Láttam egy filmet, amiben az anyuka előre látta hogy a lánya tizenéves-kora huszonéves korában halálos betegségben meghal. Ennek ellenér az anyuka eldöntötte, hogy gyereket "csinál", vagyis még a nemzés előtt vagyunk. Erről mit gondoltok?
Ha a gyermekem kora huszonéves korában elveszít, addigra jó eséllyel átadtam, amit kell, felneveltem önálló értelmes felnőtté.
Ha tizenévesen veszít el, az érzékenyebb téma, egy kamasz könnyebben megborul, de
Akkor is elveszíthet, ha nem látom előre. A filmet nem láttam, fogalmam sincs, mennyire "biztos" a jövendölés, hogy arra adni lehessen.
Több osztálytársam, csoporttársam volt, aki fiatalon lett félárva. Apósom (aki valójában meg se érte, hogy az apósom legyen) is fiatalon elhunyt. Szomorú, de ilyen az élet.
Értő olvasás? Ahhoz kébe egy vessző pluszban!
Értő írás kellett volna akkor, nem arra hagyatkozni, hogy valaki látta a filmet!
A film arról szól ugye, hogy a nő nem lineáris folyamatként éli meg az időt, hanem egységként, egyszerre tisztában van mindennel. Tudja, hogy ettől a pasitól lesz egy gyerekem, aki fiatalon meghal, és azt is látja, hogy a pasi elhagyja, amikor rájön, hogy anyuci ezt előre tudta.
Szerintem a dolog az élet értelméről és annak elfogadásáról szól. A fájdalom, veszteség ugyanúgy része az életnek, az életet akkor is élni kell, ha tudod, hogy véges, vagy átmeneti a boldogságod. A másik felfogás szerint ilyen felesleges fájdalomnak felesleges magad és a gyereked kitenni, és ha ki tudod kerülni, akkor ki kell.
Lehet rajta órákat vitatkozni.
6!
"meghal a lánya" - hova kell szerinted a vessző ahhoz, hogy érthető legyen a számodra?
En az ex mellett voltam igy. Tudtam hogy el fog hagyni, de nem szalltam mégsem ki hogy ne pazaroljak el akkor eveket rá, hanem inkabb megkoszontem minden napot mìg vele lehettem addig. El is ment pár évem igy egy kb celtalan kapcsolatra.
Ugyanezt gyerekkel en nemhiszem hogy bevállalnám.az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!