Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fájdalmas a szülés?

Mennyire fájdalmas a szülés?

Figyelt kérdés
A párommal hamarosan szeretnénk gyermeket ( pár éven belül) ,és hát én rettenetesen félek a szüléstől,amióta az eszemet tudom,mindíg féltem tőle ... 21/N
2017. szept. 5. 15:02
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon fájt, elviselhetetlenül, így kértem edát, azzal elviselhető volt. Nélküle nem bírtam volna ki, mondjuk nekem nagy volt a baba is hozzám képest, meg a feje sem volt pici.
2017. szept. 5. 15:07
 2/25 A kérdező kommentje:
És meddig birtad érzéstelenítés nélkül?
2017. szept. 5. 15:12
 3/25 anonim ***** válasza:

Nagyon, de túl lehet élni.

(Egyik szülésnél sem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót)

2017. szept. 5. 15:18
 4/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat . :)
2017. szept. 5. 15:20
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Bármi másnál jobban fáj, és abban a pillanatban, hogy a gyerek megszületik, úgy érzed, totál mindegy, megérte. A kitolás előtti utolsó percek a legpocsékabbak, túl lehet azért élni. :)
2017. szept. 5. 15:21
 6/25 anonim ***** válasza:

Hm én is féltem mindig a szüléstől,de aztán mikor babát vártam nem izgatott a dolog h mennyire fog fájni.valahogy annyira élveztem a terhességet h amikor megkérdezték nem Félek-e a szüléstől nemmel válaszoltam hiszen bent nem maradhat az meg h féljek tőle egy felesleges dolognak tartottam.végül indított szülésem volt, kb 3 óra nagyon kemény vajudassal és kitolásnál romlott a baba szívhangja így lett császár.na erre nem voltam felkészülve :D utána 1 hét nagyon durva szenvedés,majd még 3 hétig nehezen kelltem fel az ágyból meg úgy minden nagyon nehéz és megterhelő volt aztán szépen "helyrejöttem".maga a seb a műtéti seb fájt meg a derekam mert enm bírtam kiegyenesedni annyira fájt-húzódott a seb.

Igazából egyáltalán nem rettentettem el az egésztől még igy sem,nem tart vissza a fájdalom sem!voltak régen menstruációs hasi fájdalmaim amik ájulással végződtek Úgyhogy igy annyira nem tartottam semmitől.

A kitolásnal sem izgatott az h most jön alulról belőlem mindenféle dolog(ugye aokan

2017. szept. 5. 15:23
 7/25 anonim ***** válasza:
6 vagyok.tehát sokan attól félnek h bekaksiznak de akkor még az sem érdekel)
2017. szept. 5. 15:24
 8/25 A kérdező kommentje:
Remélem bennem is lesz majd ennyi elszántság,mert úgy látom az nagyon kell ilyenkor .
2017. szept. 5. 15:27
 9/25 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem féltem a szüléstől. tudtam, hogy fájni fog, de tudtam, hogy ki fogom bírni, hiszen mindenki más is kibírja.

A kitolásig klasszul ment minden, de ott lelassult a dolog, elhúzódott, én meg már üvöltöttem a dokival, hogy vágjon már fel és szedje már ki belőlem.

Így lett sürgősségi császár. Rossz forgásirány (magas-egyenesállás) és rövid köldökzsinór miatt elhúzódó kitolási szakkal.

Azt hiszem, a legfájdalmasabb dolgog volt, amit életembe átéltem, és még az eufória sem volt meg a végén.

A legfájdalmasabb volt, de nem a legrosszabb azok közül, ami kórházban történt már velem.

A szülés csak a 3. helyen áll.

1. a grommet berakása (ambulánsan), 2. pedig egy gyomortükrözés (ami közben sikerült elszenvednem életem első és remélhetőleg utolsó pánikrohamát).

2017. szept. 5. 15:30
 10/25 anonim ***** válasza:

Nagyon nagyon és még annál is jobban, mint el tudod képzelni, tényleg! De "hamar" túl vagy rajta, ahogy kibújik a baba már nem fáj, akkor tényleg vége van. Meg a fájások között is van szünet és akkor nem fáj, csak ezek egyre rövidebbek.

Bíztasson az, hogy van akinek több gyereke is van. (Nekem kettő is) A gyerekvállalásban nem a szülés a fő dolog, hanem ami után jön, az a komoly feladat.

Amúgy mindenki fél a szüléstől, de mikor gyereket vállalsz, terhes leszel, elfogadod, hogy ezzel jár majd.

2017. szept. 5. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!