Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Néhány évre külföldre mennénk,...

Néhány évre külföldre mennénk, ilyen adottságokkal hová menjünk, ahol a gyerekeknek is jó, jó az oktatási rendszer, biztonság, és szép hely egy magyar családnak?

Figyelt kérdés

Beszélünk (ketten összesen) 3 nyelven: angol, német, olasz, de hajlandóak vagyunk tanulni más nyelven is.

Én egészségügyben dolgozom, a férjem mérnök.

A gyerekek 3 és 5 évesek.

Szívesen mozdulnánk, kicsit világot látnánk, mást tapasztalnánk.

Hová menjünk? A fizetés is fontos szempont, persze, de nem az egyetlen.

Ha ti lennétek a helyünkben, hová mennétek a világon?

2016. szept. 6. 17:56
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Az angol, a nénet és az olasz közül melyik az, amelyiket mind a ketten beszéltek?

Olyan országba nem szabad menni, ahol kettőtök közül az egyik kuka. A nyelvet nem tudó rohadhat otthon, mert nem fog kapni munkát, és hajnaltól napestig várhatja a párját.

Még a gyerekei pedagógusaival is képtelen lesz szót érteni.

A végeredmény depresszió.

2016. szept. 6. 18:06
 2/7 anonim ***** válasza:
16%

Mondjuk Hollandia?

Egyébként ha én a gyereketek helyében lennék tuti Amerikát választanám a nyelv miatt.Hatalmas előny ha még most sikerül elsajátítaniuk,én nagyon haragszok a szüleimre,amiért ezt nem tartották fontosnak fiatalkoromban.

2016. szept. 6. 18:07
 3/7 anonim ***** válasza:
45%
Hollandia be fog jönni nektek.
2016. szept. 6. 19:00
 4/7 anonim ***** válasza:
54%
Hollandia vagy Dánia.
2016. szept. 6. 19:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Angolul mindketten beszélünk. Németül a férjem folyékonyan, én olyan gyenge középfokon. Az olaszt en beszélem folyékonyan, ő csak ért egy kicsit, olya A2es szinten.
2016. szept. 6. 19:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Olaszorszag!Mi itt elunk.A ferjem olasz es mernok, en eu-i foiskolat vegeztem🙂Bar itt meg nem dolgoztam, mert itthon vagyok a gyerekekkel.Az oktatasi rendszer jo, az orszag gyonyoru, bar munkat ma nagyon nehez talalni.A fizetesek eleg jok. Egy jo mernok 2500-3000 eurot is kereshet.Viszont nagyon draga az elet.Bar ezzel gondolom tisztaban vagytok.Nemetorszag is az.
2016. szept. 6. 21:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Mi Belgiumban élünk, én imádom! Mivel nagyon drága itt az élet, Hollandiat mondanám én is.

Angollal boldogultok eleinte. Rengeteg nagyon jó áron lévő (itt 100 eu egy 120 órás tanfolyam ) nyelvtanfolyam van, a helyi nyelvet simán megtanuljatok akárhol.

Mi pont igy vagyunk, még 3 év, aztán megyünk haza. Szuper itt, rengeteg új tapasztalat, élmény,ami nyaralás alatt esélytelen megélni. De igazán otthon otthon érzem magam Mo-on.

2016. szept. 7. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!