Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Affektív apnoes babák anyukái!...

Affektív apnoes babák anyukái! SOS!?

Figyelt kérdés
Nekem most diagnosztizálták,hogy ez a baja a 3 honapos babámnak és eléggé megijedtem, háromszor volt ilyen sírása és meg tudtam még állítani, de azt mondta a doki,hogy lesz biztos,hogy nem fog sikerülni és el fog ájulni az oxigén hiánytól. Ti ezt hogy éltétek meg? Mert azt mondta,hogy vegyem ezt lazábban ,ne stresszeljek ,tanuljam meg inkább kezelni a helyzetet és fújjam az arcát. Nem lesz ettől semmi baja, azóta viszont annyira félek ettől,hogy első hangjára felkapom,hogy nehogy baj legyen. Ti hogy kezelitek ilyenkor , mi történik amikor elájul ? Felébred magától? és folytatja? kész vagyok!!!!
2011. aug. 22. 19:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Kicsinek ha nagyon hergelte magát, akkor fújtam, vigasztaltam. Nem egyik pillanatról a másikra lesz ájulás a babánál sem. Lesz, van idő reagálni. És hallani a síráson, hogy most mi van, csak sír vagy apnoézik. Inkább fájdalom, rémület ami kiváltja, csak úgy magától nem lesz azonnal. Pl felébred és felsír, de abból nem törvényszerű hogy ájulás is legyen, vagy "be keljen avatkozni", mert meglát felveszed és meg is nyugszik. Viszont pl zuhanyzol és nem hallod, felhergeli magát, akkor lehet baj.

Az ájulás, jelzem itt majd 2éves volt, hiszti és zsaroló eszköz volt a fiamnál, amíg nem koppant a feje. Majdnem irányítva csinálta. 5perc alatt a 6.ilyen sírása volt, mert nem mehetett be a kiságyba. Figyelmen kívül hagytam, és elterült. Kb a koppanás pillanatában felsírt élesen, mert megütötte magát, megszeppent, és le is higgadt. Azóta egy nagyon nagy és csúnya esésnél volt apnoés sírás.

Tényleg nyugodj meg, nagyon ne stresszeld magad ezzel.

Egyszerűen, ha lilul, látod, hogy sír de nem vesz levegőt, belefújsz az arcába, szájába, és magához is tér. Utána (ön)vigasztalás, nyugtatás, és a kicsi vigyorogva játszik tovább.

2011. aug. 22. 20:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia,

nalunk a kisfiam 4 honapos koraban kezdodott az egesz. En is nagyon megijedtem, mert nem tudtam, hogy mi ez.

X. alkalommal elvittem az ugyeletre, mert annyira aggasztott, es paraztam, hogy nehogy gond legyen. Az ugyeletes doki egybol diagnosztizalta + hogy nem kell annyira aggodni, mert a nagy termeszetu gyerkocoknel alakul ez ki - altalaban kesobb jelentkezik, de vannak kivetelek.

Az ido mulasaval az ember megszokja, majd meglatod. Arra figyelj, hogy mindig legyel ott mellette, ha rajon a "roham", nehogy nagyon megusse magat.

Az emberek eleg erdekesen neztek rank 1x-2x, mikor a varosban lilult el a kisfiam feje.

Kb. 2 eves korara teljesen elnotte (szerencsere).

2011. aug. 22. 22:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Fiam is ilyen. Sír sír, nem vesz levegőt, lilul a szája... de eddig szerencsére még sosem ájult le. Dokinál is csinálta már, azt mondta, hogy kinövi kb 2-3 éves korára. Várom már:) Ha ilyen van, én aztán fújhatom az arcát, száját, attól sosem hagyta abba... Ha már 2-3 mp-e nem vesz levegőt, akkor picit rázogatom, vagy bevizezem az arcát, de mindenképpen kizökkentem abból a helyzetből ahogy elkezdte a sírást. Eleinte rémisztő volt, de most már nem parázok be ezen, hozzászoktunk ehhez sajnos, mivel 2-3 naponta előfordul. Ha elájulna, szerintem akkor is egyből hideg vízhez nyúlnék, mert az egy picit hirtelen sokkolja, és akkor magához tér. Aztán meg irány az orvos. Remélem nem lesz rá szükség továbbra sem.
2011. aug. 22. 22:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Az én lányomnál ( most 15 hónapos) is affektív apnoét diagnosztizáltak. 3 hónapos korában egyszer sírás közben elájult. Éppen vidékről tartottunk autóval Budapestre, mellette ültem, azonnal kikaptam a babahordozóból, amitől magához tért. Másnap a neurológián engem is nyugtatgattak, ugyanezeket mondták, mint neked, ettől függetlenül még vagy 2 hónapig halálfélelmem volt, mindig amikor elkezdett sírni. Görcsösen próbáltam megelőzni a nehéz helyzeteket. Még egyszer ismétlődött ez meg, pár nappal később, aztán azóta sem. Kb. 5-6 hónapos kora óta nem aggódom, mert már tudok az értelmére hatni, úgyhogy nincsenek nehéz helyzetek, megnyugodtam. Bár ez még később megint előjöhet... Kitartás, szerencsére semmi szervi baja nem származhat belőle, gondolj erre!!! Nagyon ijesztő, tudom, de nem lesz mindennapos, gyakori esemény ez az életetekben!! Nekem azt mondták: 1. próbáljam a sírást megelőzni 2. ha sír, próbáljam elterelni a figyelmét másra 3. ha nagyon sír, és elájul, biccentsem előre a fejét, fújjak az arcába (egyébként magától is feléledne hamar, mert reflexesen vesz levegőt) Szia, minden jót!!!
2011. aug. 22. 23:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Bocsi az offért,de leírnátok hogy mi is ez valójában?

Az én 7 hósom is van hogy iszonyatosan fölhergeli magát szinte sírógörcsöt kap,de még nem ájult el egy szer sem (kopp-kopp).Én ezt hisztinek tudom/tam be.Vagy ne tegyem?

Tényleg bocsi de érdekelne minden erről az egészről.

Előre is köszi.

2011. aug. 23. 00:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!!!!
2011. aug. 24. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!