Ti, hogy győztétek le a szüléstől való rettegést?
Nyilván a kérdés azoknak szól,akik előzőleg tényleg félelmet éreztek miatta. Tudom természetes,fáj de valahogy rettegek,hogy minden reped,szakad,stbstb. Minnél közelebb annál inkább félek. Személyes tapasztalatok is érdekelnének,esetleg,hogy nektek mi ,,könnyítette meg" a fájdalmat/felépülést.
(Nem kérek kioktatást köszi,ha a kérdésre nem tud valaki válaszolni vagy csak kötekedne máshol tegye köszi.)
Szerintem csak simán el kell fogadni, hogy bent nem maradhat. Ez a fájdalom egy szükséges rossz, minden másodperce életed kincséért van. Át fog kapcsolni a tested szülés üzemmódba, ki fogod bírni, és meg tudod szülni a babádat!
Elvileg nekem is tovább szaladt kicsit a gátmetszés, konkrétan nem éreztem semmit belőle. Szépen összevartak, az első napokra kaptam aranyér párnát, azzal fájdalom nélkül ültem le ebédelni. A varrat húzott inkább, de tűrhető volt. 6 hét után semmi látszata nem volt, hogy ott kijött valaki. Császárom is volt feltekeredett köldökzsinór miatt. Utána az első ágyból kikelésnél jobban szenvedtem, mint a hüvelyi szülés kitolási szakaszában, mindkettő 20 perc volt.
A felépülést a babák könnyítették meg, nem hagytam el magam, a gyerek az első. Őt/őket ellátni, szeretgetni, csodálni fontosabb volt, mint egy kis varráson "izélni". :)
Nekem sokat segített az a tudat amikor beléptem a szülőszobára, hogy 7 évet vártunk erre a pillanatra, és itt van, és már 'csak' nekem kell összeszednem magam, és egy hosszú, küzdelmes korszak ezzel le fog zárulni. Volt is ebben valami ünnepélyes hangulat.
Azzal is tuningoltam magam, hogy sok ember él a Földön; ők is megszülettek valahogyan...
És hatalmas erőt éreztem magamban, hogy a kislányom védelmében össze kell szednem magam, és ügyesnek kell lennem; ezért tudtam, hogy most kényeskedésnek, hisztinek helye nincs.
Aztán 5 óra vajúdás után nem haladt a szülés semmit sem, ezért császár lett.
Hányadik héten jársz? 🙂
Én most kezdem a 37. Hetet és életemben nem féltem még ennyire semmitől... Annyira szeretnék már tullenni rajta!
fú, az ilyen válaszokat, mint a 10es... végiggondolod amúgy, mit jelent amit leírsz??
én császárt kértem. Az volt az első, amit a dokival letisztáztam. Ezt akarom, vállalja-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!