Akik gátvédelemmel szültek: igaza van annak az orvosomnak, aki szerint jobban kitágul a hüvely, mintha lenne gátmetszés? Mekkora babátok született így? Csak intimtornával lehet segíteni utána?
Én a másodikat szültem gátvédelemmel - előre nem lett megbeszélve, a szülésznő próbálkozott és sikerült.
Én nem vettem észre, hogy jobban kitágult volna a hüvelyem, ugyanolyan, mint volt.
Szerintem itt annyi történhet, hogy ha nem tud tágulni a gát, akkor reped , ha nem vágnak gyorsan időben még.
3680 g és 53 cm volt a lányom.
Nekem 2 gyerekem van es mindketto gatvedelemmel szuletett.
Olyan szempontbol tehat nincs osszehasonlitasi alapom, hogy fogalmam sincs milyen lett volna gatmetszessel.
De nekem nem tagult ki a huvelyem, vagy ha megis, akkor nyilvan visszahuzodott, mire lejart a 6 het es ujra szeretkezhettunk a szulesek utan. Nem igazan van valtozas a lanykorihoz kepest, amennyire emlekszem.
Nem volt szukseg semmilyen praktikara szulesek utan, nem intimtornaztam (bar tudom, hogy lassan elkellene kezdeni, mert idovel egyik nonek sem art).
Az elso babaval sokaig tartott a kitolas, valoszinu, hogy metszessel konnyebb lett volna. 3700 gramm lett, viszont nagy volt a feje (37 cm).
A masodik gyerek kisebb volt (3100 gramm es 35-os fej), vele nagyon konnyen ment a kitolas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!