Sikerult valakinek haton fekve (felig ulve) felrakott labakkal gatvedelemmel szulnie?
En mindket gyermeket ebben a pozicioban szultem, annyi elteressel, hogy az elsonel nem volt a labam felrakva, hanem felhuzni kellett (egyiket a ferjem segitett tartani, a masikat egy szuleszno). Mindket gyereket gatvedelemmel szultem es sikerult, nem repedtem, pedig az elso kozel 4kg-os volt es 37-es fejkorfogatu. Hosszu volt a kitolas, 40-45 perc, pont a meretei miatt nagyon-nagyon lassan engedtek megszulni, hogy sikeruljon a gatvedelem. A masodik gyerek kisebb volt, a feje is normal meretu, ott gyorsabban ment.
En ugy vettem eszre, hogy a szuleszno/orvos hozzaertesen mulik nagyreszt, illetve azon, hogy a szulo no egyuttmukodjon. Tenyleg szinte csak milimeterrol milimeterre engedtek haladni a gyereket kifele, amikor lattak, hogy mar nagyon feszulnek a szovetek, akkor leallitottak, nem volt szabad nyomni, vartunk kicsit az akkor nyomhattam ujra ismet kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!