Ambuláns szülésről mi a véleményetek?
Nem tartom jó dolognak. Annyi minden történhet az anyával és a babával is az első 3 napon. Kell a kórházi kontroll.
Az összeszokást és a magányra vágyást megértem, mikor szültem olyan kevés baba volt az osztályon, hogy nem volt szobatársam. Isteni volt, mondtam is, hogy a következőt fizetős külön szobában szülöm. Esetleg nálatok ez nem opció? Ha fizetsz érte, kapsz külön szobát?
Külföldön élek,este 10kor szültem másnap délben itthon voltunk,nem kiraktak,elengedtek,de maradhattunk volna.Szarnak ránk? :D annyira hogy barmikor vissza mehettünk volna ha baj van,senki sem nézett ránk ferde szemmel! A védőnőnk az első héten napi kétszer jött,egyszer kellett volna de egy tündér ez a csajszi és délelőtt ,délután is jött.Az első két gyerekkel bent voltam mert Magyarországon szültem,életem legborzasztóbb pár napja volt,undorító az egész kórház,a nővérek,csecsemősök,romák,pfujj.
Itt nincs ilyen hogy ha jut egy ágyas jut ha nem akkor menj a többi közé,én egy szobát kértem két ággyal hogy a férjem is velünk lehessen,ha csak egy éjszakára is maradunk.Nem érdekel ha le leszek pontozva,ha nem itt kellett volna szülnöm hanem ott ahol az első kettőt,nem vállaltam volna gyereket!!!
Megértelek kérdező ha ezen gondolkozol!
Én is külföldön élek, délben volt a császárom, másnap délben engedtek haza, ez egy szombati nap volt vasárnap reggel már ott volt a védőnő, majd minden nap jött egy hetes korig.
Nem, nem kidobtak, ha nem megkérdezték, hogy érzem magam tudunk - e hazamenni, teljesen jól voltam így mentünk. El nem tudom képzelni a balkáni barbár magyar kórházakat, napokig ott feküdni a romák között, hát köszönöm nem ...
Kérdező.
Én már végigjártam ezt az utat. A harmadik gyereknél gondolkoztam ezen.
A szülésznő, aki 20 éve dolgozik a kórházban, azt mondta, még soha nem volt ilyen eset, hogy ambulánsan szült volna valaki (Zalaegerszeg).
A kórház betegjogi képviselőjét is felhívtam, és igazából arra jöttem rá, hogy ő nem a betegeket képviseli, hanem a kórház érdekeit. Az a lényeg, hogy elméletben lehet ambulánsan szülni, de mivel a kórház csak a 72 órát bent töltött páciensek után kapja meg a pénzt, ezért kb mindenkit bent tartanak addig. Azaz, kreálnak okot, miért nem mehetsz haza. Pontosabban: te hazamehetsz, de a babát nem adják ki. Ha ennek ellenére hazaviszed, akkor automatikusan gyermekveszélyeztetés miatt nyomozni kezdenek, gyámhatóság, stb.
Úgyhogy a gyakorlatban nem kivitelezhető az ambuláns szülés - legalábbis itt a megyében. Lehet hogy máshol igen.
Bocsi már nem tudom ki, de írták, hogy külföldön a 12. hétig le se sz*rnak, mert csak "sejtcsomó".
Ez akkora hülyeség. Az én magán dokim Itthon is csak megállapította a terhességet és a 12. Hétre beszéltünk meg vele és a genetikára időpontot.
Mondta, hogy felesleges addig találkoznunk, ha bármi van hívjam, de amúgy a 12 hétben nem sok mindent tud csinálni. Nem azért mert nem számít és sejcsomó stb. Hanem a természet ilyenkor szelektál.
Pedig 15 ezer a terhesgondozás alkalmanként. Simán lehúzhatott volna jó magyar szokás szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!