9 óra hosszúságú vajudás mennyire fájdalmas? ( többi lent)
Mennyi idönként jelentkeznek a fájások lehet aludni?
Létezik ,hogy a kitolás ezután csak egy pár perc alatt lezajlik nevezhető ez könnyű szülésnek?
Sok mindentől függ..
Nekem az intenzív vajúdásom 10-12 óra hosszú volt körülbelül, de azért mert lassan tágultam. Az elején még tudtam kádban bóbiskolni, mert akkor még 3 percenként jöttek a fájások. De nem vágytam alvásra..
Amikor már tolni kellett, az már gyors volt nagyon, de könyökkel rá kellett segíteni a dokinak..
Alapvetően én könnyűnek nevezem a szülésemet, mert a lassú táguláson kívül nem volt más nehezítő körülmény.
De mindenkinél más..
Ez még nem mond semmit igazából.
Nem a vajúdás ideje határozza meg a fájdalom erősségét, bár ebben talán még lehet valami.
A könnyű szülés is relatív.
Van, aki a 3 órás vajúdást úgy éli meg, hogy soha többet nem akar gyereket, van aki örül, hogy gyorsan túlesett rajta. Van, aki elvan 12 órát nem túl erős görcsökkel, és van, aki teljesen kimerül.
A kitolás szintén. Itt szerintem többet nyom a latba, hogy mennyire szakad, reped.
Az egyéni érzékenységre annyit, hogy ismerősömnek vákuummal fejezték be, a doki a hasán könyökölt, a másik orvos könyékig nyúlkált benne, mert kézzel tágította: én attól rosszul lettem, hogy mesélte, a férje félúton ki lett küldve a szülőszobából, hogy ezt ne is lássa. Ő meg vidáman tervezte másnap, hogy mikor jöhet a következő gyerek, mert akkor is megérte. Ő még ezt is úgy élte meg, hogy "könnyű szülés", mert a császárt megúszta.
Szóval teljesen egyéntől és szüléstől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!