Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kötelező a kisbabáknak az...

Kötelező a kisbabáknak az oltás szülés után és?

Figyelt kérdés
és lehetne úgy szülni, hogy emberileg ne avatkozzanak be a folyamatba, ha nem muszáj? pl. ne gyorsítsák fel a szülést, ne adjanak semmilyen szert nekem, meg ilyenek, csak natural. :) Úgy tudom, hogy nem minden országban vannak kötelező oltások. Itt Mo-n ez választható, vagy kötelezőek az oltások? Olyan drasztikusnak hangzik, hogy a születendő csecsemőbe egyből belenyomják. Vagy hogy van ez?

2017. okt. 15. 14:37
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
83%
Engem nem érdekel, mindenki úgy öli meg a saját gyerekét ahogy akarja, de akkor oltás nélkül ne vihesse közösségbe se, ne tegye ki veszélynek az olyan gyerekeket akik BETEGSÉG miatt nem kaphatják meg az oltást.
2017. okt. 16. 18:27
 22/23 anonim ***** válasza:
Elvileg bármit csinálnak veled, azt csak a te hozzájárulásoddal lehet. Nyilván gyakorlatban nem fognak minden mozzanat előtt megkérdezni, de jogod van például testhelyzetet választani, felesleges (kényelmi szempontokból végzett) beavatkozásokat elutasítani. Nekem egyik gyereknél sem volt fogadott orvosom, de végig minden úgy volt, ahogy én szerettem volna. Fájdalomcsillapítót azért kaptam, mert szerettem volna, de megbeszéltük, hogy szóljanak, amikor az utolsó alkalom van még arra, hogy beadják, mert kihúznám addig. Így elég sokáig tudtam járkálni, labdán rugózni, tusolni, stb. Az EDA-n kívül semmi plusz beavatkozás nem volt, se oxi, se hasbakönyöklés, se felesleges nyúlkálás/tágítás, se gátmetszés (ehhez mondjuk kellett az ügyes szülésznő is, így megúsztam repedés nélkül). Mindkét gyereknél tök jófej, fiatal dokik voltak bent, a másodiknál ráadásul éjjel vajúdtam, hajnalban szültem, és nem voltak sokan aznap, úgyhogy ideje is volt, nem kellett ide-oda mászkálnia, mindent nyugisan meg tudtunk beszélni. Egyébként a másodikkal úgy indult, hogy elfolyt a magzatvíz, és nemhogy sürgetni nem akarták a dolgot, de még meg is mondták, hogy oxit csak 12 óra elteltével adhatnak, addig meg úgyse fog történni semmi. 6 órával később a kezemben volt a kisfiam :) A természet szépen tette a dolgát mindenféle sürgetés nélkül.
2017. okt. 17. 09:56
 23/23 anonim ***** válasza:

A BCG oltást nem vagy köteles a kórházban beadatni!! Jogilag 6 heted van rá, azaz a gyermek 6 hetes koráig kell hogy megkapja. Ha te nem akarod, hogy a kórházban 2-3 naposan beadják neki, akkor megteheted, csak előre szólni kell!!

Utána a saját gyerekorvosod is beadhatja neki.

2017. okt. 19. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!