Mennyire fájdalmas a szülés?
Nagyon, de túl lehet élni.
(Egyik szülésnél sem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót)
Hm én is féltem mindig a szüléstől,de aztán mikor babát vártam nem izgatott a dolog h mennyire fog fájni.valahogy annyira élveztem a terhességet h amikor megkérdezték nem Félek-e a szüléstől nemmel válaszoltam hiszen bent nem maradhat az meg h féljek tőle egy felesleges dolognak tartottam.végül indított szülésem volt, kb 3 óra nagyon kemény vajudassal és kitolásnál romlott a baba szívhangja így lett császár.na erre nem voltam felkészülve :D utána 1 hét nagyon durva szenvedés,majd még 3 hétig nehezen kelltem fel az ágyból meg úgy minden nagyon nehéz és megterhelő volt aztán szépen "helyrejöttem".maga a seb a műtéti seb fájt meg a derekam mert enm bírtam kiegyenesedni annyira fájt-húzódott a seb.
Igazából egyáltalán nem rettentettem el az egésztől még igy sem,nem tart vissza a fájdalom sem!voltak régen menstruációs hasi fájdalmaim amik ájulással végződtek Úgyhogy igy annyira nem tartottam semmitől.
A kitolásnal sem izgatott az h most jön alulról belőlem mindenféle dolog(ugye aokan
Egyáltalán nem féltem a szüléstől. tudtam, hogy fájni fog, de tudtam, hogy ki fogom bírni, hiszen mindenki más is kibírja.
A kitolásig klasszul ment minden, de ott lelassult a dolog, elhúzódott, én meg már üvöltöttem a dokival, hogy vágjon már fel és szedje már ki belőlem.
Így lett sürgősségi császár. Rossz forgásirány (magas-egyenesállás) és rövid köldökzsinór miatt elhúzódó kitolási szakkal.
Azt hiszem, a legfájdalmasabb dolgog volt, amit életembe átéltem, és még az eufória sem volt meg a végén.
A legfájdalmasabb volt, de nem a legrosszabb azok közül, ami kórházban történt már velem.
A szülés csak a 3. helyen áll.
1. a grommet berakása (ambulánsan), 2. pedig egy gyomortükrözés (ami közben sikerült elszenvednem életem első és remélhetőleg utolsó pánikrohamát).
Nagyon nagyon és még annál is jobban, mint el tudod képzelni, tényleg! De "hamar" túl vagy rajta, ahogy kibújik a baba már nem fáj, akkor tényleg vége van. Meg a fájások között is van szünet és akkor nem fáj, csak ezek egyre rövidebbek.
Bíztasson az, hogy van akinek több gyereke is van. (Nekem kettő is) A gyerekvállalásban nem a szülés a fő dolog, hanem ami után jön, az a komoly feladat.
Amúgy mindenki fél a szüléstől, de mikor gyereket vállalsz, terhes leszel, elfogadod, hogy ezzel jár majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!