Sikerult valakinek haton fekve (felig ulve) felrakott labakkal gatvedelemmel szulnie?
Amig hagyatok magatokat nem is lesz mas.
Te szulesed ugy szulsz ahogy akarsz olyan pozicioban.
De labtarto hanyattfekves bagas kinyomast elviselitek es meg halasak is vagytok?
Gatvedelem nem csak szakember fuggo hanem szulesi pozicio es szovet fuggo.
#6-os azert szulok ott mert ez a korhaz van legkozelebb (de igy is 30-35 perc) es mert ott dolgozik a szulesznom es az orvosom akiben megbizok.
Alapbol gatvedelem partiak de a masodiknal nem sikerult hiaba volt pici (2660gr). Lehet ha nagyon eroltetnem szulhetnek mas pozban de a szulesznom még mindig hiszi h a babo fogadasanak szempontjabol ez a legbiztonsagosabb poz.
Ahol én szültem, ott csak hátonfekve lehetett, és mindenképp vágnak elsőre. Lehet kérni, hogy ne vágjanak, de akkor mondja az orvos, hogy oxigénhiányos lesz a gyerek, és ugye azt meg nem akarom? Megpróbáltam egyébként másik testhelyzetet is, csak viszsafektetett a szülésznő meg az orvos, mert azt hitték, hogy le akarok szállni. (Pedig csak jobban esett volna máshogy nyomnom.)
Azért itt szültem, mert ez az egy kórház van a városban, nincs több. Másik városba meg terhesgondozásra se tudtam volna járni, mert oda nem tud beutalót adni a helyi védőnőm pl. vérvételre, UH-ra. Persze, be lehet esni egy szimpatikus kórházba 50-100 km-re a körzeti helyett, de akkor ott idegen minden(ki), meg nem tudom, hogy tényleg igaz-e amit a neten írnak magukról.
Eddig egyszer szültem, ugye vágtak, így csak egy ismerősöm tapasztalatát tudom megosztani. Ő sok évvel ezelőtt szülte az elsőt, hátonfekve, gátmetszéssel. A másodikat nemrég, félig ülő helyzetben. Nem is kérte a gátvédelmet, de ahol ő szült ott ez alap. Kicsit repedt, de azt mondta, kevésbé fájt és hamarabb gyógyult a repedés, mint a vágás.
Minden tudomanyos kutatas es szakirodalom bebozonyitotta haton fekve tobb a serules.
Lassubb a kitolas es nehezebb
Ezert alkalmazzak mar evezredek ota a szuloszeket es szulosamlit a legtobn kulturaban.
A hanyattfekvo helyzet csak a segitsegnek jo es kenyelmes.
Az a kismama aki vajudast talpon tolti nem fog lefekudni tolofajasokra sem.
A legtobb baba nalam szuloszeken vagy terdelve szuletik gatmetszes ritka elso babanal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!