Affektív apnoes babák anyukái! SOS!?
Kicsinek ha nagyon hergelte magát, akkor fújtam, vigasztaltam. Nem egyik pillanatról a másikra lesz ájulás a babánál sem. Lesz, van idő reagálni. És hallani a síráson, hogy most mi van, csak sír vagy apnoézik. Inkább fájdalom, rémület ami kiváltja, csak úgy magától nem lesz azonnal. Pl felébred és felsír, de abból nem törvényszerű hogy ájulás is legyen, vagy "be keljen avatkozni", mert meglát felveszed és meg is nyugszik. Viszont pl zuhanyzol és nem hallod, felhergeli magát, akkor lehet baj.
Az ájulás, jelzem itt majd 2éves volt, hiszti és zsaroló eszköz volt a fiamnál, amíg nem koppant a feje. Majdnem irányítva csinálta. 5perc alatt a 6.ilyen sírása volt, mert nem mehetett be a kiságyba. Figyelmen kívül hagytam, és elterült. Kb a koppanás pillanatában felsírt élesen, mert megütötte magát, megszeppent, és le is higgadt. Azóta egy nagyon nagy és csúnya esésnél volt apnoés sírás.
Tényleg nyugodj meg, nagyon ne stresszeld magad ezzel.
Egyszerűen, ha lilul, látod, hogy sír de nem vesz levegőt, belefújsz az arcába, szájába, és magához is tér. Utána (ön)vigasztalás, nyugtatás, és a kicsi vigyorogva játszik tovább.
Szia,
nalunk a kisfiam 4 honapos koraban kezdodott az egesz. En is nagyon megijedtem, mert nem tudtam, hogy mi ez.
X. alkalommal elvittem az ugyeletre, mert annyira aggasztott, es paraztam, hogy nehogy gond legyen. Az ugyeletes doki egybol diagnosztizalta + hogy nem kell annyira aggodni, mert a nagy termeszetu gyerkocoknel alakul ez ki - altalaban kesobb jelentkezik, de vannak kivetelek.
Az ido mulasaval az ember megszokja, majd meglatod. Arra figyelj, hogy mindig legyel ott mellette, ha rajon a "roham", nehogy nagyon megusse magat.
Az emberek eleg erdekesen neztek rank 1x-2x, mikor a varosban lilult el a kisfiam feje.
Kb. 2 eves korara teljesen elnotte (szerencsere).
Bocsi az offért,de leírnátok hogy mi is ez valójában?
Az én 7 hósom is van hogy iszonyatosan fölhergeli magát szinte sírógörcsöt kap,de még nem ájult el egy szer sem (kopp-kopp).Én ezt hisztinek tudom/tam be.Vagy ne tegyem?
Tényleg bocsi de érdekelne minden erről az egészről.
Előre is köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!