Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tudok valamit tenni azért,...

Tudok valamit tenni azért, hogy lehetőleg gátvédelemmel sikerüljön a szülés?

Figyelt kérdés
Második babámmal vagyok 35 hetes terhes. Az előző alkalommal volt gátmetszés és annyira szenvedtem a sebbel, hogy nagyon örülnék ha most sikerülne gátvédelemmel szülni. Az orvosom azt mondta ő csak akkor fog vágni ha muszáj. Én tudok valamit tenni azért, hogy sikerülhessen? Torna, vagy valamilyen homeopátiás bogyó vagy krém?
2015. okt. 27. 11:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Én a következőket teszem (27 hetes terhes):

1. iszom a málnalevél teát (de ez elsősorban csak a méhet edzi, nem segít a gátizmoknak)

2. csinálom az Epi-no kétlépéses programját (jelenleg a gátizmokat edzem, erősítem, majd később 36 héttől a "tágításos" programot csinálom). Ehelyett mások gátmasszázst csinálnak

3. megveszem a homeopátiás bogyókat, ezt a szülőszobára is viszem

4. megveszek és használom 35. héttől egy külföldön ismert kapszulát

5. gondolkodom a Dianatal gél használatán is

Ebből csak a málnalevél nem kapcsolatos a gátizomzattal (bár Magyarországon úgy tudják, hogy annak is segít, míg külföldi honlapok szerint csak a méhösszehúzódásokat teszi hatékonyabbá).

2015. okt. 27. 12:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Gátmasszás!

Mindkét szülésnél bejött.

Már maga az is meggyőző, hogy mikor a férjem elkezdte 1 ujjal csinálta, a végére meg már 4-5 ujjal tudta csinálni...már ez is bizonyítja hogy hatásos.

Málnalevelet én is csináltam, nem tudom mennyire hatásos.

2015. okt. 27. 14:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Én szóltam a szülésznőnek,h. gátvédelemmel szeretnék szülni.

Semmit nem csináltam előtte, se masszázs, se olajok, semmi.

Szüléskor szólt a szülésznő mikor ne nyomjak és így szép lassan kicsúszott a baba, nem kellett vágni.

Bárkinél szülsz szólhatsz neki, én se fizettem senkinek.

2015. okt. 28. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!