Affektív apnoe lehet halálos?
Kislányom ha nagyon belekezd a sírásba, nem vesz levegőt, elsápad, elernyed, fenn akadnak a szemei, görcsben van a kis teste, szinte semmiféle külső ingerre nem reagál (fújás, hideg víz, enyhe rángatás és ráordítás amivel próbálkoztunk). Kb. fél-egy perc után helyre jön, de még kába utána percekig. Aki ismeri, tudja, milyen borzasztó látvány. Most 14 hónapos, előre félek a 15 hós oltástól.
Az érdekelne, hogy ismertek-e olyat, vagy hallottatok-e olyanról, hogy egy baba egy ilyen "roham" során vagy következtében meghalt? Állítólag ilyenkor egy idő után reflex-szerűen beindul a légzés, de mi van, ha egyszer mégsem?
Valamint hogy ha az említett dolgok nem használnak, mivel lehet még próbálkozni? Már arra is gondoltam, hogy felpofozom, de félek, hogy csak rosszabbat teszek vele. Ha azért csinálja, mert valamit nem kapott meg, akkor még csak-csak elterelem róla valahogyan a figyelmét, de ha fájdalom miatt csinálja, az elterelés nem működik.
Epilepsziának is lehetnek ugyanezek a tünetei?
Köszi előre is!
:( Hát ez nagyon durva,sajnálom a kislányodat!
Találtam egy cikket,nem tudom olvastad e.Itt azt írják kizárt az epilepszia.
Én ilyen voltam.
Anyukámnak azt mondták, tartson fejjel lefelé mindenképp, hideg vizet az arcomba, és ha akkor sem történik semmi, várjanak kicsit. Mindig feléledtem pár perc után.
A fontos, hogy a gyerek nyelve ne csússzon hátra, akkor fulladásveszély lehet!!!
Én kinőttem egy idő után. Sajnálom, hogy Te is átéled :(
A fiam is csinálja, nála se volt semmi hatásos az elején. Aztán olvastam valahol egy cikket, és kipróbáltam - ha csinálja, tök higgadtan el kell mondani neki, hogy vegyél levegőt, annyiszor, amíg nem vesz.
A harmadik alkalommal már működött,
A doki szerint ebbe nem halhat bele csak olyan gyerek, akinek egyéb szervi baja is van, de még arra sem volt példa.
Olvasd el a mi esetünket itt, ''15 hónapos oltás okozhat affektív apnoét?" címmel.
Orvos családtagom szerint semmi gond nem lehet, csak arra kell vigyázni, hogy ha ájult állapotban van, tarts őt úgy, hogy ne nyelje le a nyelvét.
Vizsgálták neurológián? Epilepsziát kizárták? Nekünk sikerül megelőznünk az ájulást, ezért kérdezem. 1-2 másodpercet várok csupán...ahogy elkezd így sírni, azonnal fújom a levegőt a szájába, meg sem várom, hogy mi lenne később. Nektek ez hatástalan? Nekünk eddig bevált. Kitartást, sok erőt.
Még annyit kérdeznék, hogy mi váltja ki általában a sírását?
5-ös!
szerdán megyünk a heim pálba! remélem ott nem dobnak ki egy vér- és egy pisivizsgálattal...
mi rögtön a csaphoz indulunk hidevízért, általában abbahagyja, mire odaérünk.
köszi!
eloszor is bocs, hogy ekezetek nelkul irok, de telefonon potyogok:)
honlapjukon talalsz telefpnszamot a neurologiahoz(ülloi út), ott tudsz kerni idopontot, de kell beutalo is! viszont lehet jobban jarsz, ha a hazi doki intezi, mert en is valami ket honap mulva kaptam idopontot, a dokink meg. elontezte, hogy a heten johessunk. neveket nem tudok mondani, de akikkel en talalkozta mindenki kedves, aranyos. elso nap nem csinaltak semmit, masnap volt egy szemvizsgalat, ma pedig voltunk vervetelen, eeg-n, kardiologian, beszeltunk pszichiaterrel, es. a pisijet is me%neztek. jovo heten lesz egy altatasos eeg, utana megyunk haza! ja, a legelejen kikerdeztek, hogy mik a panaszaink, hogy zajlik egy. roham meg ilyenek. meg minden nap jonnek. meghallgatni a tudejet, megnezik a pocakjat. ha kozos szobaban. akarsz lenni vele, az 3000/nap, elso ejszakat elore fizeted, tobbit tavozaskor. mondjuk en csa kettot fizetek, mert elso ket nap nem csinaltak semmit, meg egy hetvege is beleesik. viszont ezalatt kajat en nem is kaptam, ugyhogy ha jottok, kajat hozz, meg kb egy hetre tervezz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!