Kivel mentek, ill. mentetek szülni? (férj, élettárs, anya, barátnő . )
A férjemmel szültem. Mondtam neki, hogy végig a fejem mellett legyen, de aztán ő mégis végig nézte ahogy a babánk kibújt!ÉPlete legszebb élményének titulálta!!!
De ez beállítottság kérdése!
szerintem egy apukára se szabad erőltetni a dolgot, de egyedül vajúdni se jó! Addig míg abba a tudatállapotba nem kerülsz, hogy megszűnik a világ, jó ha tudsz kivel beszélni! Válassz egy barátnőt, vagy mondjuk az anyukádat!
Anyuval megyek,mert egyedül maradtam a 8.hónapban. Nem bánom amúgy mert ápolónő,ő adja majd a beöntést is,meg nem fog pattogni,hogy jajj nem fáj az annyira:)
Amikor én születtem is nagyon toppon volt, a varrásnál ő adta a dokinak az eszközöket, a többi nővért meg elzavarta,hogy vigyázzanak rám XD
Én is a férjemmel. Szeretett volna ott lenni, én meg úgy gondoltam, hogy ha együtt vártuk a gyerekünket, együtt örültünk neki, akkor szemétség lenne tőle, ha kitiltanám amikor a világra jön. Ha nem akart volna bejönni, akkor elhívok mást, de nagyon örültem neki, hogy ő akart és jött! Sosem mulasztanám el azt a pillanatot, amikor elvágta a köldökzsinórt, majd felvette a fiát és kicsordult a könnye! És nagyon sokat segített, hogy ott volt, támogatott, biztatott, mellettem állt!
A mi kapcsolatunk erős annyira, hogy ez az élmény megerősítse, főleg, hogy sosem mutattam magam másnak előtte, mint ami vagyok. Tudta, hogy nem vagyok tökéletes, hogy én is fáradt lehetek, nyűgös, vagy akár hisztis. Hogy nekem is vannak rossz napjaim. A születés meg egy csoda, akkora élmény, hogy leírni nem lehet. Egy kapcsolat meg a közös élményekből táplálkozik, építkezik, hát kell ennél meghatározóbb közös élmény?
Ha viszont nagyon idegenkedik tőle, nem szabad erőltetni. Ha ő szeretne ott lenni, akkor nem fog emiatt megromlani a szex, nálunk is jobb, mint szülés előtt, és a hat hetet alig győztük kivárni. A férjem meg a mai napig emlegeti, milyen fantasztikus volt.
A férjemmel mentem. Számomra nem illúzióromboló, hogy lát szülés közben, hiszen őbenne bízom a leginkább, ő áll hozzám a legközelebb, akkor mit szemérmeskedjek előtte?
És nem akartam egyedül, idegenekkel szülni. Nem csinált mást, mint mellettem ált, a fejem mellett, de nagyon megnyugtató volt. Együtt váltunk családdá ott, a szülőszobán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!