Néhány évre külföldre mennénk, ilyen adottságokkal hová menjünk, ahol a gyerekeknek is jó, jó az oktatási rendszer, biztonság, és szép hely egy magyar családnak?
Beszélünk (ketten összesen) 3 nyelven: angol, német, olasz, de hajlandóak vagyunk tanulni más nyelven is.
Én egészségügyben dolgozom, a férjem mérnök.
A gyerekek 3 és 5 évesek.
Szívesen mozdulnánk, kicsit világot látnánk, mást tapasztalnánk.
Hová menjünk? A fizetés is fontos szempont, persze, de nem az egyetlen.
Ha ti lennétek a helyünkben, hová mennétek a világon?
Az angol, a nénet és az olasz közül melyik az, amelyiket mind a ketten beszéltek?
Olyan országba nem szabad menni, ahol kettőtök közül az egyik kuka. A nyelvet nem tudó rohadhat otthon, mert nem fog kapni munkát, és hajnaltól napestig várhatja a párját.
Még a gyerekei pedagógusaival is képtelen lesz szót érteni.
A végeredmény depresszió.
Mondjuk Hollandia?
Egyébként ha én a gyereketek helyében lennék tuti Amerikát választanám a nyelv miatt.Hatalmas előny ha még most sikerül elsajátítaniuk,én nagyon haragszok a szüleimre,amiért ezt nem tartották fontosnak fiatalkoromban.
Mi Belgiumban élünk, én imádom! Mivel nagyon drága itt az élet, Hollandiat mondanám én is.
Angollal boldogultok eleinte. Rengeteg nagyon jó áron lévő (itt 100 eu egy 120 órás tanfolyam ) nyelvtanfolyam van, a helyi nyelvet simán megtanuljatok akárhol.
Mi pont igy vagyunk, még 3 év, aztán megyünk haza. Szuper itt, rengeteg új tapasztalat, élmény,ami nyaralás alatt esélytelen megélni. De igazán otthon otthon érzem magam Mo-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!