Nem merek végigcsinálni még egy szülést?
kislányom 14 hónapos majd pár év múlva szeretnénk kistesót.
de engem annyira megviselt a szülés és annyira fájt hogy
mai napig nem emésztettem meg. brutális volt..
és hülyeség de csak emiatt nem merek mégegy babát vállani.
nagyon félek a szüléstől....
ti is voltatok így?.....
A legjobb barátnőm volt így. 5 év van a gyerekei között, pont azért, mert rettegett a szüléstől. Az egész terhességét is végigparázta. A szülés után felhívtam, nevetve mondta, hogy ha ilyen lett volna az első szülése, akkor már egy focicsapatnyi gyereke lenne.
Az első csemetéjét 2 óráig 2 perces fájásokkal vissza kellett tartania, mert nem nyílt ki a méhszája kellőképpen, az maga volt a pokol. Ezért mikor nagy nehezen rászánta magát egy újabb babára, ez volt az első mondata a dokinak, hogy mindenképpen eda-t kér. Gyönyörű szülés élménye volt, a vége már érzéstelenítés nélküli lett.
Próbálj valami jót keresni a szülésedben és abba kapaszkodva "elfelejteni" a rosszat. Vagy konzultálj egy szülésznővel, hogy mit tudsz majd csinálni, ha hasonló helyzetbe kerülsz, hogy elkerüld a rossz végét.
köszi.
fájdalomcsillapítás nélkül szültem mert nem kaptam vagy nem volt idő adni nem tudom ezért voltak brutális fájásaim..nem volt fogadott dokim se
5 óra alatt meglett a babám vákummal.
belekakilt a vízbe és lement a tüdejébe. nem sírt fel
és még sorolhatnám...
szóval elég rossz élmény volt.
Szia!
Két dologgal tudlak vigasztalni.
1. Az, hogy az első szülésed nagyon kemény volt, nem azt jelenti, hogy a második is az lesz.
2. Nem szégyen EDÁ-t kérni. Nekem a 4. babám volt elég kemény, valószínűleg az oxitocin miatt. Most várom az 5.-et, és úgy beszéltük meg a dokival, hogy az elején beköti az edá-t egy próbaadaggal, aztán nem ad többet, amíg nem kérem. Felállhatok, mászkálhatok, labdára ülhetek. Erre azért van szükség, mert elég hosszadalmas, amíg infúzióval feltöltenek és bekötik, 1/2-1 óra. De a mi tervünk szerint csinálom, amíg bírom, aztán 1 perc alatt kéznél van a fájdalomcsillapítás.
Nálam az érdekesség az, hogy az első 3-nál eszembe sem jutott semmilyen fájdalomcsillapítást kérni, és nem is bántam meg, a 4.-nél nulláról lettek 1,5 órán keresztül másfél perces kerítésszaggató fájásaim. Azt az élményt én sem akarom megismételni. De ha jól viselem, megúszom gyógyszer nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!