70 ezer kevés az orvosnak?
Első szülésem, 13 hetes terhességem óta járok hozzá,havi 1* magánrendelésre. (12.000 ft/alkalom)
Szülésre rákérdeztem, azt mondta, amennyit gondolunk,nem mondott semmi konkrétat. Más kismamáit nem ismerem, hogy megkérdezzem tőlük :(
Mondjuk úgy gondoltam hogy 70.000 + egy drágább ital.
Vagy kevés lesz?
Akinek nem mondott a doki konkrétumot mi alapján határozta meg?
Ja, és Budapest. (De persze bárhonnan máshonnan érdekelnek tanácsok)
Szerintem nem kevés, nekünk Pesten volt 3as ikres császárunk, orvos szintén nem mondott semmit, mi 80ezer+egy drága bort adtunk, nem láttam/éreztem rajta, hogy keveselte volna később sem.
Ha nem mond semmit én magamtól nem adnék 100-150 ezreket, a magánrendelésén mi is fizettünk eleget neki még ezen felül.
De majd nézd meg azt is, mennyire leszel vele elégedett, azt is vedd figyelembe.
Szerintem pedig minden attól függ.
Én az első terhességem alatt jártam egy orvoshoz és fel is kértem szülésre. Ő elvállalt, de mostani fejemmel úgy gondolom nem is nagyon foglalkozott velem. Rengeteget beszélt de az én kérdéseimmel nem foglalkozott, szidta azokat a kollégáit akiknek a nevét az előző leleteimen látta. Havonta egyszer megvizsgált a magánrendelőjében és bejött a szülésre. Már bánom, hogy annyit adtam neki amennyit.
Viszont most a második terhességemnél olyan orvost sikerült találnom, aki szinte azonnal megadta a mobil számát és mondta ha bármi van hívjam nyugodtan. Kórházba hív be és részletesen mindent elmond, csak velem és a babámmal foglalkozik és nem szidja a kollégákat, feleslegesen nem beszél. Majd kíváncsi leszek milyen lesz a szüléskor, de már most úgy gondolom többet érdemel, mint az előbbi.
Persze, az is mérvadó lesz, hogy milyen lesz a szülésnél, jó lenne még kicsit kipótolni.
Csak most vettünk házat, és a berendezés, ügyintézés, a babaszoba berendezés és egyéb baba dolgok(babakocsi stb) benne voltak most kb 3 millióban fél év alatt, sajna eléggé túlmentünk mindenhol az előre kalkulált költségeken, volt amivel előre nem is terveztem (kocsi műszaki, plusz vizsgálat a terhesség alatt magánrendelőben, ügyvéd is többe lett mint gondoltam, fürdőszoba felújítás sos stb. ilyen előre nem tervezett dolgok) gyakorlatilag lenulláztuk a keretünket, kell egy pár hónap kicsit újra összeszedni magunk, ennyim maradt az orvosnak hirtelen, idő meg már nem sok :) :/
Nem kevés, inkább a tízszeres összeg az agyrém, ami elterjedt az utóbbi időben... Az italt kihagynám, nem ismered az ízlését, meg lehet tele a padlás az ajándékba kapott piákkal.
Nekem sem mondott összeget az orvosom, 80-at adunk majd, a magánrendelésén a terhesgondozás 15 ezer, de nem fogunk ezért 150-et adni. Amúgy én megkérdeztem a kórház fb csoportjában, mennyit adtak a fogadott dokiknak, 40-150 között mozgott az összeg, aki kevesebbet tudott adni, az is ugyanolyan ellátásban és figyelemben részesült, mint akik többet adtak, és a következő szülést is elvállalták az orvosok. Nyilván vannak pofátlanabbak is, szerencsére az én dokim nem ilyen.
Teljesen mindegy hogy más kevésnek vagy soknak ítéli ezt az összeget.
Ha Ti ennyit szeretnetek adni és ennyi fér bele akkor ennyit adtok pont.
Egyébként szulesznokent dolgoztam - hidd el nem kevés :) sokan mondjak hogy a 10 szereset illik adni - ami vicc hidd el hogy nagyon kevesen adnak ennyit az orvosnak :) A 70 ezer forint teljesen átlagos, sőt ... :)
Annyit adj ami nektek belefér és amennyit ti erre szántok.
Akkor ez csak felénk olyan szokás?
Alapból vidéki vagyok, pár éve lakok csak Pesten, felénk (Heves megye) teljesen alap az ital az orvosnak a pénz mellé :D
Azt hittem ez bevettebb szokás.
Ha nem akkor nem erőltetem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!