Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fájdalmas a szülés?

Mennyire fájdalmas a szülés?

Figyelt kérdés
A párommal hamarosan szeretnénk gyermeket ( pár éven belül) ,és hát én rettenetesen félek a szüléstől,amióta az eszemet tudom,mindíg féltem tőle ... 21/N
2017. szept. 5. 15:02
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Gátmetszést milyen esetekben végeznek?
2017. szept. 6. 12:35
 22/25 anonim ***** válasza:
Első babánál szerintem 95%...
2017. szept. 6. 13:07
 23/25 anonim ***** válasza:
Sajnos a legtobb helyen igen, aztan jonnek a szoveggel, hogy igy jobban jartal... Persze erre szoktak mondani, hogy a repedes rosszabb, inkabb vagjanak, de a valosag (kutatasokkal es szulesznok gyakorlati tapasztalataival alatamasztva), hogy a gatmetszes mellett ugyanugy repedhetsz, ha siettetik a folyamatokat. Viszont ha egy bábai statisztikat megnezel, ott lathato, hogy valojaban mennyire nincs szukseg a gatmetszesre, a beigert elonyeit pedig a legujabb kutatasok megcafoljak. Vannak haboritatlan szulesparti orvosok (pl. a Szent Imre korhazban), oket erdemes keresni, ha majd korhazban akarsz szulni. Ajanlom a Mindent a szulesrol facebook-csoportot, illetve Ina May Gaskin konyveit is, ott konkretan olvashatsz sok szulestortenetet is, az altala megkerdezett szulo nok kozott pl. sokan eltek at orgazmust, vagy volt fajdalommentes, vagy minimalis fajdalommal jaro szulesuk. Nem torvenyszeru, hogy mindenkinek nagyon fajjon. A korhazban beadott oxitocin eseteben, amit a legtobb helyen beadnak, hogy gyorsitsak, boritekolhato, hogy nagyon fog fajni. Lehet kerni persze erzestelenitest, de annak nem szoktak elmondani sokszor a mellekhatasait (nagyon eros fejfajas, szoptatasi nehezsegek, utobbit az oxitocin is okoz). En fajdalomcsillapitas nelkul szultem, egy nagyreszt rossz elmeny van mogottem, sokkal jobb lehetett volna szerintem, ha bekenhagynak. Az utolso utani percig kellett volna otthon vajudnom. 3-4 percesekkel mentunk be a korhazba, akkor is kemeny volt, de inkabb eros fizikai munkahoz hasonloan, meg siman viccelodtem.
2017. szept. 6. 13:57
 24/25 anonim ***** válasza:

Nagyon. Annyira, hogy az se érdekelt volna, ha minden érzéstelenítés nélkül felvágják a hasam, csak legyen vége. :D Menszesz görcsök *1000-el. Ami jó, hogy az elején van közte szünet, tudsz pihenni, ill. nyilván nem kell mást csinálnod, nem úgy mint menseskor. Nagyon lassan tágultam, fektettek, 17 órát vajúdtam, az utolsó 5-6 óra volt brutális. Kaptam edát, a 14. órában, amikor két ujjnyira voltam nyitva, azután volt minden, amitől féltem, kézzel tágítás, burokrepesztés, oxi... eda után nem volt vészes egyik sem.

Tolófájás a legbrutálisabb, de máshogy fáj, mint a tágulási fájások. Nálam volt gátmetszés, én éreztem, és a varrást is, így nagyadag érzéstelenítőt kaptam :), nekem érzékeny a bőröm nagyon, az ezzel kapcsolatos fájdalmakat is nehezebben bírom.

Negyed óra alatt a 3. tolófájásra meglett a kislányom.

Utána tényleg megszűnik a fájdalom és baromira megéri végigcsinálni.

Az utána következő 1 hét kórház és brutál fejfájás (eda miatt) így utólag visszagondolva lehet, hogy rosszabb volt, mint a szülés. :)

2017. szept. 8. 18:28
 25/25 anonim ***** válasza:
Negy, azaz 4 napon keresztul vajudtam es nem aludtam az utolso 28 oraban semmit, oxit is kaptam vegul ket adaggal. En nagyon vartam a szulest, nem feltem, es ok, fajt, de annyira porognek az esemenyek (meg nekem is, hogy negy napig vajudtam), hogy nem ertem ra ezzel foglalkozni. Az elejen van szunet, a vegen meg annyira onkivuleti allapotban vagy, hogy nem gondolkodsz ezen max. utolag. En azt hittem jobban fog fajni, a filmekben mindig azt lattam. Mondjuk fogalmam nincs milyen az, amikor pl. 4 ora alatt tagulsz ki.
2017. szept. 11. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!