A párommal hamarosan szeretnénk gyermeket ( pár éven belül) ,és hát én rettenetesen félek a szüléstől,amióta az eszemet tudom,mindíg féltem tőle ... 21/N
Én is a szüléstől féltem a legjobban, de ami utána jön az a kemény része. Nagyon fáj, azt hittem belehalok, de miután kibújt a fiam egyből mindem fájdalom elmúlt.
2017. szept. 5. 15:39
12/25 anonim válasza:
Nekem császárom volt és egyáltalán nem fájt, utána sem.
2017. szept. 5. 15:41
13/25 anonim válasza:
Nagyon fájdalmas. Én is kérni akartam epidurált, de mire odaért a doki késő volt, azt mondták 20 perc múlva kint van a baba. Tévedtek, mert a kitolás 3 órásra sikeredett. Durva volt, de nyilván ki lehet bírni.
2017. szept. 5. 15:44
14/25 anonim válasza:
Én vártam a szülést. Nem is gondoltam arra hogy mennyire fog fájni. Túlhordtam. Mikor eljött az idő(megindult magától) már kórházban voltam. Szóltam a paromnak hogy induljon es rá 2 órára meg is lett.
Rohadtjl fájt, de nem úgy ahogy annyian mondták. Annyira kisugárzott a derekamba hogy az fájt de eszméletlenül. Mikor beálltak a fájások kaptam egy szurit(nem edat hanem valami mást) attól egy kicsit jobb lett, de rá 5-10 percre jöttek a tolofájások és úgyhogy sokáig nem volt rá szükségem. Szerencsére 2 fájás alatt meglett.
De ahogy meglett a kis csöppöm elmúlt minden és boldogság volt helyette. Igaz akkor még nem tudtam hogy a gátmetszés nem volt elég a pici fiamnak, még ő is repesztett nem is akár mekkorát.
2és fél hetes pici fiú anyukája
2017. szept. 5. 15:44
15/25 anonim válasza:
Nekem a tágulás volt kellemetlen. Érzéstelenítés nélkül szültem, nem fájt, csak feszített.
Méhszájtól gátig szakadtam, a varrás rosszabb volt.
Varrás előtt kaptam érzéstelenítőt.
Rosszabbra számítottam.
Szülés, ahol én irányítok- Marie F. Mongan -ezt olvasd el.
2017. szept. 5. 16:23
16/25 anonim válasza:
Én szó szerint rettegtem a szüléstől. Mindenki azt várja a végén, hogy már túl legyen rajta, én minden nap azért imadkoztam, csak ne ma, még nem készültem fel rá. :D De Eljött a nagy nap.... Hát annál sokkal jobban fájt, mint amire fel voltam készülve. A vége tényleg borzalom, mikor a fájások már szinte szünet nélkül jönnek. Azt hittem ez csak túlzás, hogy amikor kibújik a baba, megszűnik a fájdalom. De nem túlzás, tényleg abban a pillanatban vége a szenvedésnek. 7 hetes anyukája
2017. szept. 5. 16:41
17/25 anonim válasza:
A szules iszonyat fajdalmakkal jar. Minden No fel tole. Aki szult azert fel mert tudja mi var ra , aki meg nem az azert fel mert nem tudja milyen. Nekem olyan volt mint a mensis a gorcs csak 1000* fajdalmassabb.
2017. szept. 5. 21:11
18/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!! :)
2017. szept. 5. 21:29
19/25 anonim válasza:
Korhazban a legtobb nonek bedurvul, nekem is ott lett kemeny+egy csomo beavatkozas. Kar, hogy nem biztam magamban, es nem otthon, vagy szuleteshazban szultem, valoszinuleg ugy sokkal kevesbe fajt volna, a gatmetszesem helye semlenne meg, es nemszenvedtem volna a gatammal meg negy hetet a szules utan, amikor fekudnom kellett, menni se nagyon tudtam. Azota jobban utanajartam a dolgoknak. Ha nem is akarsz intezmenyen kivul szulni, egy szulesznok/bábák altal tartott szulesfelkeszito, es Noll Andrea Vajudastamogatas c. konyve akkor is nagyon hasznos lehet.
2017. szept. 5. 21:37
20/25 anonim válasza:
Én is a mensis görcshöz tudnám hasonlítani, vagy mint mikor hasmenés miatti hasgörcse van az embernek, csak 1000x erősebb. Soha nem éreztem még ilyen fájdalmat azelőtt, semmihez sem hasonlítható. Talán jól leírja a tény, hogy nem érzed sem ha felvágják a gátad, sem ha szétreped. Nem azért mert ott érzéketlen lenne, hanem mert annyira elnyomják a fájások. A legrosszabb hogy nem tudod enyhíteni. Míg ha mondjuk megütöd magad valahol, oda tudsz kapni, múlik, de ezzel semmit nem lehet csinálni, csak egyre rosszabb. Olyan fájdalom, hogy azt kívánod inkább lőjenek le. Viszont jó hír hogy vannak szünetek, tehát nem folyamatos a fájdalom. A varrás nekem még iszonyatosan fájt, majdnem mint a szülés. Aztán ha kifogsz egy hasfájós babát, aki 0-24-ben ordít, akkor azt is alig éled túl az elején. De a jó hír hogy egyre könnyebb lesz ahogy nő és fejlődik, én azt mondom minden megérte, már szuperjó a kislanyomnal, minden fájdalmat és nehézséget kárpótol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!