Aki túlhordta a babáját mikor indították be a szülést, és milyen indokkal? Meddig várnak?
40 hét 3 naposan indították, mert zavaros volt a magzatvizem. Ha tiszta lett volna, akkor 40 hét 5 naposan fektetett volna be a doki a kórházba, és azt mondta 41 hetesen megindítja.
Sógornőmnek 39+5 hetesen indították szintén a meconiumos magzatvíz miatt.
Én 8 nappal voltam a kiírt dátum után, amikor beindítottak, de ekkor már 3 napja bent feküdtem a kórházban, és minden nap vizsgáltak UH-val, NST-vel.
Indoklás több is volt: elöregedett méhlepény, (még előtte egy nappal is normális volt, ahogy észrevették, hogy már nem tökéletes a keringés, azonnal léptek), romló magzati életfunkciók (tetőtől-talpig átvilágították a picimet UH-val, és arra jutottak, hogy "még nincs baj, de ha várunk, lesz").
Amúgy is ünnepnap jött volna (március 15.), és nem akarták azt sem, hogy ügyeletben legyen valami gond.
Oxytocinnal indítottak, de a szülés természetes úton folyt le. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!