Ez halálos vagy sem?
2 napja szültem , ma szóltak a dokik hogy nagyon alacsony a hemoglobin szintem és valószinu vashiányos vérszegény vagyok. HGB: 74,4
Ajánlottak vért de a dokim azt tanácsolta ne irjam alá szedjem a vasat.
Oké.
Viszont félek hogy nem jön helyre vagy tovább csökken vagy csak hogy alapból nagyobb baj lesz
Azért nem kell rögtön halált vizionálni.
Nyilván fognak még vért venni, mielôtt elhagyod a kórházat (ha nem, akkor kérd) és ha a vas tabletta ellenére ia csökken az érték, még mindig kaphatsz vért.
Nekem is ennyi volt, nem vagy szarul?
Én olyan voltam mint a mosott szar,császárom volt, közel 120-as hemom esett le ennyire, én rögtön aláírtam a vért, olyan volt mintha megittam volna 3 energiaitalt, új erőre kaptam, teljesen feltődtödtem energiával, nem szédültem végre, nem bántam meg.
Nekem pont doki mondta hogy ezt a gyereket anyuka még el is kell látnia, vissza lehet utasítani a vért de csak magával cseszik ki.
És igaza is lett.
Nem vagyok rosszul. Akkor szerinted mit tehetnék? Már gondolom vért nem kaphatok. Mivel aláirtam.:(
Néha szédelgek de nem érzem magam gyengének különösebben .:(
Viszont megbántam hogy nem irtam alá
74-es hemoglobinra azt mondja a doki,hogy ne írd alá?Ne haragudj,de ez nem normális.Nekem 90- es volt szülés után,már akkor tolták belém.Eszébe nem jutott a dokinak azt mondani,hogy ne engedjem.
Halálosnak nem halálos,találkoztam már 44-es hemoglobinnal is,a betegen meg sem látszott.Viszont mint egészségügyis azt tanácsolom,ha vesznek vért,és érdemi változás nem történik,jelezd,hogy te mégis szeretnéd a vért.
Amúgy lehet,hogy szimplán rosszindulatú feltételezés,de a transzfúzió lebonyolítása orvosi kompetencia.Sok pepecselés van vele,még több adminisztráció.Simán el tudom képzelni,hogy a dokinak nem volt kedve foglalkozni vele,ezért javasolta,hogy ne egyezz bele.
Utolsó neked mennyi volt a hemoglobinod?
Köszönöm
Nekem 72,5 volt 36 hetesen.kaptam vert,fel is tolta majdnem a normal sgintre.csaszarra is elokeszitettek egy adagot.akkor nem kellett,de masnap felajanlottak,hogy ha mar direktbe nekem elokeszitettek akkor csopogjon le.elfogadtam es sokat segitett az elso hetek alvashianyaban.
Hozzatennem nekem allando verszegenysegem van.csak a ver,es a venas vas segit.en hiaba szedek tabit.
Nem art az,nem ertem a dokid.ha az ellenorzesen is rossz erteket kapsz,akkor kerj nyugodtan vert.semi bajod nem lesz tole.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!