Anyukák, miért NÉNIZTEK le folyamatosan huszonéves, vagy akár tizenéves lányokat, amikor a gyereketekhez beszéltek?
"Gyere, mert a néni is jönne utánunk" Stb...
Persze, elhiszem, hogy a kislánynak/kisfiúknak "nénik" vagyunk, de azért ez mégiscsak borzasztó, hogy ugyanolyan jelzőt használnak ránk, mint az idős emberekre, amikor pár éve még mi is gyerekek voltunk...I
A "lány" megszólítás, -bármilyen furán is hangzik elsőre- szerintem sokkal helyénvalóbb lenne.. ez a nénizés sértő, és kellemetlen..
21/l
:))
És tízenéves lányok miért köszönnek csókolomot egy harminc éves nőnek???
Ez is marhára sértő!!!
Azért, mert egy épp beszélni tanuló babának túl bonyolult lenne, hogy van néni, bácsi, lány, fiú, kislány, kisfiú stb.
Pl. az én másfél éves kisfiamnál két kategória van: baba (ezt minden gyerekre mondja), és néni (ez mindenki más, igen, a bácsik is :) ) Amikor a "bácsikra" mondja, hogy néni, akkor kijavítom, de amikor egy 20-30 éves nőre, akkor ráhagyom és örülök neki, hogy eltalálta a nemet legalább :)
Te már nem lány vagy hanem nő-legalábbis elvileg...
27 évesek vagyunk és albérlőt keresünk, kb az összes 18 éveske csókolom köszönést használt...Na pukk kértem hogy tegezzen, nem dőlt össze a világ..
Én is a nénit használom mert a kicsim még nem tud különbséget tenni, neki mindenki aki 150 cm alatt van baba a maradék a néni vagy bácsi......
Nem sértő megszólítás..szerintem sértőbb lenne ha azt mondanám neki engedd el a csajt, vagy pi..át :-)
Majd rá fogsz jönni, hogy a gyerekek szókincse nem olyan széles spektrumú mint a felnőtteké, sőt az értelmük is némileg csekélyke még néhányunkénál, ezért ők nem tudják, hogy ha valaki 5-18 éves korba tartozik az még lány, 35-45-ig nő, aztán pedig néni. Ugyanis ők nem kategorizálnak: Azaz van BABA van NÉNI és van BÁCSI kortól függetlenül. Aki kicsi (ebbe beltartoznak a tinik is) azok babák. Nálunk is mindenki baba vagy néni vagy bácsi:-) Ha jönnek a festők akit Gyulának hívnak de még fiatal ahhoz, hogy elviselje a bácsizást, így szólt, hogy ő nem bácsi, akkor csak egy marad a baba, tehát Gyula baba aki 30 éves :-) Vicces.
Ez egy vicces dolog, nem értem mi a sértő benne:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!