Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ambuláns szülésről mi a...

Ambuláns szülésről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Játszom a gondolattal, hogy a szülésem utáni napon hazajönnék (2. gyerek), de nem tudom ez mennyire megoldható a gyakorlatban.
2018. márc. 11. 18:49
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Első válaszoló kérdezte, mi történik, ha a baba besárgul. Arra válaszoltam, természetesen tudom, hogy előfordulhat patológiás sárgaság is. Számtalan igen ritka kórkép és betegség létezik, amik az első napokban jelentkeznek, és vannak olyanok is, amik az első hetekben, hónapokban. De mégsem élünk kórházakban egész életünk során. Pedig higgyétek el, egy szívinfarktus esetén is biztonságosabb lenne kórházban lenni, mint máshol! Nem nyafogásból nem akarok bent maradni, kibírnám persze, de az első napok meghittségét, bensőségességét, a normális tejelválasztás megindulását nem szeretném elrontani 5 nap feszélyezett, kimerítő és szomorú kórházi nappal.
2018. márc. 11. 20:50
 12/35 A kérdező kommentje:
Ja és ne, nem a nagyobbat akarom ellátni, ismerkedni szeretnék az új kis jövevénnyel, aludni akarok a saját ágyamban, olvasni, szoptatni, pihenni, a saját vécémen sz*rni anélkül, hogy ki kelljen várnom a sort és félnem kelljen a fertőzésektől, fürdeni ameddig kedvem van, enni amit kedvem van. Pl. ezeket. Nem akarom hallgatni más kismamák nyöszörgését, a gyerekeik sírását. Nyugalmat és békességet szeretnék az első napokban.
2018. márc. 11. 20:55
 13/35 anonim ***** válasza:
84%

Én bent voltam 3 napig, de semmit sem pihentem. 2 ágyas fizetősbe voltam. Hol az egyik hol a másik baba sírt. Volt, hogy pont a reggeli vizit idejére aludtunk el és úgy ébresztettek, hogy a szivem majdnem megállt.

Amikor hazamentünk tudtam pihenni. A Férjem nagyon jól ellátta a tesót.

Amúgy külföldön sincs, hogy napokig bent kell lenni. Szóval megértelek. A gyerekorvos meg Naponta nézi, ha gond van szól. Ha a kórházban maradsz és tovább benttartják a babát, ha nincs hely te sem maradhatsz. 72 óra után, ha nem indokolt elküldenek.

2018. márc. 11. 21:07
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok, persze mi is 5 hetes korában mentünk vissza, igaz húgyúti fertőzés miatt, nem arra mondom, csak azért frissen szülve.. aludni éppen adtak matracot nem kellett a földön feküdni de reggel (5-kor) elrakatták és onnantól estig a széken kellett ülni. Hát én széken ülni nem tudtam a szülés másnapján. Ez kegyetlen lehet. Szóval engem ez nagyon visszatartott. De jó volt így, otthon nem is akartam pihenni, mert hát mennyi dolgot lehetne csinálni, a kórházban legalább azt csináltam.
2018. márc. 11. 21:14
 15/35 A kérdező kommentje:
14-es sajnálom... Elég szomorú, hogy ilyen állapotok uralkodnak a csecsemő és gyerekosztályokon. Nyilván erre senki sem vágyik.
2018. márc. 11. 21:44
 16/35 anonim ***** válasza:
69%
Minden fejlett orszagban ambulans szules van, es mukodik. A magyarokat azert tartjak bent, mert ebbol el a korhaz. Ne legyetek mar ilyen naivak, hogy azt hiszitek ez ertetek van !
2018. márc. 11. 22:16
 17/35 anonim ***** válasza:
88%
Ha ugy dontesz hogy aznap hazajossz, irass papirt a gyerekorvossal hogy szules utan kimegy hauhoz ellatni a babat es bcg oltast is ad valamint a vrdonovel is egyeztess es papir. Kulonben akadekoskodni fognak a korhazban sot keszulj fel hogy probalnak ott tartani. Szerintem tul van porogve ez a dolog es semmi baj nincs azzal ha valaki hazamegy aznap, ha baj lenne ugyis visszamennetek.
2018. márc. 12. 04:29
 18/35 anonim ***** válasza:
89%

Lassan 9 éve szülten a 4. babámat, és vele nagyon hamar hazajöttünk. Jó, nem 24 óra elteltével, de nem volt meg még a 2 nap sem. Ez Budapesten volt, és nem én rinyáltam ki, simán felajánlották.

Az első 3-mal még 5 napig kórházban dekkoltunk, hát mit mondjak, ég és föld volt a kettő.

A sárgaságnak azért elég jellemző tünetei vannak, nehéz elmenni mellettük. Sok folyadék, és szūrt napfény segít, kórházba csak akkor kell visszamenni, ha pl. annyira aluszékony tőle a baba, hogy nehézkes a táplálása. Ez meg nagyon ritka.

A szomszéd városban gyakoribb, hogy az ott kapott ferzőtés miatt akár 2 hétig benn kell maradni, és anibiotikum is kell a kicsinek.

Szóval én tâmogatom az ambuláns szülést, feltéve, ha az anyuka kellően magabiztos és gyakorlott, és kellően jól van fizikailag.

2018. márc. 12. 05:44
 19/35 anonim ***** válasza:
44%
A naaagy fejlett külföldi kórházetikáról annyit, hogy nem azért baxnak ki a kórházból hogy te otthon tudj olvasgatni, hanem mert xarnak rád. Eleve külföldön az első 12. hetben terhesség alatt le se tojnak, mert az "még nem baba csak sejtcsomó", ha vérzel elküldenek a p.csába, nemhogy uh meg progeszteron....aztán szülés másnapján kitesznek mint a lefialt kóborkutyát. Ne legyetek naivak, hogy a ti érdeketekben tesznek ki másnap. Nem akarnak veletek egy percet sem tovább foglalkozni.
2018. márc. 12. 06:03
 20/35 anonim ***** válasza:
40%
Én mindkét gyereknél bent voltam 3 éjszakát, elvoltam, bár én nem vagyok egy hisztis nő. Beszélgettem, olvastam, a babával ismerkedtem, mindkettő szép emlék maradt. De hangsúlyozom, ez én vagyok, ugyanis mindkét alkalommal volt kismama aki ott sírt meg nyavalygott hogy jahahajj nem bírja a kórházat meg hiányzik a férje. Komolyan, a bentalvós gyerekosztályon nem sírtak annyit az 5-8 évesek sem mint a 30-as meglett felnőtt nők. Az ilyen mennyire lehet önálló?!
2018. márc. 12. 06:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!