Ambuláns szülésről mi a véleményetek?
Én bent voltam 3 napig, de semmit sem pihentem. 2 ágyas fizetősbe voltam. Hol az egyik hol a másik baba sírt. Volt, hogy pont a reggeli vizit idejére aludtunk el és úgy ébresztettek, hogy a szivem majdnem megállt.
Amikor hazamentünk tudtam pihenni. A Férjem nagyon jól ellátta a tesót.
Amúgy külföldön sincs, hogy napokig bent kell lenni. Szóval megértelek. A gyerekorvos meg Naponta nézi, ha gond van szól. Ha a kórházban maradsz és tovább benttartják a babát, ha nincs hely te sem maradhatsz. 72 óra után, ha nem indokolt elküldenek.
Lassan 9 éve szülten a 4. babámat, és vele nagyon hamar hazajöttünk. Jó, nem 24 óra elteltével, de nem volt meg még a 2 nap sem. Ez Budapesten volt, és nem én rinyáltam ki, simán felajánlották.
Az első 3-mal még 5 napig kórházban dekkoltunk, hát mit mondjak, ég és föld volt a kettő.
A sárgaságnak azért elég jellemző tünetei vannak, nehéz elmenni mellettük. Sok folyadék, és szūrt napfény segít, kórházba csak akkor kell visszamenni, ha pl. annyira aluszékony tőle a baba, hogy nehézkes a táplálása. Ez meg nagyon ritka.
A szomszéd városban gyakoribb, hogy az ott kapott ferzőtés miatt akár 2 hétig benn kell maradni, és anibiotikum is kell a kicsinek.
Szóval én tâmogatom az ambuláns szülést, feltéve, ha az anyuka kellően magabiztos és gyakorlott, és kellően jól van fizikailag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!