Ambuláns szülésről mi a véleményetek?
Ha mégis úgy döntenénk, hogy lesz harmadik gyerek, én bevállalnám az ambuláns szülést. Utálom, hogy itt nálunk, a kórházban nincs igazán mód arra, hogy pihenjünk, együtt legyünk, utálom, hogy betegként kezelnek, hogy gyerekként kezelnek, hogy a már egyáltalán nem picike nagyobbik fiam sem jöhet be látogatóba (11 éves), hogy minősíthetetlen a kaja, hogy kérdés nélkül hozzák-viszik a babákat (volt, hogy a kisebbik fiamat az éjszaka közepén vitték el hallásvizsgálatra, nem is szóltak, csak elvitték mellőlünk a babáinkat, és amikor felébredtem, kishíján megállt a szívem, hogy nincs a helyén, szobatársam mondta, hogy elvitték mindegyiket megvizsgálni), utálom, hogy vagy mások gyereke sír, vagy az enyém, de pihenni képtelenség, hogy a folyosón sétálgatva kellett töltenem a második éjszakánkat, mert engem személy szerint zavart, hogy a síró babám felébreszti a többieket, erre másnap kaptam a megjegyzést egy másik szobában lévő anyukától, hogy "na, ezek miatt nem aludtunk az éjjel semmit", pedig amíg járkáltunk a folyosón, nem is sírt a fiam, és kimondottan gyűlölöm azt, hogy esélytelen egyágyas szobához hozzájutni, mert bár azt mondják, hogy nem lehet előre foglalni, és a szülőszobára való megérkezéskor kell jelezni az igényt, de valójában csak a főorvos betegei juthatnak be ezekbe a szobákba.
Szóval én, ha lenne harmadik, simán hazajönnék vele akár még aznap is, amikor születik. Legalább is akkor mindenképp, ha az utána következő pár nap még hétköznapra esik, és vállalja a gyerekorvos, hogy néhány napig minden nap ránknéz.
Amúgy a nagyobbik fiam például nem a kórházban, hanem már otthon, négynaposan sárgult be, és pont hosszú hétvége volt. Az akkori gyerekorvos simán kijött, hiába volt munkaszüneti nap, és nem kellett kórházba mennünk, nem volt súlyos, és szerencsére meg is tudtuk előzni, hogy súlyossá váljon a helyzet. Megjegyzem, vele - pedig első gyerek volt -, 48 órával szülés után haza is engedtek, mert helyhiány volt.
Ha nem félnék, még az otthonszülést is bevállalnám, de ott azért sokkal nagyobb probléma adódhat, azt nem merném, még ha jó is lenne, de azt, hogy 12/24 óra után hazajöjjünk, azt simán, ha megfelelőek a körülmények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!