Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kötelező a kisbabáknak az...

Kötelező a kisbabáknak az oltás szülés után és?

Figyelt kérdés
és lehetne úgy szülni, hogy emberileg ne avatkozzanak be a folyamatba, ha nem muszáj? pl. ne gyorsítsák fel a szülést, ne adjanak semmilyen szert nekem, meg ilyenek, csak natural. :) Úgy tudom, hogy nem minden országban vannak kötelező oltások. Itt Mo-n ez választható, vagy kötelezőek az oltások? Olyan drasztikusnak hangzik, hogy a születendő csecsemőbe egyből belenyomják. Vagy hogy van ez?

2017. okt. 15. 14:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Én kaptam oxitocint, mert pár órát után sem volt elég erős a fájdalom.Két orvos tágított ököllel, mert hiába kaptam erősítést, nagyon nehezen tágult a méhszájam.Kaptam epidurált is, semmit nem ért, csillagokat láttam a fájdalomtól.Hánytam mikor már tolófájások voltak, de nem éreztem késztetést nyomásra.15 óra után megcsászároztak, mivel a méhszáj nem volt hajlandó elsimulni.A lányom nem tudott kijönni.És nem lett volna már erőm kitolni sem, ha nem lesz műtét.Sok sikert a mindenmentes szüléshez.Az orvosok nem azért adnak, tesznek dolgokat, hogy ártsanak a gyereknek és neked.Majd 24 óra vajúdás után te fogsz könyörögni, hogy csináljanak már valamit!Nem mindenkinek egyszerű a szülés....lehet a tiéd sem lesz az.
2017. okt. 15. 16:11
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az utolsó írja. Nekem fájásgyengeségem volt, ami azt jelenti, hogy hiába voltak erős fájásaim órák óta, nem tágultam, ezért kaptam az oxitocint. Nem azért adta az orvos, mert sietett, hanem mert akkor én már 20 órája vajúdtam, másfél napja nem ettem és nem aludtam, még 12 ilyen óra (oxi nélkül annyi minimum lett volna) és biztosan nem tudom kinyomni a babát. Akkor meg jön a vákum, császár, vagy oxigénhiány.

Szóval tök jól hangzik, hogy szüljünk naturál, csak nem biztos, hogy mindig az a legjobb, nekünk nem lett volna az.

2017. okt. 15. 16:45
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

A BCG oltás 2 naposan nem drasztikus. Az 5 hetesnek az orrát kiporszívózni hajnali 2-kor drasztikus. Nem teszed meg, mert olyan kicsi még??? Ok, nem kap levegőt, se enni, se aludni nem bír. Szuper lesz.

Légy felnőtt és utána vállalj gyereket.

2017. okt. 15. 17:09
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
csak natural ott maradunk mindketten:elfolyt magzatviz,0 fájás,oxi tágultam,volt fájás de nem illeszkedett a feje ugy be ahogy kellett volna.ha nincs császár nem tud kibujni,ottmaradunk.Ismerős esete:ha nincs PKU szűrés akkor ma már nem lenne gyereke,mert pozitiv eredményt kapott....vajon miért is nem ajánlott otthon szülni natural????
2017. okt. 15. 17:20
 15/23 anonim ***** válasza:
22%

Európában kevés országban van kötelező oltás. Magyarország kilóg a sorból. Olyan sok, mint Magyarországon meg egy országban sincs! (2016 januàrig Csehország is a szégyenlistàn volt, azóta bizonyos esetekben eltekintenek az oltástól)

Itt egy hiányos lista arról, hogy melyik országban milyen oltás kötelező/ajánlott. A teljesség igénye nélkül: nincs kötelező oltás Angliában, Németorszàgban, Ausztriában, Romániában, Svédorszàgban.

[link]

Ha Magyarországtól nyugatra szülsz, van esélyed háborítatlan szülésre.

2017. okt. 15. 17:26
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
PKU szűrést minden európai országban csinálnak, de az egy felületes karcolás, és tényleg szükséges. Ha pár nappal később csinálják már rögtön nem újszülöttet szurkálnak.
2017. okt. 15. 17:30
 17/23 anonim ***** válasza:
90%

Kedves 15-ös annak is nézz utána, hogy a baromi fejlett nyugaton meg az USA-ban hány olyan betegség ütötte fel a fejét az utóbbi években, ami a kötelezőoltásos időszakban nem volt.

Pont mostanában lesz egyre fontosabb, hogy egyre fejletlenebb térségekből áramlanak be tömegek.

Vannak dolgok, amiket nem önjelölt zseniknek kell eldönteni, mert alkalmatlanok rá.

Ha valaki nem oltat, akkor tartsa otthon a gyerekét, ha pedig az orvos pénzért beteszi a matricát és kidobja a kukába az oltóanyagot, azt örökre tiltsák el.

2017. okt. 15. 19:23
 18/23 anonim ***** válasza:
70%
Nem olvastam el a többieket. Vannak kötekező oltások, ez tudja megakadályozni, hogy a betegségek terjedjenek. Úgy tudom (nagyon helyesen), hogy meg is büntetnek érte, mindenkinek érdeke, hogy megkapja. Én SOTE 1-en szültem semmit nem kaptam, semmit nem vágtak, nem repedtem, minden ment a maga útján. Azonban ez nagyon ritka ebben a kórházba. Szent István és a Szent Imre kórház amiről úgy tudom nagyon természetesség pártiak.
2017. okt. 16. 12:07
 19/23 anonim ***** válasza:
80%
Valamelyik nap sétáltam át itt a városunkbn a régi temetőn és olvasgattam a sírköveket. Vannak ilyen egész régiek is, az egyiken egy komplett család volt. A szülők a negyvenes években haltak meg olyan 80 éves koruk körül. Ki lehet számolni mikor voltak gyermekvállaló korban. Nos akkor még nem voltak ilyen durva dolgok mint az oltások. 9(!) gyerekük volt melléjük temetve, ebből egy élt el 30 éves koráig, egy 8 éves koráig, a többi hétből a legidősebb négy éves volt, mikor meghalt. Így belegondoltam hát nagyon durva. Nem hiszem, hogy baleset érte őket. Ilyen arányok voltak akkoriban, oltások nélkül. Vitte a gyerekeket mindenféle, amit ma vagy megelőznek egy kis oltással, vagy olyannal kezelnek, amitől a hippi szülők agyfäszt kapnak, hogy azéngyerekemnekbeneadjákmajdiszikezüstkolloidotinkább...
2017. okt. 16. 18:23
 20/23 anonim ***** válasza:
15-ös a másik az, azon kívül, amit valaki írt, hogy bár nem kötelező az oltás csak úgy, de ahhoz ott is kötelező, hogy közösségbe vidd a gyereket. Szóval ugyanaz.
2017. okt. 16. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!