Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 9 óra hosszúságú vajudás...

9 óra hosszúságú vajudás mennyire fájdalmas? ( többi lent)

Figyelt kérdés

Mennyi idönként jelentkeznek a fájások lehet aludni?

Létezik ,hogy a kitolás ezután csak egy pár perc alatt lezajlik nevezhető ez könnyű szülésnek?

2017. máj. 12. 09:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ennek megélése teljesen egyéni lehet. (Én a másodikkal, miután elfolyt a magzatvíz csak nyolc órát vajúdtam, a 10 percesektől kb. a 3 percesekig jutottam, így aludni nem tudtam volna, de még nem volt vészes (volt már rosszabb menzeszem) és sajnos nem is történt semmi, tök zárt maradtam, így aztán császár lett, mert az előző is az volt.)
2017. máj. 12. 09:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Miert pont 9? Marmint elore honnan gondolod hogy annyi lesz?
2017. máj. 12. 09:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ennyi idő volt a vajúdásom. Fokozatosan egyre fájdalmasabb lett. A tolófájások is fokozatosan jöttek. A kitolás része pontosan nem tudom mennyi volt, de nem pár perc és nem is órák. Talán 15-20 percre saccolom. Aludni nem tudtam volna mellette, még a kezdetekor sem.
2017. máj. 12. 09:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindentől függ..

Nekem az intenzív vajúdásom 10-12 óra hosszú volt körülbelül, de azért mert lassan tágultam. Az elején még tudtam kádban bóbiskolni, mert akkor még 3 percenként jöttek a fájások. De nem vágytam alvásra..

Amikor már tolni kellett, az már gyors volt nagyon, de könyökkel rá kellett segíteni a dokinak..

Alapvetően én könnyűnek nevezem a szülésemet, mert a lassú táguláson kívül nem volt más nehezítő körülmény.

De mindenkinél más..

2017. máj. 12. 09:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez még nem mond semmit igazából.

Nem a vajúdás ideje határozza meg a fájdalom erősségét, bár ebben talán még lehet valami.

A könnyű szülés is relatív.

Van, aki a 3 órás vajúdást úgy éli meg, hogy soha többet nem akar gyereket, van aki örül, hogy gyorsan túlesett rajta. Van, aki elvan 12 órát nem túl erős görcsökkel, és van, aki teljesen kimerül.

A kitolás szintén. Itt szerintem többet nyom a latba, hogy mennyire szakad, reped.

Az egyéni érzékenységre annyit, hogy ismerősömnek vákuummal fejezték be, a doki a hasán könyökölt, a másik orvos könyékig nyúlkált benne, mert kézzel tágította: én attól rosszul lettem, hogy mesélte, a férje félúton ki lett küldve a szülőszobából, hogy ezt ne is lássa. Ő meg vidáman tervezte másnap, hogy mikor jöhet a következő gyerek, mert akkor is megérte. Ő még ezt is úgy élte meg, hogy "könnyű szülés", mert a császárt megúszta.

Szóval teljesen egyéntől és szüléstől függ.

2017. máj. 12. 09:33
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Nekem lényegében 12 óra volt, de ebből 2,5 volt pokol. 10 perceseknél még vásaroltam délután 6-kor. 5 perceseknél vacsit főztem, kutyát sétaltattam este fél 10-kor. Fél 11-re bementünk a kórházba 3-5 percesek voltak akkor. Fél 1-ig még ez ment, röhögtünk az Urammal, aztán hajnali fél 2-kor elfolyt a magzatvíz, utána jött a poklok pokla, de én fél óra alatt kitágultam 1 ujjnyiről 5-re és 1 órás volt a kitolás (nagy buksi, gátvédelem miatt). El sem lehet képzelni azt a fájdalmat, de amennyi boldogságot kap utana az ember mindent megér az a pár óra fájdalom. Sok gyereket szeretnék bármilyen kemény is lesz a többi szülésem!
2017. máj. 12. 09:42
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó vagyok! Még annyi, hogy én rettegtem a szüléstől! Amikor megláttam a pozitív tesztet a második gondolatom az volt, hogy "úristen, meg is kell szülni!" Ezen stresszeltem végig, de ez az egyetlen értelmes fájdalom és csodálatos, hogy ezt átéltem a férjemmel, pedig a végén már nem igazán voltam magamnál:S
2017. máj. 12. 09:44
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én pont 9 órát vajúdtam,de már a rendszertelen 10-12 perces fájásokba bele akartam dögleni,nagyon fájt. A baba feje nem illeszkedett be, így folyamatosan éreztem ahogy furakszik lefelé,olyan érzés volt,mintha szét akarnának tèpni,a csontjaimat törnék. Mire elértünk a kitoláshoz a méhem teljesen kifáradt,nagyon ritkán jöttek a tolófájások így 1,5 óra lett a kitolás is,és a doki kèzzel nyomta a hasamat,hogy végre a végére érjünk... Szóval szerintem nem csak az számít hány órát vajúdik az ember lánya,hanem az is hogy mennyire...
2017. máj. 12. 12:26
 9/10 anonim ***** válasza:
15 órát vajúdtam az első gyereknél. Reggel fél 8-kor volt az első 20 perces fájásom, délután 2-re már 5 percesek voltak. Innentől nagyon brutális volt. Fél 4-kor repesztettek burkot, este 10-ig 2 perces fájásaim voltak. Kitolási szakasz 20 perc. Ott már 0 erőm volt, úgy nyomták ki belőlem a lányomat. Szerintem nehéz szülés volt, aludni egy percet sem tudtam.
2017. máj. 12. 14:05
 10/10 anonim ***** válasza:
22,5 órát vajúdtam.magzatvíz magától folyt el az elelyén.2 adag oxitocin lefolyt,fájásaim voltak rendesen (nagyon) de tágulni nem akartam.Császár lett a vége.Engem lelkileg jobban megviselt mint fizikailag.Az hogy akik utánam értek be a szülészetre,azok már rég babázhattak míg én a 3perces fájásokkal 22,5 óra vajúdással is ott voltam... :(
2017. máj. 12. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!