Mit tehetek, ha én el szeretném kerülni a magyar rendszer kínzásokkal, megalázásokkal teli szülészeteit?
Jól mondják az előttem szólok.
Vagy drága magánklinika (és ott sem fogják ezen kéréseid teljesíteni, mert az orvosi protokoll betartása kötelező, max vmiben "lazább"). A szülések 10% szokott "ahogy a természet megalkotta a folyamatot" szülés lenni. Én most vagyok ennek előkapujában, de eszembe se jutna, nem orvosi segítséget kérni. A lényeg, hogy a babám egyben és egészségesen megérkezzen, hogy ki turkál bennem az hidegen hagy :)
Másik opció: [link]
Ausztriába mehetsz nyugodtan szülni.
Az elvárásaid is teljesíthetőek, csak mélyen a zsebbe kell nyúlni:
"Ha azonban a kismama emelt színvonalú ellátást kíván, a számla 5 napi kórházi tartózkodás esetén akár a 2500 eurót (kb. 750 ezer forint) is elérheti. Itt hagyományosnál magasabb minőségű szobában kerül elhelyezésre az anyuka és a baba, az egyágyas kórterem ára például naponta 169,50 euró."
Link:
Nekem volt gátmetszésem, kézzel tágítás, az orvos majdnem a fél testével ráfeküdt a hasamra, úgy nyomta kifelé a babát, kaptam oxitocint, és a méhlepényt is ébren szedték ki belőlem, varrtak kívül-belül, szülés közben ha egy kicsit is felnyögtem, az orvos és a szülésznő egyszerre kiabált rám, hogy hang nélkül, MÉGIS ez volt életem legszebb napja, mivel megszületett a kisfiam, és különösebben nem érdekeltek a körülmények.
Nem akarlak megbántani, de szerintem egy kicsit sokat vársz. A szülés az szülés.
Nem értelek. Van 11 szülész-nőgyógyász a soproni kórházban. Kiválasztod azt, aki magánrendelést is csinál és számodra a legszimpatikusabb. Szépen bejelentkezel hozzá, elmondod neki, hogy mik az elképzeléseid. Vagy elvállal vagy elhajt egy másik kollégájához. Továbbá fogadsz egy szülésznőt és egy dúlát is, aki majd ápolja a lelkivilágotokat. VIP szobára is van lehetőség, ahol saját hűtőtől kezdve minden van. Amúgy pedig van náluk Jöttödre várva, Babybox program is, ezenkívül rooming in ellátási rendszerrel rendelkeznek. Mit szeretnél még? A legpuccosabb magánkórházban is vágni fognak, ha a babád vagy a saját életed veszélybe kerül.
Vagy akár választhatod az otthonszülést is. Vagy a terhességed utolsó hónapjára felköltöztök Pestre egy magánklinika mellé. A terhesség alatti vizsgálatok nincsenek olyan sűrűséggel, hogy megoldhatatlan legyen a Pestre való feljutás.
A lehetőségek száma végtelen, csak a pénztárcátokon múlik, de mivel magánklinikán gondolkodtok, így anyagi gondotok nyilvánvalóan nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!