70 ezer kevés az orvosnak?
Első szülésem, 13 hetes terhességem óta járok hozzá,havi 1* magánrendelésre. (12.000 ft/alkalom)
Szülésre rákérdeztem, azt mondta, amennyit gondolunk,nem mondott semmi konkrétat. Más kismamáit nem ismerem, hogy megkérdezzem tőlük :(
Mondjuk úgy gondoltam hogy 70.000 + egy drágább ital.
Vagy kevés lesz?
Akinek nem mondott a doki konkrétumot mi alapján határozta meg?
Ja, és Budapest. (De persze bárhonnan máshonnan érdekelnek tanácsok)
Felénk vidéken , Szolnok megye 40-80 közt adnak az orvosnak kb.
Mi 60-at adtunk tavaly, én is magánrendelésre jártam, 10e per alkalom volt, 100at sokaltam volna neki.
Nem kell azért túlzásokba esni.
Ha meg annyira pénzéhes, akkor mondja meg előre mennyit követel, ne bízza a betegre. Szerintem.
"akkor mondja meg előre mennyit követel, ne bízza a betegre. Szerintem"
Úr Isten, ezek a szavak "követel". Mintha igáslóval vontatnák oda a nőt, majd követelnék a pénzét.
Mikor igénybeveszel egyéb más szolgáltatást, annak a díját is követelésként éled meg?!
Egy szolgáltatás után adót is kellene fizetni nem?
Mutass nekem páe orvost, aki megy a borítékjával a könyvelőhöz.
Én se vizsgálatról se a szülési pénzről nem kaptam számlát se. De más ismerőseim se
Egyetlen egy orvost ismerek , akinél meg van határozva, hogy " Szülési készenléti díj" 110.000 Ft.
Számlát ad róla.
Ott rendben van.
De ha rám bízza, akkor rám bízza, ergo annyit adtam, amennyit akartam. Ez volt 60.000 Ft. Pedig megtehettem volna a 10x-esét is akár...
Vagy legyen korrekten megadva és leadózva a szülési pénz, de az, mikor valaki már első vizsgálaton kijelenti , hogy 120 alatt nem vállal, de számlát nem ad róla, az igenis követelőzés.
Persze, követelzőzés, de mikor csetiintésre ugrik neked bármikor az azért tetszik nem? Más különben te sem vetted volna igénybe a magndoki szolgáltatását, hanem jártál volna sztk-ba meg szültél volna ügyeletesnél.
Volt családban olyan eset mikor terhesség alatt kellett ugrasztani a dokit ünnepek alatt, aki rögtön ment is be vizsgálatokat végezni, nem-e baj van.
Akkor is bent van a szülésnél ha nem dolgozna, ismeri a kórelőzményeid.
Ilyenek miatt akarnak az emberek magánorvost, amit bizony meg kell fizetni.
Azt meg te nem tudhatod, ő mi után adózik és mi után nem.
Hát ott hagytam nála a 9 hónap alatt 100 ezret, alkalmanként kb 5 percért, ránézett a leleteimre, meg méhszájat nézett és ennyi. Soha nem voltam bent 10 percnél többet.
És nem hívogattam, nem rángattam sehova egyetlen egyszer sem.
Lehet ti hívogatjátok az orvost, én nekem eszembe se jutott hívogatni.
És mi az hogy rendes összeget nem képes adni?
60 ezer ft arra az egy órára amit bent volt a szülésnél + a varratszedés nem normális összeg? :D
Na ne vicceljünk már.
60 ezres órabér szerintem igen jó. :D
De ti adjatok akkor 150 ezret, én ha szülök még se fogok ennél többet adni, ennyi.
"Hát ott hagytam nála a 9 hónap alatt 100 ezret, alkalmanként kb 5 percért, ránézett a leleteimre, meg méhszájat nézett és ennyi. Soha nem voltam bent 10 percnél többet."
Még sem érted be sztk-s orvossal, magán kellett, utólag meg degradálod a munkáját.
"És nem hívogattam, nem rángattam sehova egyetlen egyszer sem.
Lehet ti hívogatjátok az orvost, én nekem eszembe se jutott hívogatni."
Te magadtól vagy ilyen hülye? Te nem, de másnak még lehet rá szüksége. Mi az hogy eszedbe nem lenne? Ha baj van otthon fekszel, ahelyett hogy orvost hívsz? Mert neked nem jutna eszedbe "hívogatni" pl ha rosszul vagy? Ja, majd el is hiszem.
És csak ismételni tudom magam: NEKED kellett a magánorvos, TE fogadtad fel, elég undorító utólag így beszélni a szolgáltatásairól. Mert ugye mikor ott volt, akkor jó volt.
Nem szóltam le a munkáját, meg voltam vele elégedve, azóta is hozzá járok, másnak is ajánlottam.
De attól még nem tartom kevésnek a 160 ezret arra, hogy összesen kb 2 óra hosszát dolgozott velem. Ennyi. Ha ezt nem érted nem érted.
Ha nincs lefektetve hogy ennyi és ennyi ki mondja meg, hogy mi a normális összeg??
Egyszer nekem is volt bajom a terhesség alatt, még akkor a telefonszámát se adta meg, bementem az ügyeletre, utána egyeztettem a saját orvosommal is később. Hidd el, van olyan aki minden piszlicsáré dologért hívogatja az orvost amúgy.
De engem nem is érdekel, kiszállok ebből a vitából, mert te úgyis jobban tudod mi a normális összeg. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!