtak a dokiknak, plusz szobatársaim is.
2018. okt. 21. 16:00
 2/39 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem kevés, a pia meg fölösleges.
2018. okt. 21. 16:07
 3/39 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem nem kevés, nekünk Pesten volt 3as ikres császárunk, orvos szintén nem mondott semmit, mi 80ezer+egy drága bort adtunk, nem láttam/éreztem rajta, hogy keveselte volna később sem.

Ha nem mond semmit én magamtól nem adnék 100-150 ezreket, a magánrendelésén mi is fizettünk eleget neki még ezen felül.

De majd nézd meg azt is, mennyire leszel vele elégedett, azt is vedd figyelembe.

2018. okt. 21. 16:18
 4/39 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem pedig minden attól függ.

Én az első terhességem alatt jártam egy orvoshoz és fel is kértem szülésre. Ő elvállalt, de mostani fejemmel úgy gondolom nem is nagyon foglalkozott velem. Rengeteget beszélt de az én kérdéseimmel nem foglalkozott, szidta azokat a kollégáit akiknek a nevét az előző leleteimen látta. Havonta egyszer megvizsgált a magánrendelőjében és bejött a szülésre. Már bánom, hogy annyit adtam neki amennyit.

Viszont most a második terhességemnél olyan orvost sikerült találnom, aki szinte azonnal megadta a mobil számát és mondta ha bármi van hívjam nyugodtan. Kórházba hív be és részletesen mindent elmond, csak velem és a babámmal foglalkozik és nem szidja a kollégákat, feleslegesen nem beszél. Majd kíváncsi leszek milyen lesz a szüléskor, de már most úgy gondolom többet érdemel, mint az előbbi.

2018. okt. 21. 16:25
 5/39 A kérdező kommentje:

Persze, az is mérvadó lesz, hogy milyen lesz a szülésnél, jó lenne még kicsit kipótolni.

Csak most vettünk házat, és a berendezés, ügyintézés, a babaszoba berendezés és egyéb baba dolgok(babakocsi stb) benne voltak most kb 3 millióban fél év alatt, sajna eléggé túlmentünk mindenhol az előre kalkulált költségeken, volt amivel előre nem is terveztem (kocsi műszaki, plusz vizsgálat a terhesség alatt magánrendelőben, ügyvéd is többe lett mint gondoltam, fürdőszoba felújítás sos stb. ilyen előre nem tervezett dolgok) gyakorlatilag lenulláztuk a keretünket, kell egy pár hónap kicsit újra összeszedni magunk, ennyim maradt az orvosnak hirtelen, idő meg már nem sok :) :/

2018. okt. 21. 16:27
 6/39 anonim ***** válasza:
83%

Nem kevés, inkább a tízszeres összeg az agyrém, ami elterjedt az utóbbi időben... Az italt kihagynám, nem ismered az ízlését, meg lehet tele a padlás az ajándékba kapott piákkal.

Nekem sem mondott összeget az orvosom, 80-at adunk majd, a magánrendelésén a terhesgondozás 15 ezer, de nem fogunk ezért 150-et adni. Amúgy én megkérdeztem a kórház fb csoportjában, mennyit adtak a fogadott dokiknak, 40-150 között mozgott az összeg, aki kevesebbet tudott adni, az is ugyanolyan ellátásban és figyelemben részesült, mint akik többet adtak, és a következő szülést is elvállalták az orvosok. Nyilván vannak pofátlanabbak is, szerencsére az én dokim nem ilyen.

2018. okt. 21. 16:28
 7/39 anonim ***** válasza:
85%

Teljesen mindegy hogy más kevésnek vagy soknak ítéli ezt az összeget.

Ha Ti ennyit szeretnetek adni és ennyi fér bele akkor ennyit adtok pont.

Egyébként szulesznokent dolgoztam - hidd el nem kevés :) sokan mondjak hogy a 10 szereset illik adni - ami vicc hidd el hogy nagyon kevesen adnak ennyit az orvosnak :) A 70 ezer forint teljesen átlagos, sőt ... :)

Annyit adj ami nektek belefér és amennyit ti erre szántok.

2018. okt. 21. 16:31
 8/39 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem még sok is... A 100-150 ezrek meg egyenesen nevetséges összegek. És ugye emellett fizeti az ember a tizenezreket egy-egy vizsgálat alkalmával, szóval szerintem totálisan abszurd az egész. Hogy el van várva, hogy még a nő fizessen egy vagyont, azért h 9 hónap terhesség után iszonyú fájdalmakat átélve megszülhesse a gyerekét emberi körülményeket között..
2018. okt. 21. 17:01
 9/39 anonim ***** válasza:
35%
A terhesgondozás 10-szeresét szokták valóban kérni, de ha ő nem mondott összeget, ez nem olyan kevés hogy rosszul érezd magad. Szerintem még attól is függ, hogy mikor szülsz. Ha épp dolgozik, akkor más a helyzet mintha az éjszaka közepén az ágyából rángatod ki, vagy ünnepnap a családjától. Utóbbi esetben próbáld még kicsit kipótolni ha tudod. Az italt szerintem is felejtsd el. Elegük lehet már belőle. Plusz egy felkapottabb szülész mikor iszik ha bármikor hívhatják?:)
2018. okt. 21. 17:28
 10/39 A kérdező kommentje:

Akkor ez csak felénk olyan szokás?

Alapból vidéki vagyok, pár éve lakok csak Pesten, felénk (Heves megye) teljesen alap az ital az orvosnak a pénz mellé :D

Azt hittem ez bevettebb szokás.

Ha nem akkor nem erőltetem :)

2018. okt. 21. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!