Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti, hogy győztétek le a...

Ti, hogy győztétek le a szüléstől való rettegést?

Figyelt kérdés

Nyilván a kérdés azoknak szól,akik előzőleg tényleg félelmet éreztek miatta. Tudom természetes,fáj de valahogy rettegek,hogy minden reped,szakad,stbstb. Minnél közelebb annál inkább félek. Személyes tapasztalatok is érdekelnének,esetleg,hogy nektek mi ,,könnyítette meg" a fájdalmat/felépülést.

(Nem kérek kioktatást köszi,ha a kérdésre nem tud valaki válaszolni vagy csak kötekedne máshol tegye köszi.)

2018. szept. 16. 20:00
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Hát köszi a válaszokat.Mindenkinek nyomtam a zöld mancsot,gondoltam valaki ide fog trollkodni lepontozni,de jelzem előre nem én voltam 😏
2018. szept. 16. 20:55
 12/24 anonim ***** válasza:
77%
Én amíg terhes nem lettem, addig féltem tőle. Terhesség alatt meg kb. “tagadásban” voltam, fel se fogtam. Majd ilyen 30+ hetesen hasított belém, hogy ez a bébike így vagy úgy de meg fog születni. Ezzel nyugtattam magam. Ez kitartott egészen a vajúdás utolsó részéig, az utolsó centi tágulásnál pánikoltam kicsit, de szerencsémre iszonyú jófej szülésznőm volt (nem volt fogadott) és ő átsegített rajta. És ez a legjobb tanácsom: szerezz, fogadj olyan szülésznőt, akiben bízhatsz. Bent volt velem a párom, de szegény ő is izgult, a szülésznőről pedig tudtam, hogy tudja mit csinál :D
2018. szept. 16. 21:01
 13/24 anonim ***** válasza:

Szerintem csak simán el kell fogadni, hogy bent nem maradhat. Ez a fájdalom egy szükséges rossz, minden másodperce életed kincséért van. Át fog kapcsolni a tested szülés üzemmódba, ki fogod bírni, és meg tudod szülni a babádat!

Elvileg nekem is tovább szaladt kicsit a gátmetszés, konkrétan nem éreztem semmit belőle. Szépen összevartak, az első napokra kaptam aranyér párnát, azzal fájdalom nélkül ültem le ebédelni. A varrat húzott inkább, de tűrhető volt. 6 hét után semmi látszata nem volt, hogy ott kijött valaki. Császárom is volt feltekeredett köldökzsinór miatt. Utána az első ágyból kikelésnél jobban szenvedtem, mint a hüvelyi szülés kitolási szakaszában, mindkettő 20 perc volt.

A felépülést a babák könnyítették meg, nem hagytam el magam, a gyerek az első. Őt/őket ellátni, szeretgetni, csodálni fontosabb volt, mint egy kis varráson "izélni". :)

2018. szept. 16. 21:15
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy igaz, átkapcsol a tested és az elméd is. Teljesen más állapot, ne úgy képzeld el, mint mikor fáj a fogad és azon agyalsz, hogy fáj. A vajúdás elején még lehet, hogy nem, de az igazán durva részeknél annyira kikapcsol az agy, hogy én pl. nem is emlékszem a kitolás előtti történésekre, csak hogy a szülésznő szól, hogy lehet nyomni. És utána, ahogy kint a bébi, minden fájdalom megszűnik, mintha elvágták volna.
2018. szept. 16. 21:22
 15/24 anonim ***** válasza:
A 14-esnél a pont! Pontosan ugyanezt tudnám én is leírni. :)
2018. szept. 16. 21:27
 16/24 anonim ***** válasza:
Nekem az első szülésem nagyon nehéz volt. Nagyon fiatal voltam, segítséget nem kaptam sem az orvostól, sem a szülésznőtől. Végig azt mondták, hogy beteg lesz a baba ennyi vajúdás után. Burokrepesztés után 17 órával született meg a fiam. Szerencsére egészséges, minden rendben vele. Már 13 éves. Az egészre nem is gondoltam egészen addig, amíg a kisebbel terhes lettem. Szinte minden éjjel rémálmom volt, mindig ugyanaz jött elő, hogy belehalok a szülésbe. Rettegtem az egésztől. Nem is emlékszem semmire, csak arra, hogy a hasamon van és valaki rámkiabált, hogy fogjam már meg a babát. A mai napig nem tudok belőle semmit felidézni, pedig eltelt 10 év. Segíteni sajnos nem tudok. Bízz magadban és kívánom, hogy minden rendben legyen.
2018. szept. 16. 21:48
 17/24 anonim ***** válasza:

Nekem sokat segített az a tudat amikor beléptem a szülőszobára, hogy 7 évet vártunk erre a pillanatra, és itt van, és már 'csak' nekem kell összeszednem magam, és egy hosszú, küzdelmes korszak ezzel le fog zárulni. Volt is ebben valami ünnepélyes hangulat.

Azzal is tuningoltam magam, hogy sok ember él a Földön; ők is megszülettek valahogyan...

És hatalmas erőt éreztem magamban, hogy a kislányom védelmében össze kell szednem magam, és ügyesnek kell lennem; ezért tudtam, hogy most kényeskedésnek, hisztinek helye nincs.

Aztán 5 óra vajúdás után nem haladt a szülés semmit sem, ezért császár lett.

2018. szept. 16. 22:06
 18/24 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és,hogy megosztottátok személyesen,hogy éltétek meg 😊remélem mire oda kerül a sor nekem is sikerült lenyugodni 😄
2018. szept. 17. 07:49
 19/24 anonim ***** válasza:

Hányadik héten jársz? 🙂

Én most kezdem a 37. Hetet és életemben nem féltem még ennyire semmitől... Annyira szeretnék már tullenni rajta!

2018. szept. 17. 11:15
 20/24 anonim ***** válasza:

fú, az ilyen válaszokat, mint a 10es... végiggondolod amúgy, mit jelent amit leírsz??

én császárt kértem. Az volt az első, amit a dokival letisztáztam. Ezt akarom, vállalja-e

2018. szept. 17. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!