Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Napokon belül szülök és...

Napokon belül szülök és nagggyoon fééélek! Hogy fogom végigcsinálni?

Figyelt kérdés

Annyira félek hogy hisztizni fogok, annyira nem bírom a fájdalmat :(

Nagyon félek, hogy annyira fájni fog, hogy nem leszek magamnál. Ez mindenkinél eljön? Az a pont amikor már kb. nincs magánál az ember?

Már orvossal megbeszéltem, hogy kérek epidurált ha van rá lehetőség. Már két ujjnyira nyitva vagyok, elvileg akkor már csak 3 ujjnyi van hátra.

Bárcsak túllennék már rajta!

2018. okt. 2. 16:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
91%
Nyugi. Nem fáj az olyan nagyon. Én tudom.
2018. okt. 2. 16:45
 2/24 A kérdező kommentje:

És akkor akik azt mondják, hogy inkább levágták volna a kezüket, csak érjen véget?

Vagy hogy ordítottak hogy vágják ki belőlük?

vagy hogy inkább a meg akartak volna halni, mint hogy végigcsinálják? Csak legyenvége?

2018. okt. 2. 16:47
 3/24 anonim ***** válasza:
30%
Állítólag tényleg úgy fáj, mintha érzéstelenítés nélkül levágnák a lábad. De a legtöbben túlélik.
2018. okt. 2. 16:51
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
En is igy voltam sajnos ezzel nem tudsz mit kezdeni valakinek konyebb a szules van akinek nehezebb. Az nyugtasson ,hogy ott van az orvos es a szuleszno ok azom vannak hogy segitsenek. Ha segit nekem aranylag konnyu szulesem volt igaz hosszu volt a vajudas kb ugy 15 ora lehetett de mar csak akkor fajt igazan amikor nyomnom kellet. Negyed ora alatt megszultem igaz nekem egy egesznapnak tunt. Ha segit beszelhetunk privatban. :)
2018. okt. 2. 17:10
 5/24 anonim ***** válasza:
Fáj, ez szerintem nem újdonság, de elég hamar egy másik tudatállapotba kerül az ember. Az epi sajnos nekem nem ért oda, másfél órát vártam az orvosra, de akkor már túl késő volt. Nekem rengeteget segített, hogy a férjem velem volt és támogatott. Miután megszuletett a gyerek pedig minden bajomat elfelejtettem. Vannak könnyű szülések, nehéz szülések, a környezetemben többen csak pár órát vajudtak és már kint is volt a csemete, én 15-öt. A lényeg, hogy csinálj mindent úgy, ahogy neked a legjobb, amikor pedig már ugy érzed, hogy nem megy tovább, akkor próbálj arra koncetralni, hogy ez a pár óra semmiség ahhoz képest, amennyit majd a gyerekkel boldogságban fogtok tölteni.
2018. okt. 2. 17:17
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok az utolsó, három hónapos a babám, ha lelki támaszra van szükséged, írj nyugodtan privatot :)
2018. okt. 2. 17:18
 7/24 anonim ***** válasza:
74%

Nekem is pár napom van vissza, de egyáltalán nem félek! Nincs bennem izgalom, félelem semennyi. Pedig első gyerek!

Figyelj, ne parázz rá! Mert a környezetemben lévő kismamák közül akik rettegtek azoknak mind császár lett a vége! A félelmük leblokkolta a vajúdást, nem tágultak és sürgősségi császárjuk lett. Ők most is azt mondják, hogy örülnek, hogy császárosok lettek, mert nem bírták volna végigcsinálni. Én hiszem azt hogy ezt mind a tudatalatti szorongásuk miatt alakult így! Én úgy állok neki, hogy igen fájni fog, de ez csak pár óra vagy 1 nap az életemből... Annyira csak pillanat az egész!!!

2018. okt. 2. 17:41
 8/24 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon fájt a vajúdás, de tudtam magamon uralkodni. Annyira azért nem veszíti el az ember az eszét. Amikor pánikroham kerülgetett, akkor arra gondoltam, hogy ez szükséges, közelebb visz a babámhoz, és teljesen normális, hogy ez ilyen. Vége lesz, és az a fél-1 nap az életemből, ami kínlódással jár, semmi ahhoz képest, amilyen boldogság vár ránk egy egész életen át majd...

Én is kaptam EDA-t, de csak féloldalra hatott, így éreztem a vajúdást utána is.

Viszont a 'láblevágós' részt meg tudom cáfolni, hogy ugyanannyira fáj; mert a vége nálam császár lett, féloldalra ható EDA-val. Na ott átértékeltem, hogy mennyire fájt a vajúdás... közel sem egyenértékű.

Nyílván akik ezt állítják, azoknak ilyen tapasztalatuk nincs...

Szóval nyugi: erősnek és határozottnak kell lenni! Ne paráztatsd magad előre. Gondolj arra, hogy sok ember él ezen a Földön, és őket is megszülték mind. Több millió nőnek sikerült már! A legprimitívebbtől az agysebészig! Te is képes leszel rá! Ezeket programozd most be!

2018. okt. 2. 17:43
 9/24 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem vészes

Pedig nrkem nehéz szülésem volt ( hasból

Préselés, vákuum, gátmetszés... )

Érzéstelenítés/fájdalomcsillapító eszembe sem jutott, hogy lehet olyat.

Még csak 13 hetes a lányom, nem mondom, hogy alig várom, hogy szüljek, de bármikor végigcsinálnám simán..

bennem az volt, hogy évezredeken keresztül mimden orvosi segítség nélkül szültek..

Így vagyunk "összerakva" ez a szapprodásunk, miért ne lennék én is képes rá

2018. okt. 2. 18:45
 10/24 anonim ***** válasza:
Ezen már kicsit késő parázni, nem gondolod? :D Figyu, gyerek még bent nem maradt. Egyébként miért baj az, ha "hisztizel"? Ezt komolyan gondold végig. Megáll a Föld forgása, ha kiabálsz kicsit, vagy kitör miatta a harmadik világháború? Ugye hogy nem... akkor meg no para. Gondolom lesz veled szülésznő, meg orvos, ők majd adják az instrukciókat.
2018. okt. 2. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!