Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez halálos vagy sem?

Ez halálos vagy sem?

Figyelt kérdés

2 napja szültem , ma szóltak a dokik hogy nagyon alacsony a hemoglobin szintem és valószinu vashiányos vérszegény vagyok. HGB: 74,4

Ajánlottak vért de a dokim azt tanácsolta ne irjam alá szedjem a vasat.

Oké.

Viszont félek hogy nem jön helyre vagy tovább csökken vagy csak hogy alapból nagyobb baj lesz

2018. jan. 24. 22:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én humet r készítményt szedtem és rendbe jottem hamar.
2018. jan. 25. 11:33
 12/19 anonim ***** válasza:
47%

Ha nincs rosszul, nem ájul el, vitálisan stabil, miért kellene csak azért vér, mert 74-es a hemoglobinja?

Elvileg 70 alatt trafózni sem kellene, csak akkor, ha nagyon akut a vérvesztés és a szervezetnek nincs ideje kompenzálni.

Ez nem halálos. Ha nem vagy rosszul, akkor szedd szépen a vasat, gondolom lesz majd kontroll labor. Javulni fog tőle, ha meg nem javul, vagy gyengének érzed magad, akkor bemész az ügyeletre.

A vér az folyékony szövet, nem egy sima infúzió, amit indokolatlanul kell mindenkibe nyomni.

Aki kapott, nyilván azért kapott, mert SZARUL VOLT. Indokolt lenne a transzfúzió akkor, ha nem bírtak volna mobilizálni, de így nem az.

Hiába gyakori eljárás a transzfúzió, azért igen komoly rövid és hosszútávú következményei is lehetnek. Oké, hogy ellenőrzik a véreket, de transzfúziós reakciók akkor is előfordulhatnak, a későbbiekben meg (pláne ha még gyermeket is tervezel) okozhat gondokat különböző ellenanyagok kialakulása miatt.

Teljesen egyetértek az orvosoddal (magam is az vagyok egyébként). Ha nem vagy gyenge, tudsz járni-kelni, akkor szedd a vasat, nem kell vért kapnod.

2018. jan. 25. 12:23
 13/19 anonim ***** válasza:

75 os haemaglobinnal nem kaptam vert csaszar utan, csak vastablettat kellett szdnem honapokig utana. Nem voltam rosszul.

( a kerdes kicsit rohejes, hogy lenne mar halalos 🙄 )

2018. jan. 25. 17:46
 14/19 A kérdező kommentje:
Elegge elterő valaszok de koszonom😊Egy kontroll verkepet csinaltatok es abbol kiderul milyen iranyba valtozik😊Kedves utolso es neked fel sem ajanlottak a vért?És kb szülés utan mennyivel lett magasabb a hemoglobinod ?koszonom ☺
2018. jan. 25. 19:03
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem, nem kérdezték de nem voltam rosszul csak annyi hogy sápadt voltam, meg fáradékony de a vastól alakult, utána félévre rá vissza allt a normál érték.
2018. jan. 25. 19:33
 16/19 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm.Nekem annyi a panaszom hogy magasabb a pulzusom.:/
2018. jan. 25. 20:10
 17/19 anonim ***** válasza:

90es hgb-ra vénásan kaptam 10 napig vasat,mellé meg tablettában is.A tablettát még hónapokig szedtem.

Volt egy szobatársam neki 70körül volt.Kapott vért.Végignéztem ahogy visszatér bele az élet.Míg nem kapta meg én kísértem wcre...Utána a színe is jobb lett.

2018. jan. 25. 20:20
 18/19 A kérdező kommentje:

Kész lett a konrtoll vérkepem ma.

Hemoglobin 74rol 96 lett.

2018. jan. 25. 22:51
 19/19 anonim ***** válasza:
Halalos...(de a butasag jobban karositja a szervezeted) nem ertem hogy lehet valaki ennyire buta.
2018. febr. 1. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!