Anyád ült fel volna szülésnél!?
Van elképzelésem, mit ért ezalatt, de lehet ülve szülni.
Nyilván nem úgy, hogy egy szilárd felület elzárja az utat, mint a normál ülésnél, lehet hogy ilyesmire gondolnak, ami megakadályozza az élő világrajövetelt, de ez elég ízléstelen, mit mondjak s mivel nehezen jön le a dolog, elég értelmetlen is.
Volt történelmi kor, amikor Európában szülőszéken szültek.
Ahogy az elozoek irtak, ulve vagy guggolva szules nem csak, hogy letezik, hanem joval termeszetesebb pozitura, mint a hanyattfekveses modszer. A hanyattfekves csak es kizarolag a szulesznek kenyelmes, sem az anyanak, sem a babanak nem elonyos (es gyakorlatilag a hatan fekvo anya ulo-guggolo poziciot vesz fel a kitolasi szakaszban)
Ha az anya fuggolegesen veszi fel az ulo vagy guggolo poziciot, a kitolasi szakasz gyorsabb es kevesebb a gatrepedes (a szuleszno ismeros szerint, aki majdnem elajult, amikor meseltem neki, hogy Magyarorszagon hogyan szulhetnek a nok)
Kerdezo:
Aki ezt a "beszolast" hasznalja, az nyilvan nem tudja, hogy szuletik egy gyerek = az illeto buta mint egy ajtofelfa = ne pazarold ra meg a nyaladat se
Jaja én is úgy képzelem, hogy azt gondolta, mikor jön ki a gyerek feje, ha ráül a nő a szülőszékre, kitörik a gyerek nyaka vagy ilyesmi.
Még nem hallottam ezt, de az összes hasonlóan visszataszító jókívánságot elítélem, sosem mondanám és kapni sem szeretném.
Persze a kreativitást értékelem, a "sz.rjál sünt" az egyik legkreatívabb és teljesen abszurd jókívánság, amit eddig hallottam. Ha a kitalálók más témában gondolkoznának, nagyon sikeres kreatívosok lehetnének egy cégnél.
Ha már úton van kifelé a baba és közben a nő felül (nem átül szülőszékre, hanem az ágyon felül) eltörhet a gyerek gerince.
Anyósom mesélte, hogy ismert ilyen nőt, aki megtette. Csak akkor derült ki, hogy szándékos volt, amikor a következőnél is megpróbálta, de akkor sikerült közbelépni az orvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!