Milyen a McAfee? Jobb mint az AVG? Melyik eszi jobban a gépet? Melyiket érdemes felrakni?
McAfeet még a tulajdonosa sem tudta letörölni :D
Jobb az AVG...
Szia!
Itt sok minden kérdéses. Milyen gép, milyen oprendszer, a gépben mennyi memória, milyen processzor van, mire használod...stb.
Ha free (ingyenes) verziót használsz, akkor az Eset (népi nevén NOD), vagy Avast a megfelelő választás.
Ha rendes vásárolt verziót akarsz, akkor AVG, Eset, Avast és Panda egyaránt jó. Persze nagyban függ, hogy mire használod a gépet és hogyan.
Használtam már mind a 4-et, mondjuk a Panda nekem személy szerint nem jött be annyira. Avast és az AVG viszont eléggé bejöttek. McAfee-t meg akkor se raknám fel, ha fizetnek érte.
Ha eredeti operációs rendszered van, akkor ha ingyenes kell, akkor avast, vagy avg. De érdemes attól még egy cclean-t és egy malwarebytesot is felrakni és időnként pucolni egyet. Ha nem eredeti az op rendszered, akkor még egy tűzfal sem árt.
Persze, ha a gépet nem használod semmi olyanra, mint online bankolások, fontos dokumentumok tárolása (adatok), eléggé komoly programok online futtatása (akár tőzsdei, akár hasonló más), akkor felesleges minden vacakkal leterhelni a gépet. Rakj fel egy vírusírtót, havi egyszer futtass teljes tisztítást vele, illetve ugyan ezt egy malware eltávolítóval.
Bekapcsoláskor minden vírusirtó és hasonló program iszonyat lassítja a gépet. De ha jól van ütemezve, akkor semmi gond.
Illetve ne legyen fent egymást mellett több vírusirtó, mert attól jön a fagyás ;)
Szóval ha McAfee vagy AVG, akkor AVG.
Ha van más választásod is, akkor szerintem Avast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!