Szült valaki gátvédelemmel? Milyen előkészületek kellenek hozzá?
Én igen. Szülés közben gátvédelem miatt vágást ejtettek rajtam.
A végén ügyesen összevarrták, 2 hét múlva már nyomát se láttam. Én örülök, hogy így volt. Lehet ha nem csinálnak gátvédelmet akkor sok felé repedek és az rosszabb..
Előkészület? Nem tudok róla, hogy lenne. Mi az utolsó hetekben csináltunk gátmasszázst, de szerintem nem segített mert vágni kellett.
Sajnos 2-es, te tudod rosszul. A gátmetszés a gátvédelem egyik formája, nekem frissen magyarázták el a Sotén. Ettől függetlenül szerintem az 1-es szándékosan válaszolt úgy, hogy megkapja érte a 0%-ját. :)
Amúgy én is vágásmentesen szeretnék szülni, kértem is, de csak annyit tudtak mondani, hogy megpróbáljuk, és a végén kiderül, megy-e. Semmit nem kell csinálnom ennek érdekében. Kérdeztem a gátmasszázst, de attól óva intett a dokim, mondván, hogy ha előre kitágítjuk, lehet, hogy a szülés után sem fog rendesen összehúzódni.
Szóval nem kell csinálni semmit, de garanciák sincsenek.
A harmadik szülésem vágás nélkül történt, pedig nem volt fogadott szülésznőm, és nem is készültem erre. (az első két gyereknél volt vágás, fájt is 1-2 hétig, de kibírható volt)
A dokim szerint a szülésznőnek és a megfelelő tágulásnak köszönhettem. Villámgyors szülésem volt, így hosszú masszázsról, olajról nem volt szó, fogalmam sincs, hogy csinálta a szülésznő, hisz ideje is alig volt (felfeküdtem az ágyra, nyomtam 3-at, és már kint is volt, az egész szülésem nem volt 5 perc)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!