Milyen érzés szülni?
Mennyire fáj? A vajúdás? Maga a kitolás? Hogyan tudnátok leírni az érzést? Mihez hasonlítható?
Amikor végre kibújik a baba, az megkönnyebbült érzés? Enyhül a fájdalom? A gátmetszés fáj, érezni egyáltalán? Amikor összevarrják?
Bocsi a sok kérdésért, de eléggé félek...
Kegyetlenul faj, nem lehet semmihez sem hasoblitani azt az erzest. 18 orat vajudtam, termeszetesen szultem! A tolofajasoknal mar konyebb volt ugy fogtam fel h mar mindjart vege, es az nemis fajt annyira, csak arra koncentralt h nyomjak. A vajudas viszont nagyon fajt, nem tudtam meddig fog tartani azt hittem elpusztulok kb, nagyon nehezen tagultam. Raadasul 8cm-nel megallt a tortenet egy darabig👍
Hat a vege viszont.. mikor kibujik, az nagyon csodas erzes! Elmulik a fajdalom es a gyermeked a karodban, nem is erdekel mit csinal veled az orvos odalent csak a babara koncentralsz :) leirhatatlan erzes!
Pici gatmetszesem volt(mikor az orvos mar latta a fejet), nem ereztem semmit h megvagta volna, annyira le van zaibbadva akkor h meg sem erzed. Varras ugy szinten nem ereztem.
Kitartas! Es sok sikert ne parazz ra :) minden jon magatol, gondolj arra h nemsokara a gyermekedet tartod a karodban es minden fajdalmat, szenvedest meger majd!
Remelem tudtam segiteni!
Konnyu szulest kivanok neked!
Ne olvasgass ilyenekről, csak mégjobban fogsz félni 😁
Iszonyatosan fáj, én pl azt kívántam bárcsak otthon lennék, nem kell gyerek, nem akarok állapotos sem lenni, legyen minden úgy, mint 1 évvel ezelőtt...
Kb ilyen lehet mikor agyon próbálnak verni valakit... A kitolás is szr volt nekem, utána a megkönnyebbülés rész persze megvolt, de nem egészen fizikailag, hiszen még a lepényt meg kellett szülni, a varrást meg kb végigparáztam, nem is hiába, a végén hab a tortára-ként az orvos 2 olyat tett, ami miatt ha nincs lekötözve a lábam úgy elrúgom onnan, hogy felállni nem tud!
A gátmetszést nem érzi az ember.
Fájdalomcsillapítás nélkül szültem, burokrepesztéssel indítással. Gyakorlatilag ez a legfájdalmasabb szülés.
Nekem olyan érzés volt, mintha a végbelembe belenyomnának egy nagy tárgyat és szétfeszítene, meg a derekam fajt hátul.
Elég fájdalmas, de ami a jó hir, hogy nem folyamatosan fáj, hanem néhány percenként fél percig kb. Van szünet, és a szünetben elönt az endorfin, és nem érzel fájdalmat és gondtalan vagy, nem is gondolsz ra hogy jöhet még fájás.(ez csak akkor van így ha nem kapsz oxit) nagyon hamar elrepül az idő, én kb 30percnek éreztem egy 3 órás szakaszt.
Nem érdemes félni, ahány ember annyi szülés , lehet hogy 1-2 óra alatt megvan az egész.
Utolsó válaszoló vagyok, véletlenül küldtem el hamarabb.
A kitoláskor én semmit nem éreztem, aztán kaptam fájáserősítőt, ekkor enyhe mensigörcsöket éreztem. Fizikailag nagyon kimerítő a kitolás, nekem 39percig tartott.
Enyhe feszítő érzésem volt amikor a válla jött át. A gátmetszést éreztem, fájt, de nem volt elviselhetetlen. Mint egy vágás olyan volt, mintha elvágnám valamimet.
Amint kibújt, elmúlt minden fájdalom.
A varrásn kaptam lidokain injekciót, az injekció fájt, mint egy darázscsípés, de a varrást annyira nem éreztem így.
Először a derekad kezd el sajogni fájni. Aztán a hasad nagyon erős mensrruációs görcs de annál erősebb sokkal. Konkrétan azt fogod hinni nem bírod tovább. A fájások között van szünet és akkor nem fájsz tudsz pihenni. Persze ez egyre rövidebb idő lesz. Amúgy a legrosszabb hogy nem tudod meddig vajúdsz lehet akár 3 óra mint én de van aki 12 órát is.
A kitolás is fáj nekem kb olyan volt mint a vajúdás csak tudtam hogy mindjárt vége a szülésnek így azért jobb volt.
A gátmetszést nem érezni fájás közben csinálják.
Gondolj arra hogy ki fog jönni az a baba aztán minden fájdalom elmúlik.
Ne stresszeld magad. Ha annyira borzasztó lenne nem lennének tesók. Bár a szüléskor tuti azt mondod hogy nem lesz tesó. Aztán pár év múlva nem tart vissza a szülési fájdalom újboli átélése egy kistesóért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!