Gátmetszés nélkül szülni? Utána a hüvely vissza nyeri eredeti méretét, vagy valamivel nagyobb lesz?
Az eslő gyereknél volt gátmetszés, az maga volt a pokol, még rá 7 héttel is alig tudtam leülni.
Szexelni a szülés után 8 hónappal tudtam.
A műsodik gyereknél gátvédelem volt, de repedtem, amit összevarrt a doki, picit fájt, 6 hét után jó a szex...
(nem fáj)
Szóval ég és föld nálam. Nekem az inkább repedj kicsit jött be....
A gátmetszést mindaddig nem végzik el, amíg a baba feje már majdnem készen áll arra, hogy megszülessen. Ekkorra a medencefenék izmai már teljesen kitágult állapotban vannak. Ráadásul a medencefenék meggyengülését gyakran pont az agresszív szülésvezetés és a kedvezőtlen testhelyzet okozza :( Szóval ha fekve engednek csak szülni, valószínűleg tényleg jobb, ha vágnak, bár a mély repedések a gátrepedés továbbterjedése miatt keletkeznek. lehet, hogy az orvosnak egyszerűbb összevarrni egy egyenes vágást, de nem hinném, hogy ez esetben nekik kellene kedvezni.
Én külföldön élek, itt fel sem merül a fekve "szülesztés" és a gátmetszés általánossága, itt mindenkit arra buzdítanak, hogy függőleges testhelyzetben szüljön.
Olvasd el ezt. Orvosként és kétgyermekes anyaként ad szakvéleményt a doktornő. Mellesleg nála fogok szülni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!