Ha a gyermekedet folyamatosan piszkálja egy másik gyerek, hogyan reagálod le?
Összehívok mindenkit. A két gyereket és a szülőket is, és igyekszem baráti hangon megbeszélni, hogy probléma merült fel a gyermekeink között, amit szerintem meg kellene oldanunk valahogy. Csinálnék sütit, áthívnám magunkhoz a gyereket és a szüleit egyik hétvégén, és beszélgetnék velük. Aztán ha megvan a probléma forrása, akkor lehet ellene tenni. Nem hiszem, hogy a támadó hozzáállás megoldás ebben az esetben. Először normális, sőt baráti hangon közelednék, hogy olyan viszonyt alakíthassunk ki, amibe nem fér bele a gyermekem bántása. És ezt a gyerek is megérezné, szerintem. Barátokat nem bántunk...
Akkor fordulnék ellenségeskedésbe, vagy kezdeném el nevelni a gyermeküket, ha a szülőkkel nem lehet normálisan beszélgetni (ilyet is láttam már), vagy hiába is próbálkoznak, a gyereküket nem sikerül megfékezni. Akkor közbelépnék.
A gyermekem sem verekedésre, sem visszasértésre nem bíztatnám. Ott azért ne tartsunk 8-9 évesen!
Nem járnak egy iskolába, viszont egy utcában lakunk.
Nem túl jó hírűek, és egyszerűen nem értik meg a gyerekeik, hogy mi a helyes viselkedés. Ma beszéltem a szülőkkel, látszólag felfogták, mit kérek...
Folyamatosan csak a panasz van rájuk:((
Első körben a gyerekemet próbálnám megtanítani arra, hogy ne hagyja magát, esetleg egy szóbeli "kiképzést" kapna, hogy mire hogyan lehet válaszolni.
Ha folytatódik, akkor beszélnék az anyukával, ha ez sem hatásos a szülő hozzáállása miatt, akkor az eset súlyosságától függően egyrészt keresnék más áldozatokat, esetleg velük együtt panaszt tennék a tanárnál, megfenyegetném hogy hivatalos útra visszük, másrészt a gyereknek (tanuk nélkül) megmondanám, hogy ha nem hagyja békén az enyémet, akkor felkenem a falra és az anyja kiskanállal kapargatja le.
Ha nem komoly, tehát nem terrorizálja és veri csak szóban piszkálja, akkor megvárnám a suli kapujában amikor érkezik a szülővel és számon kérném, hogy akkor hogy is van ez, vagy megbeszéljük és megoldjuk egymás között vagy a beszélgetés az igazgatói irodában folytatódik.
Tehát minden attól függ, hogy a másik szülő hogyan reagálja le és milyen súlyú dologról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!